2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Nyaralás keleten

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elöljáróban: a bejegyzésben csak negatív dolgokat emelem ki, egyébként közel sem volt ennyire gáz.

Barátnőmékkel Miskolc környékén voltunk nyaralni, egy meg nem nevezett hotelben voltunk elszállásolva, félpanzióval. A vacsora menü minden nap ugyanaz volt, szóval gondolná az ember, hogy a szakácsok már rutinból el tudják készíteni. Ennek ellenére a lime levesben barack volt, és a leve pedig palacsintatészta, nem viccelek, érezted benne a nyers lisztet. Érdekes mód másnap már rendesen meg tudták csinálni ugyanezt. A palacsinta valakinek fel volt tekerve, valakinek meg összehajtva. A szürkemarha gulyásba egyik nap sikerült disznóhúst rakni, de volt olyan is, hogy ketten rendeltek gulyást, és az egyik adag tele volt hússal, a másik meg elég híján volt neki. A fokhagymakrémlevesre egyik nap egy pirítóst raktak, másik nap meg kettőt, ráadásul sajttal megszórva. Van olyan gyanúm, hogy különálló étteremként már lehúzhatták volna a rolót.

Megejtettünk egy aggteleki látogatást, szép meg minden, tényleg nem tudok belekötni, de ugye a határ ott van egy köpésre, nézzük meg a szlovák oldalon levő Domicát is. Nem kellett volna. Valami fényévekkel el van maradva a magyar társától kb. mindenben. A parkoló fizetős, persze kártyával nem lehet fizetni, pénzváltó nuku, parkolós néni jófej volt, és fizethettünk forinttal, 400-ért váltotta. A környék lepusztult, vannak épületek, de elhagyatottak, mindent benőtt a gaz. A barlang látogatóközpontja egy szocialista épület, amivel nekem nincs különösebb gondom, ezt örökölték, de azért néha egy kis tatarozás nem ártana. Jegyet venni csak 15 perccel a látogatás előtt lehet, persze kártyával itt sem lehet fizetni, de semmi gond, váltanak pénz, itt már "csak" 350 volt a forint. A felnőtt belépő 6 €, de a fotózásért külön kell fizetni, ez 7 €-t kóstál. WTF, drágább a fotójegy, mint a felnőtt belépő. Ide sem megyek többet. Igazából ez az egész csak azért bánt ennyire, mert szlovákiai vagyok, és rossz látni, hogy ennyire elhanyagolják nálunk a turisztikát.

Megálltunk a világ legnagyobb könyvénél is. A bácsi nagyon lelkes volt, de a feleségétől a falra lehet mászni. Nem értem, ha ennyire a terhére van kiszolgálni az embereket, akkor vegyenek fel valami pultos idénymunkást, vagy zárják be a boltot. Azt azért furcsállottam, hogy az 500+ éves könyveket és pergament egyszerű sötétített, klimatizált szobában tartják. A múzeumokban mindig pátyolgatják az idősebb könyveket, félhomály, klimatizált vitrin, stb.

Végül az IC-ről pár szóban. Miért ilyen g**ibuták az emberek? Ott van a jegyen, hogy X kocsi, erre felszáll az Y-ra, és nem érti miért küldöm el. És ez ismétlődik rendszeresen. Értetlenkedés és hőbörgés. Komolyan mondom, bevezetném, hogy mikor helyjegyet veszel, valami CAPTCHA szerűséget kellene kitölteni. Felismered-e ezt a számot, 3 számjegy több-e mint 2, etc.

Hozzászólások

(#1) Stanlee


Stanlee
őstag

A kajarol annyit, hogy egy eleg draga es neves muncheni etterembe szoktam vinni az uzleti partnereket, magamnak ketfele kaja kozul valasztok, de sose hoztak meg ki ugy elkeszitve oket, hogy az elozo ugyanazon kajara valamennyire hasonlitsanak. Igaz ez kortere, toltelekre, formara.

Az egyik thai etteremben vannak kajak, amiken en nem latom, hogy kulonbseg lenne koztuk kinezetre es osszetetelben, az etlap szerint kulonbozo ennivalorol van szo.

Azert remelem jol telt a nyaralas.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#2) weiss válasza Stanlee (#1) üzenetére


weiss
addikt

Akkor lehet csak én vagyok kukacoskodó.

Aha, jó volt. Szép környék, csak kár, hogy Borsodban van.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3) lev258


lev258
veterán

A domicai részre reagálva.
Mi kb. 3 éve voltunk Szögligeten baráti társasággal. Elmentünk a Domicába is. Előtte pár helyen utánanéztünk a dolgoknak és egyértelmű volt, mennyi euró legyen nálunk (a neten arról is írnak, hogy kártyával nem tudsz fizetni). A fogadóközpont pedig egyáltalán nem tűnt "ósdi"-nak, legalábbis belülről. A fotó/videójegy magyar földön is már igen elterjedt, múzeumokban is gyakran találkozni vele. A környék meg más kérdés. Egyrészt ez nem egy városon belül van, hanem a természet közelében. Másrészt az ilyen kis települések a turisztikát leszámítva inkább öregednek, elhalnak, elnyaralósodnak. Elég sok példát látni rá itthon is.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4) weiss válasza lev258 (#3) üzenetére


weiss
addikt

Mindennel tisztában vagyok, ez egy hirtelen jött ötlet volt, hogy nézzük meg, ezért nem volt nálunk euró. Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy 2018-ban nem lehet fizetni kártyával egy ekkora forgalmú helyen, hisz pl. ha nagyobb családdal mész, akkor rögtön ott hagysz 50 €-t, sok embernél nincs annyi kp. Arra fogják, hogy technikai nehézséget okoz nekik megoldani, de ha Aggteleken megy, akkor menne itt is. Az meg, hogy pénzt kérnek a fényképezésért, szerintem bicskanyitogató, de ez legyen az én gondom, de hogy a jegyen felül még 7 €-t elkérnek az rablás.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#5) adlersson


adlersson
aktív tag

"Végül az IC-ről pár szóban. Miért ilyen g**ibuták az emberek? Ott van a jegyen, hogy X kocsi, erre felszáll az Y-ra, és nem érti miért küldöm el." - Az hagyján, de pl. Railjeten még ki is van írva a helyek fölé, hogy mettől meddig van lefoglalva, ennek ellenére nem volt alkalom szerintem, hogy ne kellett volna valami analfabétát elhajtanom már a Keletiben. De persze addigra ő már kellemesen lezabálta, összemorzsázta a környéket.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#6) adlersson válasza weiss (#4) üzenetére


adlersson
aktív tag

"Az meg, hogy pénzt kérnek a fényképezésért, szerintem bicskanyitogató." - Pl. Keszthelyen, a Festetics-kastélyban is elkérik a felnőtt beugró árának a felét a fotózásért, úgyhogy ezen már tényleg nem kell meglepődni.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#7) DeFranco válasza adlersson (#5) üzenetére


DeFranco
nagyúr

"De persze addigra ő már kellemesen lezabálta, összemorzsázta a környéket."

Alap, távolsági buszra, vonatra szállva igaz magor ember első dolga elővenni a rántott húsos zsömlét vagy ha az nincs, akkor a turista szalámis (olcsóbb mint a téli de büdösebb is) olvadó trappistás, beleszeletelt paprikás szendvicset és elfogyasztani 9:30-kor a napi élelem 80%-át majd kellemesen végigbüfizni az utat egy kétliteres kanadadráj kíséretében. :DDD

(#8) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

Megmondom őszintén, hogy mi már pár éve hanyagoljuk a keleti országrészt, pedig szép helyek vannak ott is, de ahányszor a keleti részen nyaraltunk mindig volt jó adag negatív élmény. Úgyhogy Mo.-n nekünk utazásra, pihenésre marad a Dunántúl. (Bár az igazat megvallva Európában is a tőlünk nyugatra lévő részt preferálom...)

"War does not determine who is right - only who is left."

(#9) buherton válasza DeFranco (#7) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog

Nem beszélve az ócsó dobozos sörről. ;]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#10) bitpork válasza DeFranco (#7) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Szeged-Makó busszal mentem anno haza. Csuklós. A csuklóba bekempelt egy első ránézésre nagyvásárlást végzett teljes roma család. Szegedtől csak 10 km-re laktam, de a csukott ajtón a még mozgó buszból távoztunk páran miután az indulást követően elővették a köménymagos szárazkolbászt, kenyeret és felbontottak egy 5 literes vegyes vágott savanyúságot. Egyik ok amiért ragaszkodom az autóhoz , mindenáron.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.