2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

BME nyelvvizsga-tapasztalatok

Írta: | Kulcsszavak: nyelvvizsga . angol . középfok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most januárban voltam BME-nyelvvizsgán, gondoltam leírom tapasztalataimat.

A szóbeli egy szerdai napon volt, 14:00-kor. Fél órával hamarabb értem oda, végül 14:15-kor került rám sor. Két idősebb hölgy volt bent, az egyik beszélgetett, másik pedig pontozott.
A beszélgetés személyes dolgokkal indult: ki vagyok, hol lakok, milyen a házunk, hova járok suliba... Ezután következett a témakifejtés. A témalista megtalálható a honlapjukon, ha jól emlékszem 25 témát kellett tanulni. Ezeket a vizsga előtti napon tanultam meg. Vannak egyszerűbb témák pl.: család, ünnepek, stb., de vannak nehezebbek pl.: environment, english-speaking countries, stb. Én a shopping for clothes témát mondtam el, a másik a traveling volt. Beszéd közben jöttem rá, hogy mégis a traveling lett volna a jobb választás.
A harmadik rész szituációs feladat volt: a vizsgáztatónak fáj a feje, és azt kellett tanácsolni neki, hogy menjen el doktorhoz.
Én 22 percig voltam bent, míg a két előttem lévő 15-15 percig kb.. A lényeg, hogy ne válaszoljunk soha pár szóval, hanem legalább egy mondattal, vagy többel. Ha megakadsz, akkor segítenek. Nekem szerencsére nem volt rá szükség.
Az írásbeli. Ez egy szombati napon volt, 15:00-kor. Először a hallgatás volt. Ez két részből állt: az egyik feladatban kérdésekre rövid válasz. A téma a Happy Meal menü volt. :) A másik részben igaz/hamis feladat. A téma a veszélyeztetett állatok voltak. A szöveg nagyon jól hallható volt, mert egy nagy előadóteremben voltunk. Nem is tudom, honnan szólt a hang, mert nagyon jó akusztikája van a teremnek. A szöveget egyébként 2x lehetett meghallgatni. A válaszokat a megoldópapírra kellett írni.
A listening után volt a reading és writing. Az első feladatban szövegrészeket kellett összekapcsolni. Már nem tudom pontosan mi volt a szövegben. Aztán volt egy oldalnyi szöveg, kérdésekre kellett válaszolni. Ez egy elég hülye szöveg volt, iskolarendszerről, vagy valami ilyesmiről volt szó. A lényeg, hogy minél rövidebb választ adjunk. Az utolsó volt a legegyszerűbb: hiányzó szavakat kellett pótolni menüből. A writing is egyszerű volt: lehet egy személyes és egy hivatalos levél között választani. Én azt ajánlom, hogy a személyest válasszuk, az kötetlenebb. Egyébként négy szempontot adnak. Mindegyik legyen benne. Az írásbeli alatt pedig mindenhol lehet szótárt használni, én nem használtam, mert nekem nem nyújtott nagy segítséget. Az idő szerintem bőségesen elegendő volt, mindent át lehetett gondolni.
Az eredmények 30 nappal később tették közzé, a bizonyítványt ma lehetett átvenni.

Szóval, aki szeretne angolból (vagy más nyelvből) középfokút tenni, annak ajánlom ezt a típusú nyelvvizsgát. Mert a vizsgáztatók szimpatikusak voltak, és az írásbelin külön nincs nyelvtani teszt, és rengeteg idő állt rendelkezésre. :)

Hozzászólások

(#1) SwissBread


SwissBread
újonc

Érdekes, hogy sikerült? Én a középfokot most raktam le a TELC-nél. De szeptemberben megyek felsőre azt szerintem a BME-n fogom csinálni.

<script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

(#2) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag

Engem másodjára buktattak meg a mocskok. Szóbeli most mar sikerült, de a levelirasomat 14 pontra minimalizaltak. Sem a magántanár, sem az ex középiskolai tanár nem értette mi van. Fellebbeztunk, de természetesen mi voltunk a sz.rok

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#3) Simivok


Simivok
senior tag

Nekem a szóbeli 79% az írásbeli 64%.
Velem nem voltak mocskok. Lehet szerencsém volt.

Galaxy S23 256GB Cream

(#4) Kex613826


Kex613826
tag

Én most tettem le Pittman alapfokút. Az írásbeli 80%, a szóbeli 10/12 pont. Ezzel fogok menni középiskolai felvételire, remélem az is sikerül

Be positive, nothing is perfect!

(#5) Simivok


Simivok
senior tag

Hajrá! :)

Galaxy S23 256GB Cream

(#6) Kex613826


Kex613826
tag

Köszi :))

[ Szerkesztve ]

Be positive, nothing is perfect!

(#7) Matada2.3


Matada2.3
veterán

Én németből választottam, mert kellett gyorsan egy könnyebb középfok, nem olyan nehéz vizsga, sokan is szeretik ezért, köztük én is :) A levél az tényleg köcsögül van pontozva, engem is lehúztak ott..

[ Szerkesztve ]

Finn the human

(#8) flash-


flash-
veterán

Középfokú nyelvvizsgánál (legalábbis Angolnál) jól tudom hogy a BME-s a legkönnyebb??

legalábbis nekem ezt mondták..
vélemény?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#9) kraftxld válasza flash- (#8) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Voltam par angol nyelvvizsgan, sztem ez a sorrend: ECL, BME, ZMNE, Origo

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10) Simivok válasza flash- (#8) üzenetére


Simivok
senior tag

Szerintem a BME a legkönnyebb.

Galaxy S23 256GB Cream

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.