Hirdetés

2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Út a tökéletes számítógépház felé – egyben néhány ház tesztje

  Bevezető

  Mint szerintem a legtöbb ember, pályafutásomat én is alsókategóriás, olcsó és egyszerű számítógép házakkal kezdtem, amelyek éppen-csak megfeleltek a minőségi követelményeknek, nagyjából esztétikusak voltak, de belül a szokásos szürke fém színükkel és mérhetetlenül vékony lemezhasználatukkal visszavertek minden jobban hozzáértő potenciális vásárlót.

  Amikor még a minőség elé helyeztem az árcédulát, mint szempont, akkor tökéletesen megfelelt ez a kategória, igaz, nem egyszer, mikor kivittem a gépem az udvarra kipucolni és oldallap nélkül nyúltam alá, az ujjaim nyomot hagytak a tetejében.
  Persze konstrukciós hibák is bőven akadtak bennük. Az egyiknél például eszébe sem jutott a készítőknek, hogy létezik 12cm-es ventilátorral szerelt tápegység és alulról szeretné szívni a levegőt, ahová a tápnak valami tartólemez félét eszkábáltak kiküszöbölvén azt, hogy a hátlap még egy 425W-os Vargáné és Társa/M-Tech/LC-Power/EverPower cumó súlyától is erősen befelé ível.
  Egy ilyen házon jó esetben működik az előlapi panel, de az USB portok már nem adnak elég kraftot egy külső merevlemez meghajtásához, az audio jack-be dugott vezetékeket pedig nagyon gondosan kell odavezetni, mert egy kisebb rántásra ismét örök tekergetésbe kezdhetünk, mire újra mindkét oldal szólni fog.

  Folytatás...

  Ombre85 5 éve 2

 • Mini-ITX Home szerver fejlesztése – AMD E350-ről Intel G3220-ra ugrás

  ALAPOK

  Van itthon egy mindenes kis gépem, ami majdnem állandóan üzemben van, halk, kellően gyors és keveset fogyaszt. Amolyan szerver féle az alábbi paraméterekkel:

  - Ház: Codegen MX31
  - Lap+proci: Asrock E350M1 2x1,6Ghz integrált procis AMD Brazos
  - Tárhely: 640GB 2,5” Toshiba
  - Memória: 6GB DDR3 (az egyik LP, mert az Ötzi alatt csak az fér)
  - Tápegység: PicoPSU 120W + 120W Toshiba notebook tápegység
  - Hűtés: Hátul a házon egy Coolink Swif 80-as szélkerék, ami befelé fúj. Előtte közvetlenül egy Alpenföhn Ötzi, amin átviszi a levegőt, ez hűti a procit félpasszívan
  - Szoftver: Ubuntu Linux 12.04 LTS

  Eddig használtam torrent szervernek, nas-nak, ftp kliensnek, és ezekre a feladatokra tökéletesen ideálisnak is bizonyult, azonban felütötte a fejét egy új igény, a Minecraft szerverünk is futhatna róla. Korábban ehhez béreltünk egy teremben lévő gépet, viszont az nem csak állandó költség, de kevésbé személyre szabható, néha tőlünk függetlenül is elérési gondjai vannak, és ami a legfontosabb, nincs meg az élmény, hogy én raktam össze.
  Eddig jó, viszont az új igény már meghaladja a kis gépem képességeit: ha többen játszunk, már korlátozni kell a látótávolságot és többségében egy helyen kell tartózkodni a játékban, mert ha valaki bóklászik, a generálás elviszi az összes erőforrást és a szerver elkezdi az embereket ledobálni.

  Folytatás...

  Ombre85 5 éve 25

 • R9 280X CrossFire

  Két AMD Radeon R9 280X CrossFire-be kötése egy AMD970-es alaplapon, ahol csak egy teljes értékű PCI-E található.

  Bevezetés
  Ismét felszínre tört az a régi vágyam, hogy PC-n játsszak, ami miatt a meglévő konfigomat egy picit fel kellett turbóznom. Ehhez elmerültem a kapcsolódó fórumokban, hogy kiderítsem, melyik lenne a legjobban fekvő VGA az alábbi gépem számára:

  - Asus M5A97 Evo R2
  - AMD FX 8320 (alulfeszelve, alap órajelen)
  - 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9 PnP
  - Cooler Master 103 hűtő
  - Sapphire HD7770 Vapor-X
  - Samsung 830 64GB SSD
  - Seagate 500GB HDD
  - Zalman Z9 Plus ház
  - FSP Raider 550W Táp

  Olyan kártyát akartam, amit már nem kell lecserélnem, amíg az egész gépemet le nem váltom, így a választásom egyértelműen egy AMD R9 280X kártya lett.
  Nos, az alapok jók voltak, de azért egy picit itt-ott módosítani kellett, hogy a választott kártyát gond nélkül ki tudja szolgálni.

  Folytatás...

  Ombre85 5 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.