2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Cím nélkül

Írta: | Kulcsszavak: bejegyzést jellemző kulcsszavak nélkül...

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Félve állok neki ezeknek a soroknak, de kikívánkozik belőlem. Valószínűleg mindenki hallott a szerencsétlenül járt magyar hegymászókról, akikkel kapcsolatosan mai hír, hogy már nem keresik őket, vagyis tulajdonképpen hivatalosan is halottnak nyilvánították őket. Természetesen tele van a média az üggyel, nyilatkozik mindenki, idézik Erőss Zsolt feleségét is, aki szerint férje folyamatosan őrlődött a család és a hegymászás között. Nem ismertem az illetőt, így róla nem is szeretnék most írni, de van itt valami ami számomra rendkívül zavaró.

Ugyanis adott valaki, aki egy köztudottan életveszélyes életmódot folytat, ami a hobbija, munkája és szenvedélye is egyben. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen mindenki úgy él, ahogy jónak látja, mindaddig amíg csak magáért felel. Viszont egészen más a helyzet ha gyermekek is kerülnek a képbe, ahogy ennek a hegymászónak is van két csöppsége. Őszintén szólva nem fel nem foghatom, hogyan képzeli azt bárki, hogy folytathatja ugyanazt a felelőtlen és veszélyes életmódot családosan is, amit egyedülállóként élt. Legyen az akárki, átlagember akinek csak az éjszakai tobzódásokról kell(ene) lemondania, vagy mániákus fanatikus extremitásokkal foglalkozó sportoló. Egyszerűen felelőtlen, önző és felháborító, hogy a kockázatok és a meglehetősen valószínű fatális következmények ellenére, tulajdonképpen keresztül néznek ezek az emberek, azokon, akiknek a létezéséért és életéért felelősséggel tartoznak. Megdöbbent minden egyes alkalommal, legyen szó hétköznapi, egyszerű vagy ilyen extrém élethelyzetről.

Hogy a csudába nem volt a környezetében egyetlen értelmesen gondolkodó, felnőtt ember, aki rákérdezett volna a gyerekvállalás előtt, hogy biztosan átgondoltad te ezt, meg mindazt amivel ez jár? Vagy amikor már megszülettek, miért nem szólt neki senki, hogy édesapa vagy, vége a bohóckodásnak, ha már magától nem jutott el idáig?

Azt gondolom, egyetlen gyermeknek sem szabadna átélni azt az érzést, amikor tudatosul bennük, hogy bármelyik szülőjének fontosabb volt a munkája, a hobbija, a szenvedélye, mint az, hogy édesapja vagy édesanyja legyen...

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jéé egyetértek veled. :R

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". Redmi Note 6 PRO 3/32 és 4/64 eladó lesz hamarosan! Érdeklődni lehet már!

(#2) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Akkor katonák/tűzoltók stb. ne vállaljanak gyereket?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#3) Kolondrum válasza D1Rect (#2) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az azért picit más.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". Redmi Note 6 PRO 3/32 és 4/64 eladó lesz hamarosan! Érdeklődni lehet már!

(#4) HuMarc válasza D1Rect (#2) üzenetére


HuMarc
(PH! kedvence)

Aki katona, vagy tűzoltó, az másokat ment meg. Ő levágatta a lábát, hogy tudjon hegyet mászni. Szerintem van egy kis különbség.

(#5) Viszlát válasza D1Rect (#2) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

Nem fér össze a két dolog. Akármennyire is sárba van tiporva a család intézménye a "modern" társadalomban, ha valaki édesapa vagy édesanya, akkor az elsődleges felelőssége a gyermeke(i) iránt van és csak azután jön minden más, így a mások megmentése is.

[ Szerkesztve ]

I'm hard to remember but impossible to forget.

(#6) D1Rect válasza Viszlát (#5) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Motorozás még belefér?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#7) HuMarc


HuMarc
(PH! kedvence)

Én azért azt is figyelembe venném, hogy az elvált szülők gyermekei szintén apa/anya nélkül nőnek fel, és az sem feltétlenül jobb, mintha valaki olyan felelőtlen, hogy két gyerek apjaként extrém magasságokba menjen.

Erőss Zsolt úgy döntött, hogy ő fel fog mászni. Felmászott, de sajnos úgy tűnik, hogy lejönni nem fog tudni. Amennyiben sikerül neki (és remélem, hogy sikerül neki), szerintem gondolja át, hogy ő már apa. Ha meg nem éli túl, akkor nyugodjon békében!

(#8) bambano válasza D1Rect (#6) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

ha egyszer is eszedbe jut, hogy felvedd és feltöltsd a netre, akkor már nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) DeFranco válasza D1Rect (#2) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Tanulnom kellene, de nem bírom ki:

Nem lehet összehasonlítani a kettőt. Az extrém sport szórakozás, öncélú tevékenység, a katona és a tűzoltó pedig a közt szolgálja.

Nem optimális, de lehetséges, hogy utóbbi is vállaljon gyereket, mert ebben az esetben a társadalom az illető szolgálatát azzal is honorálja, hogy az özvegynek és a gyerekeknek a megélhetését biztosítja akkor is ha a családfő erre már nem képes (mert pl. megsérül vagy meghal).

Ennek tudatában hozza meg azt a döntését, hogy kockázatot vállal a köz érdekében, és ebben a formában a döntése sokkal kevésbé kifogásolható, mint aki a saját szórakoztatására és dicsőségére mosolyog a családja szemébe induláskor, hogy le vagytok ti...

[ Szerkesztve ]

(#10) bambano


bambano
(Jómunkásember)

egyébként ezeknek a vadbarmoknak az önzősége abban is megnyilvánul, hogy nem gondolják végig, ha baj van, mi fog történni?
megmentik őket? kik? ha ők csúcsdöntésre készülnek, akkor a mentés maga is csúcsdöntés lehet. akik képesek lennének megmenteni őket, azok szintén másznak és a saját kis csúcsdöntős öngyilkossági kísérletükkel vannak elfoglalva... akik meg nem másznak éppen csúcsdöntést, attól hogy várja el, hogy a saját teljesítmény-szintjük felett másszon, csak azért, hogy őt kihúzza a katyvaszból?

gyakorlatilag a saját fajtájukat sem tisztelik, mert elvárnák, hogy ha velük baj történt, a másik mondjon le a saját álmairól, saját kísérletéről, sok pénzen összerakott expedíciójáról és menjen menteni a balfékeket.

a fickó már akkor halott volt, amikor felült a repülőre. agyilag biztosan.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.