2024. július 13., szombat

Gyorskeresés

Miért ilyen állatok???

Írta: | Kulcsszavak: kár . kulcs . casco

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Info: Ez egy régi bejegyzésem, de most átrakattam a címlapos írások közül a személyes bejegyzések közé, ezért olyan, mintha frissen írtam volna!

Üdv mindenkinek, egy friss ''élménnyel'' kapcsolatban osztom meg gondolataim veletek.

Tegnap este azt vettem észre, hogy az autóm hátsó (5.) ajtaját valaki, feltehetőleg kulccsal, végighúzta. Az eset vagy egy XIII. kerületi lakótelepen (a kukák előtti helye álltam meg helyhiány miatt, kb fél órára), vagy az óbudai Ósán parkolójában történt (kb. 15 percig voltam benn).

El nem tudom képzelni, miért csinál valaki ilyet egy idegen autójával!? Milyen lelkületű ember az, aki ezt műveli? Mit ártottam bárkinek is, hogy ilyen mocskos, szemét dolgot műveljen? Kívánom, hogy legyen mielőbb csontvelő-átültetése, és gép lélegeztesse!

Ezzel a két másodperces mozdulatával ez a szemétláda 40.000 forintos kárt okozott, mert telibe kell fújatni a teljes hátsó ajtót (Suzuki WagyonőR+). Hiába van CASCO a kocsin, az önrészem 30.000 Ft (vagy 10%), tehát azzal is ott vagyok, ahol a part szakad...
Múlt hónapban kellett 4 új gumit vennem a kocsira, mert mindet hazavágta az elmúlt egy évben a jó budapesti útminőség (annak ellenére, hogy sok helyen felújították már), és az is egy (számomra) kisebb vagyon volt a felnijavítással és gumiszereléssel együtt.

Azt valahogy meg lehet érteni (de semmiképpen nem lehet elfogadni!), hogy valaki lelop egy emblémát vagy dísztárcsát egy kocsiról. Igen, ezt valamilyen érdekből teszi, tehát úgymond ''van értelme''. De az, hogy elmegy egy kocsi mellett, és végighúzza egy kulccsal, könyörgöm, milyen indíttatásból csinálja?

Szóval, dögöljön meg az összes ilyen genyó.

Hozzászólások

(#1) Yushchenko


Yushchenko
őstag

Nekünk a horvátok húzták meg így az autót :( Azoknak pedig semmit nem ártottunk, csak hoztuk a pénzünket... szal kapja be mindenki aki ilyennel szórakozik :(((

(#2) tildy


tildy
nagyúr

Dodit keresd meg. NEkünk is húzták már meg az accent ajtaját, egy kis polírozással egész jól el lehetett tüntetni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3) divot


divot
veterán

Amikor a mi motorháztetőnket kulcsolta meg valami debill, én is rohadt mérges voltam. Aztán amikor este visszatért, mert elégedetlen volt első napi teljesítményével, és belekarcolt még egyet, akkor már kínomban röhögtem. Azóta is úgy van az autó, erre a redvás prolitelepre nem fogom megcsináltatni.

(#4) PazsitZ


PazsitZ
addikt

Xar, dolog, én sem értem miért jó ez bárkinek is. Esetleg ha valami haragosod csinálná még talán. Mindenki tudja, sejtheti mekkora összegű kárt okoz egy ilyennel.
Hogy idézzek:'' -Meg van még a Malibu?
-Ne is mondd, tudod mi történt vele?
-Mi? -Valami g*ci végigkarcolta.
-Ne bassz. Ilyen szemétséget.
Három évig garázsban tároltam.
Öt napja hoztam ki, erre valami töketlen f*sz tönkre b*ssza.
Az ilyet ki kellene végezni. Minden tárgyalás nélkül, egyenesen kivégezni.
Ha legalább rajtakaptam volna. Sokért nem adnám ha ott helyben elkaphattam volna.
Még azt a k*rva karcolást is megérte volna, ha elkapom. -Ilyen g*cit!
-Most van rohadtabb sunyiság, mint ilyet csinálni az ember kocsijával?
Ilyet nem csinál az ember, más kocsijával. -Ilyet nem.
-Egyszerűen nem fér bele.''

- http://pazsitz.hu -

(#5) Andie


Andie
őstag

Basszus, részvétem! :(
Ott törném el az összes kezét, apróra, szilánkosra! A rohadéknak.
Az ilyeneknek általában nincs autójuk, és fel sem fogják, mit tesznek ezzel. Nemcsak az anyagi oldalára gondolok, hanem az erkölcsire is.
Nekem két esetem volt. Mondjuk a Mondeonál nem direkt volt sztem, inkább egy bicajos kiskölök eshetett el mellett, amint a parkoló autók között csalinkázott a ház _belső_ udvarán. Egy 20 centi hosszú, jó vastag, fémig hatoló karcolás a jobb hátsó kilincsnél. Lestem utánna pár napig, de nem láttam a kölköket - legalábbis munkaidömön kivül.

A másik már a mostani volvómmal történt, de még a korábbi tulajnál. Baloldalt a hátsó sárvédő és a hátsó ajtó egyértelmüen kulccsal van karcolva. Szép hosszú (kb 40-40 centi), vastag karcolás, és recésen kezdődik, ahogy a ferde irányú húzástól pattogott le a festék. Aztán szép bezier görbében végződik. Ezzel 2x60ezer ft kárt okozott, mert újra kell festeni az egész elemet, plusz soha az életben nem minösitik már sérülésmentesnek a kocsit (hiába magyarázkodok, hogy csak festés volt, mivel bizonyitom, hogy lakatolás nem történt?)
Amióta nálam van (2006. május) nem történt ilyen, mondjuk az esetek 95%-ában a garázsomban vagy itt a cég parkolójában áll.

Nem tud szinte semmi sem jobban feldühiteni, mint az ilyen oktalan, barom, irigy(?) károkozás. Ha már nekem nem lehet, jól összebaszom a másikét! Hát bakker, elkapnám, a fejét verném az ajtóba amig a börével be nem tömitem a karcolást.

(most jön dabadab mingyár, és agressziv állatnak fog titulálni, de sebaj)

Láttam egy olyan képet is, asszem funpicen, hogy jó vastagon (kb 5 centi széles betükkel) volt belesatirozva a motorháztetöbe, hogy ''a babakocsis anyukák bosszúja'', vagy ilyesmi. Hát gratulálok. Oké, bunkó az olyan, aki úgy rááll a házfalra, hogy nem lehet már elférni babakocsival. De talán elöször cetlivel figyelmezetem, aztán másodszor is. Harmadjára meg elvitetem, nem pedig kárt okozok neki, ugyebár.
Rohadék tetü banda. :(((

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#6) dabadab válasza Andie (#5) üzenetére


dabadab
titán

Mondjuk, ha csak a funpicen lattad, akkor nem ismerheted az elozmenyeket, a babakocsis bevesesnek jo esellyel komoly elozmenyei lehettek.

DRM is theft

(#7) Andie válasza dabadab (#6) üzenetére


Andie
őstag

Ez igy igaz. Lehet akár babakocsis gázolás is az előzménye. De sztem semmi nem indokolja az ilyen károkozást. Ezzel semmi nem oldódik meg, csak bosszúság.

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#8) Yutani válasza tildy (#2) üzenetére


Yutani
nagyúr

Köszi, írtam neki.

#tarcsad

(#9) Yutani


Yutani
nagyúr

Köszi az együttérzést. Sajnos nem lehet az ilyen tetvek ellen semmit tenni. Két és fél évig nem fordult elő ilyen, most meg tessék. Nem lehet kivédeni, és kevés rá a sansz, hogy rajtakapjuk a genyót.

#tarcsad

(#10) ollie


ollie
MODERÁTOR

Sajnálom ami történt. Kb 15 éve a nevelőapám látott egyszer olyat az utcánkban, hogy cigány gyerekek végigsétáltak az összes parkoló kocsi mellett, és mindegyiken végighúzták a kulcsaikat. Persze megpróbálta őket elkapni, de gyorsabbak voltak.
Vajon miért csinál ilyet valaki? Vagy irigy, vagy gyűlöl mindenkit, vagy be van szívva. Több okot nem tudok kitalálni.

***

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.