2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Voodoo3 3000 - Éljen a király!

Írta: | Kulcsszavak: computer panoráma . 1999 . vodoo3 3000

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Néhány ember számára biztosan meglepetés, de igen, volt gyerekszobám. Ezt újítom fel most vendégszobává és ahogy az lenni szokott, előkerült néhány kincs a múltból, mint például ez a teszt a Computer Panoráma 1999. júniusi számából. Bacsis nyilván ilyenekkel kel és fekszik én azonban jót mosolyogtam a cikken, nem gúnyos, hanem nosztalgiával dúsított mosolygás ez, köszönhetően néhány olyan mondatnak mint például: Hála a hatalmas hűtőbordának, nem melegszik túl az IC.

Jó olvasgatást!

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
veterán

"No persze lehet hogy az uralma a TNT2 megjelenéséig fog tartani"

Igen, addig tartott :K

Az volt a baj a Voodoo kártyákkal a 2-es széria után, hogy lerontották a textúrák minőségét hogy tartani tudják a lépést.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) bacsis


bacsis
Közösségépítő

Ha elkapott a nosztalgia, gyere el a kiállításra, élőben is kipróbálhatod, lesz ilyennel szerelt gép :)

(#3) mephi666 válasza BoB (#1) üzenetére


mephi666
nagyúr

pedig az unreal tournament (bekapcsolt detail textures opcióval) és q3 baromi jól nézett ki voodoo2-vel 16bit ellenére is :K oké, q3-ból nehezen jött ki 25fps-nél több, de nem is zuhant be ez a szám... (d3d-s kártyáknál voltak azért nagy ingadozások és a 16bit is teljesen máshogy nézett ki)

ui: nekem az első újságom az a '99es 576 volt (jubileumi 100. szám), amiben az avp-ről cikkeztek... el is van rakva a szekrénybe :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) tope


tope
addikt

Riva TNT2 M64
Geforce 2 MX 400
Geforce 4 Ti 4200
Geforce 6600GT (emiatt regisztáltam az oldalra 2005-ben)

Régi szép idők

(#5) sh4d0w


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Jól emlékeztem:

"drájver"... agyf.szt kaptam tőle régen... és most is :DDD

https://www.coreinfinity.tech

(#6) #78693120


#78693120
törölt tag

Voodoo 1-em volt S3 Virge+ vga-val, aztán TNT2-vel folytattam.

Akkoriban lan partit csináltunk Quake 2 meg Starcraft játékokkal és nagyon jók voltak. A Starcraftot máig majdnem minden nap előveszem. :)

Ma a notebookokon a Quake 2 az AMD APU-val sajnos csak SW módban megy, de még így is jobb a képe, mint A V1-el.

(#7) plömplöm


plömplöm
őstag

és + 1 sor a registrybe és az összes v3-3000 ment a 3500 órajelén (183MHz). én kerestem magamnak egy olyat, ami ment 200MHz magasságában. az meg egy hüjeség, hogy nem melegedtek, mert dehogynem. a v3-2000 kisebbik fekete bordája pedig pláne. az enyémre került egy 8cm-es szélgenerátor. régi szép idők...

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#8) Steve_Brown


Steve_Brown
aktív tag

Én ekkoriban még nem is éltem. Pedig nagyon adtam volna, a mostani LMBTQ RGB-s pompánál sokkal emberibbek ezek a szerkentyűk.

[ Szerkesztve ]

(#9) DraXoN válasza Steve_Brown (#8) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

Hát igen... a "pimpelés" úgy a kétezres évek elején kezdett igazán megjelenni... bár akkoriban ez egy plexi oldallapot és némi neont a gép belsejébe módon megállt... A világítós ventilátorok is épp csak megjelentek a 2000res évek elején... hát... szivárványos RGB? szerintem ebbe még senki bele se gondolt... nem hogy igény volt-e rá.

A hardverek is "nyersek" voltak önmagukban.. az ilyen "takaró" műanyag borításokra igény se volt, az emberek nem féltek az elektronika látványától.. Az autók motorját se fedte annyi műanyag, sőt .. a csavarfej se ijesztette meg az embert egy autóban :DDD ... bár igaz.. akkoriban kezdődött ez az egész... El se tudom képzelni mi vár ránk 10-15 év múlva... addigra lehet az autók beltere is gyárilag RGB leddel lesz ellátva, hogy igény szerinti színnel világítson a beltér ha nyitva az ajtó...

Túltoltuk már ezt a díszítési biciklit...

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#10) Csapoati válasza DraXoN (#9) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Van már variálható színű világítással ellátott beltér autóban, talán az új S-Merciben.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.