A Google saját márkajelzés alatt piacra dobott telefonjait preferálók az elmúlt hónapokban többször is szomorú pletykákat kaptak. Röviden összegezve a Nexus termékvonal meg fog szűnni, a helyét pedig az Android Silver készülékek vehetik át. Az ismert gyártóktól származó mobilok módosítatlan robotos rendszert futtathatnak, továbbá talán maga a Google biztosíthatja hozzájuk a szoftveres frissítéseket.
Az utóbbi két évben elképesztő mennyiségű hitelesnek bizonyult, mobilokkal kapcsolatos információt kiszivárogtatott @evleaks a napokban két tweetben is hozzászólt a témához: egyrészt szerinte nem létezik a Nexus 6 és elbúcsúzott a Nexus névtől,másrészt pedig egyértelmű utalást tett az Android Silver készülékek eljövetelére. Ha mindez igaz, akkor talán még idén elindulhat az új androidos mobilcsaládba tartozó termékek forgalmazása.
Hirdetés
Nexus 6
Tovább a teljes íráshoz...Tovább olvasom...
Bejegyzés
7
Samsung: Android 4.4.2 KitKat frissítés
Az mindig is kétségtelen volt, hogy a Samsung több meglévő készülékére is elhozza majd az Android KitKat frissítését. Az viszont ezidáig nem volt világos, hogy konkrétan melyik eszközökre válik elérhetővé az Android 4.4.2, illetve mikor. A pletykák után végre megvannak a hivatalos adatok is. Amint arról a CNET is beszámolt, a dél-koreai gyártó keddtől küldi ki a frissítéseket, és várhatóan néhány hónapon belül lesz elérhető a KitKat az összes támogatott készüléken. Az elérhetőség ideje a szolgáltatóktól és a konkrét modelltől is függ. Az újdonságok között található egy áttervezetttárcsázó, amellyel már azokat a telefonszámokat is lehet keresni, amelyek nincsenek a névjegyzékünkben. Elég például egy étterem nevét bepötyögni, a rendszer pedig egyből keresi a találatokat a weben, de ezen felül az appokban is körbenéz.
Végezetül a teljes lista azokról a Samsung készülékekről, amelyeken elérhető lesz az Android 4.4 KitKat:
Galaxy Note 2
Galaxy S4
Galaxy S4 Mini
Galaxy S4 Active
Galaxy S4 ZoomGalaxy S3
Galaxy S3 Mini
Galaxy Mega
Galaxy Note 3
Galaxy Note 8.0
Galaxy Tab 3
Galaxy Note 10.1
Galaxy Note 10.1 (2014-es modell)
Galaxy Light
Tovább a teljes íráshoz...Tovább olvasom...
Bejegyzés
5
Akkumulátorok (töltése)
Az akkumulátorokat elektromos energia tárolására, majd a tárolt energia későbbi kinyerésére fejlesztették ki. Felhasználási szempontból kétféle akkumulátor típust különböztethetünk meg:
- indító (járművekben)- ciklikus (hajókon, napelemes rendszerekben, szünetmentes tápegységekben, hordozható elektronikus eszközökben stb.) Az indító akkumulátort arra tervezték, hogy rövid idejű, de nagy áram leadására legyen képes (pl. önindító).
Az ilyen akkumulátorok felépítése és anyagösszetétele is eltérő a ciklikus akkumulátorokétól. A ciklikus akkumulátor kevésbé képes rövididejű nagy áramok leadására, viszont sokkal jobban bírja a huzamosabb kisütést/feltöltést. A ciklikus akkumulátorok anyagai és felépítése is azt szolgálják, hogy az akku hosszú távú terhelésre alkalmas legyen, illetve képes legyen túlélni többszöri mélykisütést is.
Ma 30 éves az Apple Macintosh
"Az Apple egészen pontosan 30 évvel ezelőtt, 1984. január 24-én mutatta be mára legendássá vált személyi számítógépsorozata első darabját, a Macintosh-t. Az eredeti kiadásában csak alig 128 KB memóriával, 8 MHz-en ketyegő processzorral és 9 colos, monokróm kijelzővel rendelkező masina az első már eleve grafikus felülettel és egérrel érkező személyi számítógép volt, ami ennek megfelelően nagy sikert aratott a piacon. Legalábbis azok körében, akik még a konkurenciához képest is borsos, amúgy meg komplett vagyonnak számító 2.495 dolláros árát anno meg tudták fizetni. A gépet a nagyközönségnek egyébként maga Steve Jobs mutatta be, egy mindenképpen szintén legendásnak tekinthető előadás keretében."
Tovább a teljes íráshoz...Tovább olvasom...
Bejegyzés
4
Spar saját márkás termékek
Többet be nem teszem a lábam egyik üzletükbe sem.
Mikor a megvásárolt Spar-os tészta kifözése után ez a látvány fogadott,majdnem elhánytam magam.
A poén hogy csomagolás elött került bele mivel semmilyen sérülés nem volt a zacskón.(Egyböl a boltra akarták hárítani a felelösséget,nem a gyártóra)
Felvettem velük a kapcsolatot hogy ez hogyan történhetett meg,hívott is a gyárból egy hölgy hogy elnézést kérnek,kivizsgálják az ügyet és hogy adjam meg az elérhetöségem mert szeretnének kárpótolni(2013.08.)amit azóta sem tettek meg.Nem szorulok az ö "kárpótlásukra" csak hát ha már megemlítette éltem volna a lehetöséggel
Csak azért osztottam meg ezt az "élményt" hogy figyeljetek oda mit és hol vásároltok....
Pálinkafőzés otthon
Előfordulhat, hogy az ember véletlenül hozzájut egy nagyobb mennyiségű (50-100kg) lehullott gyümölcshöz. Ennyivel egy háztartásban nehéz mit kezdeni és esetleg már nincs is olyan "fitt" állapotban, hogy süteménybe elsüthessük. Egyik utolsó mentő ötlet a pálinkafőzés lehet. De mi van akkor, ha nincsen egyszerűen elérhető pálinkafőzési lehetőségünk a közelben, vagy nem akarunk drága felszerelést beszerezni egy egyszeri alkalomra? No, erre mutat egy ötletes (és régi) szükségmegoldást a következő kis leírás.
Előkészületek:A pálinkafőzés alapanyaga a cefre. Először ezt kell előállítanunk.A cefre tárolására használjunk sűrű szövettel, vászonnal jól lefedhető, gondosan tisztára mosott műanyag edényeket, hordókat! A gyümölcsöt válogassuk át, majd mossuk meg jól! A barack és szilvafélék csak magozottan kerüljenek az edénybe (ne igyunk ciánt!), míg a cseresznye, meggy maggal együtt is bekerülhetnek. A körte és almaféléket a folyamatok gyorsítása érdekében előzőleg egy nagy fazékban vízzel forraljuk fel, majd hagyjuk lehűlni! Ezután a vízből kivéve már ugyanúgy kezelhetők azok is, mint a többi gyümölcs.Daraboljuk a gyümölcsöket olyan apróra, amennyire csak lehet. Ha nincs mag, használhatunk merülő mixert is... Az edényeket kb. háromnegyed részig töltsük cefrével, mert az tágul! Sose keverjünk a már meglévő erjedt cefréhez újabb adag gyümölcsöt mondván, az majd már gyorsabban erjed...! Nem fog erjedni.Szárított fajélesztőt, azaz borélesztőt tegyünk a gyümölcskeverékbe, de ne a tetejére (ne kapjon levegőt), hanem jól keverjük el azt! A masszába ne tegyünk narancsot, citromot, faleveleket, növényi szárakat, földet és penészes gyümölcsöket! Vacak, igénytelen cefréből vacak "pálinka" lehet csak!A cefrés hordókat tehát tegyük viszonylag meleg (MAX. 28 °C) jól szellőző és tiszta helyre! Az erjedés mintegy 10-11 napig tart. Ennek végén a cefre tetején hab képződik a mélyén pedig folyadék. A cefrét nem kell kevergetni. A buborékok, melyek a felszínre törnek, elvileg átkeverik azt annyira, amennyire kell. De aki akarja, kevergesse!
A főző felszerelés:Ez a módszer kizárólag olyan eszközökön alapul, melyek egy átlagosan felszerelt konyhában manapság megvannak. Először is kell egy nagy (10-20 literes fazék. Ebbe kerül a cefre, de ebbe az edénybe középre (a cefre tetejére) tegyünk egy kisebb lábast (2-3 litereset) is, mert ebbe fog csepegni a lepárolt pálinkánk! Végül szükségünk lesz még egy olyan fém lavórra (zománcozott is megfelel), vagy üstre, vagy bográcsra, ami az aljával képes teljesen lefedni a nagy fazekunkat, ha majd beletesszük a hűtésre használt hideg vizet.
A főzés menete: Feltesszük a tűzre (alacsony fokozatra) a cefrével töltött fazekat (a felkevert cefréből mindent beleteszünk, nem csak a folyadékot), majd annak közepére a kisebb lábast helyezünk. Ügyes megoldás, ha a gyűjtő edényt nem tesszük a forró cefrébe, hanem drótokkal felakasztjuk azt a fazék szélére úgy, hogy az így rögzített edény a cefre felszíne felett pár centivel legyen a fazék közepén. Így nem párlódik annyira a már lecsöpögött pálinka. Annyi cefre legyen, hogy a lezáró lavór feneke ne zárja le a párlatgyűjtő lábast! Majd a fazekat zárjuk le a lavórral (a fenekével), amibe tegyünk jó hideg vizet! Amikor főni kezd a cefre, a pálinka gőzei felszállnak és lehűlve a lavór alján lecsöpögnek a középső lábasba. Az összegyűlt pálinkát időnként öntsük át tölcsérrel üvegbe és mindig szorgosan cserélgessük a hűtővizet! A cefrét ne égessük! Annyira melegítsük csak, amennyire szükséges! A felmelegedés után a főző teljesítmény csökkenthető némileg.10 liter cefréből mintegy 7 deci tűrhető minőségű pálinka keletkezhet így, míg az általánosan elterjedt csőspirálos módszert alkalmazva dupla ennyi készülhet. Tehát e módszer nem túl hatékony, de több, mint a semmi...Újrapárlással javítható a minőség, de sajnos a folyamat nem tartható annyira jól kézben, mint a csőspirálos főzőnél, mivel a lepárolt pálinka is a gőz terében van és az edénye folyton melegszik..A módszer további hiányossága, hogy nincs benne katalizátorként funkcionáló réz. Ez szerintem orvosolható lenne, ha egy kis rézpénzt, vagy rézlemezt dobnánk a gyűjtőedénybe lecsapódó pálinkába. A kis felület miatt valószínűleg elhanyagolhatóan minimális rézelő képződik csupán.A módszernek kétségkívül akadnak hiányosságai, de ne felejtsük el, ez csupán egy szükségmegoldás, nem több!
(Így készítettem itthon szilva pálinkát )




- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Videós, mozgóképes topik
- Formula-1 humoros
- Hardverkemping június végén
- További aktív témák...