2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Defy tapasztalatok a Pulse után

Írta: | Kulcsszavak: android . defy

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már több mint egy hete költöztünk össze az új telefonommal, és még nem írtam semmit a logoutra. Gondoltam ez a helyzet tarthatatlan. :)
Már az angol híroldalakon felfigyeltem erre a remek készülékre, ami elsősorban ütésállósága és vízállósága (IP67) miatt volt számomra érdekes.

Amikor megjelentek az első hírek, hogy Magyarországon is megjelenik, és nem is a TOP telefon árkategóriában, akkor keltette fel igazán az érdeklődésem. A kezdeti 120 ezres árat hamarosan lejebb tornázták a boltok, és cirka 1 - 1.5 hónap alatt 80-85 ezer forint között állandósodott az ára. Végül megjelent a mobil szolgáltatómnál is, és mivel céges szerződésem van, és nem is tervezem, hogy továbbállok, nyugodt szívvel vállaltam be a hűségidőszakot, hogy megszerezzem a kis aranyost.

Akik olvasták már korábban is a blogomat talán tudják, hogy egy T-Mobil Pulse telefonhoz lettem hűtlen a Defy-ért cserébe, viszont nagyon nem bántam meg! :D A Pulse nagyon jó volt arra, hogy megismerjem és megszeressem az Android OS világát, a rootolás folyamatát és a főzött ROM-ok izgalmait. De úgy érzem a Defy hozta el nekem azt a kényelmet, amit csak várhatok egy telefontól.

Aranyos kis piros béléses szürke dobozban érkezett a telefon, de a kidobozolás fetisisztáknak rossz hírem van, izgalmamban elfelejtettem lefotózni az érkezést, így a neten vadásztam össze egy kisebb összeállítást, íme:

Volt már a kezemben strapatelefon, és arra számítottam, hogy egy gumival (szilikonnal), jól körbebástyázott bumfordi telefon kerül a kezembe, és meglepetten tapasztaltam, hogy nem! A készülék fogása nagyon kényelmes, a Pulse szappantartó érzéséhez képest sokkal emberközelibb, mondhatni tenyérbe álló. A kolléga Desirejével együtt fogdosva semmi kényelmetlen érzés nem tapasztalható, nem csúszkál a kézben, és nagyon könnyű: 118 gramm!

A bekapcsológomb a 3.5-es fülhallgató csatlakozóval:

A PH! Defy fórumában vannak néhányan, akik recsegést vélnek hallani a hátoldal felől, és a hangerő gomboknál, úgy látszik nekem vagy a készülékem jobb, vagy a fülem rosszabb, mert én semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

A hangerő szabályzó gombok, a készülék jobb oldalán:

A telefon bal oldalán található az USB csatlakozó, ami a fülhallgató csatlakozójához hasonlóan gumidugóval van ellátva (a tájékoztató szerint a dugókat bedugva lesz csak vízálló a telefon).

Íme a bal oldal az USB csatlakozóval:

A 3.7''-es kijelző gyönyörű, tűéles képet ad, de ez egy 480*854-es TFT képernyőtől el is várható. A kijelzőt egyébként Gorilla Glass védi az ütődések okozta sérülés és karcolások elleni védelem érdekében. (A fent már említett fórumon olvashattok ettől eltérő tapasztalatot is azért sajnos)

Az első benyomásról legyen elég ennyi, mert már elég álmos vagyok. :) Annyit elmondhatok összegzésül, hogy azt hiszem ez életem legjobb telefonja, és nagyon megérte a pénzét.
Valószínűleg fogok még írni a szoftveres részről is, maradjatok velünk, rövid reklám után visszatérünk. :)

Folytatjuk...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.