2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Ezt a bontót ne...!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van egy számítógépbontó Kistarcsán a HÉV mellett, az Örs Vezér tere felé, kicsivel a Suzuki szervíz után. Remélem a tulajdonosa(i) / eladói is olvassák ezt.

Vettem egy 900-as Celeron procit, amiről megegyeztünk, hogy ha nem jó/nem működik nálam/nem kell mégsem, akkor visszaveszik.
Kellett memória, SDRAM is, főleg az kellett volna, de 2000, azaz kétezer forintért adtak 128Mb-ot. Vicc. Itt a Ph!-n már ezer alatt is találhatunk...

Ezek után persze nem működött a proci, lassúak voltak a memóriák a lapomban, a procinak meg 100-as az FSBje.

Visszamentem a lappal együtt, amit szintén ott vettem, és vittem a 900-as procit is. Mondom köthetnénk üzletet: visszaadom a lapot meg a procit, sőt egy 500-as Cerkát is, és adjon egy occsó, másik socket370-es lapot a 128-as RAM modullal.

Eladó: "Hááát őőő...." Itt közben a másik tőgyarcúra nézett (amelyiknek az egyik szeme ostobán áll, öregebb, ő a bunkóbbik - remélem olvasod te szemét), aki finoman - remélve hogy én nem veszem észre - megrázta a randa fejét. Erre a másik eladó így fejezte be: "... ööö hát nemö."

Ekkor gondoltam valamire, de nem tettem meg, lehet, hogy be van kötve a rendőrségre a szutyok boltjuk.

Ezután visszaadtam a 900-as procit, és azon elmélkedtem, honnan szerzek most memóriát.

Másik eladó, a bunkó öreg: "Hát ezt nem vesszük vissza, árut nem veszünk vissza!"

Elmeséltem neki még mindig türelmesen, mit beszéltem meg a kollégájával. (Föl kellett volna vennem a beszélgetést, franc..)

"Akkor sem veszünk vissza, mer' cseregarancia van, ha nem jó csak akkor, bocs."

Ez a "bocs" mentette meg a fogorvostól, ebben biztos vagyok.

Így hát halkan anyázva kimentem a suttyó pince-boltjukból, és azóta sem tudom, honnan szerzek memóriát, és mit kezdek a 900-as procival.

Számlát NEM ADTAK a rohadtak, pedig úgy tudom már minden boltnak kötelező. Még a kínai piacon is kell számlát adniuk. Feljelentés/bejelentés folyamatban.

Azon kívül ki van írva: ADÁS-VÉTEL, vagyis meg kellett volna venniük a procit, amit kb. egy órával a lezajlott eset előtt vettem.

Tanulság: ne vásároljunk a kistarcsai bontóban, ami a HÉV mellett, az Örs Vezér tere felé, kicsivel a Suzuki szervíz után van, mert könnyen így járhatunk. Eddig sok-sok bontóban megfordultam, és bizton állíthatom, hogy bármelyik másikba, csak EBBE NE!

Na, további szép, bunkó, hazug, kétszínű eladóktól mentes napot!

UPDATE: PC szemét pince -ettől mindenkit óva intek.

Hozzászólások

(#1) terkaz


terkaz
csendes tag

Én kb. fél éve egy gagyibb SB hangkártyát akartam venni ott a régi gépembe, mondom "pár száz forintot megér". Erre egy dagadék csávó(az eladó) ilyet szólt hogy tud adni 5k-ért egy használt SB-t még csak nem is 5.1,de ez a legolcsóbb. Erre a pofájába röhögtem és kijöttem köszönés nélkül.

(#2) Tomaaasz


Tomaaasz
aktív tag

Ha olcsón, jó cucc kell pcbonto.hu. Nagyon nagy arcok és (tapasztalat) megbízhatók.

Üdv :R

Oda mentem, ahol vagyok!

(#3) Dany007


Dany007
veterán

Hát, mondjuk már a weblapon is látszik, hogy a "színvonal" mint olyat még hallásból sem ismerik.

(#4) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Kijönnek ezek zárás után a boltból, és akkor "priviben" le lehet velük rendezni a dolgot...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Dany007 válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Dany007
veterán

Nem éppen a korodhoz méltó megoldás ;] De tény, hogy célravezető lehet :)

(#6) eastsider válasza Vakegérke (#4) üzenetére


eastsider
nagyúr

elrágcsálják a prockót :K

(#7) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Arcátlankodnak, mert megtehetik. Ám ha valaki kedvesen alájuk rúgna, avagy átformálná arcberendezésüket, fogaikat prockóra, akarom mondani protkóra cseréltetné, jót tenne, ami a kereskedelemben tanusított becsületüket illeti.
Ha szép szóval nem megy...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.