2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Álláspályázat, felvétel se biztos – Play’n GO

Írta: | Kulcsszavak: állás felvétel visszautasítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy rövid történetet osztanék meg veletek, amely oly jellemző jelen korunk világára, országunkra mindenképp. A címből gondolom sejthető, hogy miről is van szó, nem is fogok meglepetést okozni.

A történet nagyjából január elején indul, ekkor jelentkeztem a Play’n GO szoftvertesztelő pozíciójára (speciális kaszinós játékokról van szó). Igen, nevesítem őket, mert rászolgáltak és nem is szerettem volna rébuszokban írni. A helyzethez hozzátartozik, hogy már egy ideje állást keresek, a közhiedelemmel ellentétben, informatikai pályán se olyan egyszerű ez – ez egy másik történet lehetne. Szóval jelentkeztem, és ahogy lenni szokott, behívtak interjúra 1 hétre rá. Be is mentem belvárosi irodájukba, kellemes környezetet és szimpatikus interjúztatót ismertem meg. Már ekkor éreztem, hogy nem sikerült rosszul az interjú, ebből lehet valami. Nem is tévedtem, nem sokkal később érkezett a levél, hogy engem választottak a pozícióra. Konkrét szerződésajánlatot kaptam tőlük, bérmegjelöléssel, munkaidővel, március 1-i munkakezdéssel. Örömmel mondtam igent és ezt követően elküldtem a kért összes iratom másolatát, igényeltem erkölcsi bizonyítványt. Tőlük pedig kaptam egy adatlapot, később pedig egy rendes munkaszerződést, hogy aláírás előtt olvassam el. Egyúttal módosították a kezdési időpontot március 2-ára, mert az eredeti időpontban workshopot tartottak, de azért február 23-ára behívtak aláírni. Eddig a pillanatig úgy éreztem minden úgy zajlott, ahogy a nagykönyvben meg van írva (a néhány kicsit későbbi reakciót és a kezdés módosítása betudható volt számomra az egyéb elfoglaltsággal).

Az igazi bonyodalom a szerződés aláírásával, pontosabban annak hiányával kezdődött. Megjelentem a megbeszélt időpontban, ahol közölte velem az ügyvezető hölgy, hogy a szerződés nem készült el, nem volt ideje rá… Nem is érdemes várakoznom, mert sok idő lenne (biztos így van), és egyébként is most sok feladata van. Ha már ott voltam legalább jókedvűen elbeszélgettünk és abban maratunk, hogy a kezdés napján aláírjuk a papírokat.

Ekkor még mindig nem gondoltam, hogy probléma lehet, egészen február 28-áig. 3 nappal a kezdés előtt a felgyülemlett QA feladatok miatt bizonytalan időre ismételten eltolta a kezdésemet. Egyúttal megígérte, hogy azért legkésőbb 2-áig ezt konkretizálja. Ekkor még reménykedtem, de egyre rosszabb érzés lett úrrá rajtam, főleg azután hogy nem érkezett üzenet. Tegnap, 4-én untam meg a várakozást és rákérdeztem mi a helyzet. Ekkor pedig tökéletes természetességgel közölte, hogy mégse vesznek fel, nem is töltik most be a pozíciót (vagy igen, vagy nem…). Így állok most, úgy érzem anyagilag (munkabér kiesés, várakozás, egyéb költségek) és erkölcsileg is komolyan károsítottak!

Ezt a bejegyzést nem azért írtam, hogy együtt szomorkodjunk (még ha ez most nem esne nehezemre), nem is tartom egyedi, kiragadott példának. Egy „érdekes” történetnek szántam és nem titkoltam abban is reménykedek, hogy találok nálam járatosabb személyt (ez nem lesz nehéz), aki tud okosat mondani. Érzésem szerint jogilag se stimmel az egész, ezért információkérő levelet írtam a munkaügyi főfelügyelőségnek, de hogy milyen lépéseket tehetek, arra ötletem sincs. Egy biztos, ha mást nem is érhetek el, de egy későbbi jelentkezőt megóvok ettől a „cégtől”, már nem volt felesleges az írásom.

Ha később változna még a helyzet, update-elem a bejegyzést!

Hozzászólások

(#1) dragon1993


dragon1993
(őstag)

Milyen állásra (munkakör) jelentkeztél pontosan?

(#2) Simon02 válasza dragon1993 (#1) üzenetére


Simon02
(tag)

A pontos pozíció játékszoftver tesztelőnek volt kiírva. Profession-ön már nincs fent, de itt megtaláltam a cachelve: [link] (valami ilyesmire emlékszem én is).

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#3) FoxiestFox válasza Simon02 (#2) üzenetére


FoxiestFox
(nagyúr)

Kiválóan hűek voltak a cég nevéhez ezek szerint. :D

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#4) Simon02 válasza FoxiestFox (#3) üzenetére


Simon02
(tag)

:D Na igen!

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#5) Dominó85


Dominó85
(veterán)

Elég méltatlan és negatív hozzáállás ez a cég részéről. Én mondjuk kihívtam volna a cégvezetőt hogy mégis mire véljem a dolgot? Jogilag nálam jártasabb emberek is azt fogják mondani, hogy vannak lépések, amiket megtehetsz majd. :(((

* Péter - 06302461862 *

(#6) Simon02 válasza Dominó85 (#5) üzenetére


Simon02
(tag)

Igazából a cég magát is minősíti ezzel. A "hölgy", akivel a kapcsolatot tartottam az ügyvezető (emellet sales manager, hr-es, szóval vmi mindenes..), így másnál nem nagyon tudnék szemrehányást tenni (max. a leányvállalat anyacégénél, de beljebb nem lennék). Egyébként külön bosszantó, ahogy közölte a levélben: semmi sajnálkozás, sima közönnyel, mint ha ez jelentéktelen apróság, természetes dolog lenne...

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.