Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zsom!


Zsom!
(tag)

Tényleg, jó okfejtés.
Eredetet én is meg akarom nézni, a bemutatók alapján nagyon jó film lehet.

(#2) Yutani válasza Zsom! (#1) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Tényleg jó film, javasolt megnézni moziban.

De ne késő este menj, mert úgy jársz, mint két haverom: 10 perc után bealudtak. Bár mondjuk egy kis intelligencia is kellett volna a filmhez... :DDD

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#3) Samus


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes gondolatfuttatás. Azt nem tudom, hogyha álmomban beszélek valakivel, ugye elvileg mindent én mondok, a válaszokat is, de ez mit jelent? Mit jelenthetnek az álmok, és miért vannak? Igazából ez egy misztikum, még a tudósok számára is. Viszont pár álmom szívesen felvettem volna :)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) Zsom! válasza Samus (#3) üzenetére


Zsom!
(tag)

Igen, az álom, álom világ nagyon különös, ez is olyan dolog amit nem fognak a tudósok (vagy akárki más) egyhamar (talán soha) megfejteni.Érdekes az egyszer biztos.
Miért?
Mit?
Mi a jelentésük?

(#5) No-kia


No-kia
(őstag)

huh ez nagyon jó okfejtés, én nem rég azon gondolkoztam hoyg a számítógép milyen "gyenge" az agyhoz képest, mert ha becsukod a szemed, simán eltudsz képzelni eg yferrarit az udvaron, azt is ahopgy beszálsz kiállsz onnan és elmész, úgy h a kocsi minden részét nem is smerheted de az agyad tudja hogy mit rajzoljon oda :D, eközben csak egy ilyen kép lerendelerése egy számítógépen nem eg ypillanat :D érdekes ez

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#6) Zsom! válasza No-kia (#5) üzenetére


Zsom!
(tag)

Ez is jó gondolat, lehet, hogy azt mondják, hogy a számító gépek egyre okosabbak, de az emberi agyat nem fogják szerintem utolérni. Nagyon ki van találva az ember, az agy. Lehet, hogy a sz.gép pl. gyorsan kiszámol bármilyen nehéz bonyolult műveletet, de ahhoz is egy ember kellet, hogy egyáltalán sz.gép legyen, ami meg tudja csinálni a műveletet.

Nagyon érdekel ez a tudat, gondolat, álom, stb. téma. :)

[ Szerkesztve ]

(#7) Yutani válasza No-kia (#5) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

És éppen ezért voltak olyan fantasztikusak a régi játékok, amiknek éppenhogy volt valamilyen grafikájuk a mostaniakhoz képest: az ember képzelete hozzátette azt, ami hiányzott, és az úgy volt jó.

Nem véletlenül mondják azt, hogy a világon a leggyorsabb dolog a gondolat. Ezt én úgy értelmezem, hogy csak rágondolok egy helyre, és gondolatban már ott is vagyok. Ehhez mérhető sebességű csak a teleportálás lenne.

[ Szerkesztve ]

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#8) Yutani válasza Zsom! (#6) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Fantasztikus az emberi elme, elképesztő, hogy mi mindent felfedeztünk, kitaláltunk eddig. Azonban szerintem a legnagyobb kihívás magának az emberi elmének a megfejtése. Ide tartozik az álom tematikája, hogy mit miért álmodunk.

A Samus által felvetett téma is érdekes, azaz ha valakivel beszélgetsz álmodban, akkor nyilván a te elméd "játssza" el a beszélgetőtárs szerepét is.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#9) EmberXY


EmberXY
(PH! addikt)

Érdekes okfejtés, viszont szerintem nem biztos, hogy azért voltak hibásak a számológépek, mert álmodtál..., ugyanis amikor álmodsz, az agyad "dolgozik", hiszen az álom részleteit, szereplőit is az agyad állitja össze, és nem ritka, hogy jól összekuszálja a szálakat, néha az ember képes óriási baromságokat álmodni ----> a mélyalvásban azért nem álmodsz, mert az agyad kvázi ki van kapcsolva, de amikor "kipihente" magát, akkor kezdesz / kezdhetsz álmodni, de a szervezeted még pihen, ezért alszol tovább.

És szerintem ha az álmodra emlékszel is (mert nem mindig van igy), az méginkább azt mutatja, hogy nagyonis ébren volt az agyad. Szerintem ha össze tud állitani egy komplett cselekményt, szereplőkkel, legapróbb részletekkel együtt, és ha "ismeri" azt a két számot, amiról szó volt, akkor "ismernie" kell a szorzatát is, ha más nem, "kitalál" hozzá egyet, mint ahogy a többi részletet is.

A te álmodnál azt találta ki, hogy nem jó a számológép, és nem akarta túlbonyolitani a cselekményt, a többi sem volt jó.. :D

Szerintem legalábbis igy történhetett...

Szerk:
Ja, és még valami:

"onnan tudod, hogy ébren vagy, ha beütsz bármilyen műveletet bármilyen számokkal a számológépedbe, az jó eredményt ad."

Ha azt sem tudod, hogy ébren vagy-e, honnan fogod tudni, hogy jó-e az eredmény? :F :F Ezen gondolkodj el.. :D

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#10) Yutani válasza EmberXY (#9) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Köszönöm a hozzászólást, jogos kérdéseket vetsz fel, amire sorban válaszolok.

Attól mert két számot megálmodok, még nem jelenti azt, hogy matematikai műveleteket képes velük végezni az agyam álmodás közben. Ehhez tudatos gondolkodás kell, mert az eredményt is csak ébren tudtam fejben kiszámolni, még ha egyszerűnek is tűnik a számítás. Nem 1+1-ről volt szó, nagy számokat kellett volna összeszorozni. Mivel nincs "beégve" az eredmény az ébrenléti állapotomban, ezért nem is vehette elő az agyam az eredményt.
Amit nem említettem: láttam a számológépen először egy eredményt, valami 196.000 körüli számott, de valahogy álmomban is tudtam, hogy nem lehet jó.

Az eredmény helyességének meghatározásával kapcsolatban: az ébrenlétben hogy tudod megmondani, hogy jók az eredmények? Több számológépen és számítógépen is megnézed, és ha ugyanazokat a végeredményeket kapod, akkor ébren vagy.

Persze ott van az is, hogy ha minden eszközre ugyanazokat a számokat álmodod meg, akkor még mindig álomban vagy, de így álmodhatod azt, hogy már nem álomban vagy, mert megkaptad ugyanazokat az eredményeket.

A tegnapi élményemből kiindulva azonban szerintem az agy nem képes komolyabb matematikai műveletekre álomban, ezért az eredmények hiányából lehet tudni, hogy álmodsz.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#11) e=mc²


e=mc²
(őstag)

Ugy tudom irigyelni azokat, akik tudnak almodni. En evente max egy-ketszer almodok valamit, es arra sem emlekszem, csak hogy almodtam valamit :D

Ambulimax Provider

(#12) EmberXY válasza Yutani (#10) üzenetére


EmberXY
(PH! addikt)

"Mivel nincs "beégve" az eredmény az ébrenléti állapotomban, ezért nem is vehette elő az agyam az eredményt."

Ebben igazad van, hiszen már meglévő emlékeket vesz elő az agy, de ez esetben hogyan veszi elő a többi számot?
A 21000-t például hogyan rögzitette be előtte, valamint a munkanapok számát? (mert ha netán valamiféle fizetés kapcsán rögzült be, akkor a végeredménynek is ismertnek kell lennie, hiszen ha valaki hallja, hogy valaki 20 nap * 21000-t keres, akkor nyilván tudja a végeredményt is, hiszen még ébrenlétében tudatosulnia kellett, máskülönben nem ér semmit az információ)

A filmet az álom előtt láttad?---> ha igen, akkor nem lehet, hogy a filmben lévő magyarázat, -amihez viszonyitottad az álomban lévő számológépes dolgot- rögzült az agyadban, és emiatt álmodtad azt, amit? és az eredmény helyessége vagy helytelensége, az álom vagy az ébrenlét állapota közti összefüggés pedig egy kicsit az agy által összekuszálva eredményezte az álom "végkifejletét" ?

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#13) Yutani válasza EmberXY (#12) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

A 21.000 nem tudom, honnan jött, ez valamilyen véletlenszerű érték. Eleve, ha fizetésről van szó, akkor havi bért szokott az ember mondani, nem napi bért. A 20 nap pedig az egy havi munkanapok számát jelenti, bár az inkább 21-22 nap szokott lenni.

A filmet hetekkel ezelőtt láttam. Nem is foglalkozam már vele régóta, és csak az álmon való töprengéskor jutott eszembe a pörgettyűs dolog, és vele a számológép alkalmazásának összehasonlítása.

Tehát: én nem vagyok álomfejtő álomszaki, csak és kizárólag a tegnap éjjeli élményemből építkeztem, amikor fejtegetésbe bocsátkoztam.

Közben beszéltem egy ismerősömmel erről, elküldtem neki az írásomat. Azt mondja, nála a számokról való álmodás úgy történik, hogy pl. 13*10 = 87 az álomban, ezt veszi valós, hiteles értéknek. Tehát nem számol az agya, hanem ad egy random értéket.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#14) EmberXY válasza Yutani (#13) üzenetére


EmberXY
(PH! addikt)

Én is arra gondoltam a legelső hsz-ben, hogy ha nem is számolja ki, akkor kitalál hozzá egy értéket, az álomban ez természetesnek tűnik, vagyis valamilyen szinten mégiscsak dolgozik az agy, mint valami videokártya.... :D

Viszont ezek szerint a valós eredményt valóban nem számolja ki, talán azért, mert valóban nem működik a normál kapacitáson, vagy nem akar fölöslegesen plusz energiát pazarolni, ha már úgyis pihenésről van szó. Érdekelne, hogy valójában mi a magyarázat erre, és hogy szakemberek hogyan vélekednek erről.
Érdekes témát vetettél fel.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#15) Szten Márs


Szten Márs
(PH! nagyúr)

"onnan tudod, hogy ébren vagy, ha beütsz bármilyen műveletet bármilyen számokkal a számológépedbe, az jó eredményt ad."

Viszont ez felvet egy érdekes kérdést: honnan tudod, hogy rossz az eredmény? Nálad nem ez volt, de simán lehet, hogy egyeseknél megpróbálna az agy közeli eredményt adni, egy becslést, ami hihető, és, mivel hihető, azért, ha ránézel a számológépredre (és fejben amúgy nem tudod kiszámolni), azt fogod látni, hogy jé, kb ennyire gondoltam, akkor jó. Szóval ez nem egy alkalmas módszer. De a tudatos álmodásnak meg ilyeneknek van módszertana, csak én ódzkodom tőle. :)

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#16) Yutani válasza Szten Márs (#15) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Mindketten ugyanazt a kérdést vetitek fel, és a kérdés abszolút jogos. Az én álmomban megjelent rossz érték és az aztán elromló számológép egy megoldás a pontos eredmény megadásának elkerülésére. A másik az, amit írtatok is, hogy egy közelítő eredményt ad az agy, amit az álomban el lehet fogadni, mint jó értéket. Holnap folyt. köv.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#17) Damage válasza Yutani (#16) üzenetére


Damage
(senior tag)

"a kiszámítandó érték 20 x 21.000 lett volna"

Bruttó vagy nettó? Nincs munkafelvétel? :B

(szerk: és természetesen éjjel, álmomban dolgoznék, de a fizetés legyen valós még akkor is, ha a számológép csak 196 ezret számol) :P

[ Szerkesztve ]

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#18) EczkE válasza Damage (#17) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

Napi régész.

Asszem mindenféleképpen!

(#19) Vladi


Vladi
(PH! nagyúr)

Nettó, vagy bruttó? :U Anyám... mindegy is... :W

Egyébként tudattalan, alatta semmi sincs, de a dinamikai okfejtés helytálló. :DDD

(#2) Yutani:

Madarat tolláról... ;]

(#3) Samus:

Ez nem egy olyan kérdés, hogy 3 soros válasz adható. Felvenni nem kell, az érdekeseket leírhatod. ;) De szigorúan ébredés után azonnal!

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#20) netpeti98


netpeti98
(PH! kedvence)

Ha már felhozódott a téma :)
Érdekes elképzelés nekem is szoktak néha bonyolult álmaim lenni.

Üdv netpeti98

(#21) Damage válasza EczkE (#18) üzenetére


Damage
(senior tag)

Nem teljesen…nem régészkedem!
Yutani "relatív" régi - a valós életből való - ismerősöm. Véletlenül találtam rá a napokban az egyik hozzászólására egy teljesen más témakörben (Steve Jobs). Ritkán járok fel mostanában a PH fórumra, évek óta nem olvastam többek közt az Ő logout blogját sem, ezért gondoltam bepótolom az elmúlt évek hiányosságát. Nézegettem, olvasgattam, majd nem tudom milyen okból kifolyólag vettem a bátorságot, hogy elmondjam kicsit sem értelmes, de hirtelen jött gondolatom. Remélem nem probléma!
Volt annyi eszem, hogy ne nyissak új topicot annak, hogy lereagáljam ezt a dolgot, de igazad lehet abban, hogy személyesen is elmondhattam volna neki a viccnek is gyenge hozzászólásomat!
Már csak azt nem értem, hogy miért is magyarázkodom?! :))

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#22) Damage válasza Vladi (#19) üzenetére


Damage
(senior tag)

"Nettó, vagy bruttó? Anyám... mindegy is… "

…erre most reagálnom kellene? "Enyhe" cinizmust vélek felfedezni…

(szerk: OFF topic)

[ Szerkesztve ]

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#23) EczkE válasza Damage (#21) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

Arra szoktuk mondani, hogy napi régész aki többéves bejegyzéshez szól hozzá. :D

Persze semmi gond. :R

Asszem mindenféleképpen!

(#24) Damage válasza EczkE (#23) üzenetére


Damage
(senior tag)

Jujj…most még nehezebb a helyzetem, hiszen teljes mértékben értettem az előző hozzászólásodnál is, hogy miért írtad a régészkedést…
Remélem nem hitted azt, hogy én azt hittem, hogy Te arra gondolsz, hogy (idáig érted, ugye???) én szeretem gyűjteni a régi köveket, műkincseket, emléktárgyakat és halott emberi maradványokat (etc.)!
Még annak a gondolatomnak is helyt adtam, hogy miért is magyarázkodom…erre most mit teszek? S@gget csinálok a számból! Elolvastam, hogy mit írtál és értettem a célzást (olyan topichoz írtam, amihez nem szóltak hozzá legalább egy éve)! Le is írtam, hogy miért szóltam hozzá! Nem szokásom régen elfeledett topicokhoz hozzászólni, de most kivételesen megtettem….nem kellett volna! Mondtam egy (valóban) ócska poént, erre még több felesleges hozzászólás érkezik rá. Hát ennek már tényleg nincs értelme. Bár én biztosra veszem, hogy Kedves Yutani barátunknak holnap reggelre vidám mosolyt csalunk ezáltal az arcára, amikor elolvassa ezt a sok baromságot, aminek a legkevésbé sincs köze az eredeti bejegyzéshez!

Whatever: köszönöm szépen EczkE, hogy felvilágosítottál mire is gondoltál a két szavas hozzászólásodnál! A titulusom nem "őstag", de magam is rájöttem… :D

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#25) EczkE válasza Damage (#24) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

:DDD :R

Asszem mindenféleképpen!

(#26) Vladi válasza Damage (#22) üzenetére


Vladi
(PH! nagyúr)

Tudod vannak akik csak álmodnak 400k-s bruttóról. Nettóba bele se merek gondolni. :P

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#27) Damage válasza Vladi (#26) üzenetére


Damage
(senior tag)

Igen, vannak emberek, akik 20 munkanappal 420 ezret keresnek (20x21.000) és még ezt IS!!! megadóztatják álmon belül(az álombeli számológép csak 196 ezret mutat).
Ez a nagy magyar valóság!
Nem szeretnék politizálni, hirtelen jött villámként csapott az agyamba az alábbi gondolat:
Nem lehet, hogy a társadalmi "jólétet" (vagy nem jólétet) szimbolizálja ez az álom? Hiába 420 ezres a fizetésed…. "állambácsi" (másik nevén: Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai és II. Orbán, aki ugyanaz, mint az első csak még gonoszabb), a számításaid szerint csak a töredékét láthatod/kapod meg?!
Az a 420 ezer most sem ér sokkal többet 196 ezernél! Egyre valóságosabb az álom…azt a számológépet az itthoni viszonyokhoz állították be…
…és most be is fejeztem a politizálást...

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#28) kmisi99 válasza Yutani (#7) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

van a gondolatnál gyorsabb a hasmenés. Még rá se gondolsz de már befostál :DDD

[ Szerkesztve ]

Dell Precision M4600

(#29) Vladi válasza Damage (#27) üzenetére


Vladi
(PH! nagyúr)

Tényleg ne politizálj, és ne is flémelj léci. link nettóban ez ma 260 k. Azt meg egy 11-12 éves gyerek is megérti, hogy adót fizetni kell. Mert abból fedezi az ország a közös kiadásokat. :U

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#30) Yutani válasza Damage (#24) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Ha nem is holnap reggel lett belőle (10.14. helyett 10.26. van), de csak pillogtam, hogy valaki hozzászólt egy régi témámhoz. :)

Köszi az élményt, majd ugorj be egy pacsira! :K

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.