2024. február 20., kedd

Gyorskeresés

Slim pénztrácák

Írta: | Kulcsszavak: slim pénztráca . slin férfi pénztárca

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megörültem amikor megláttam itt a logouton egy slim pénztárcával kapcsolatos bejegyzést. Olyan új elfoglaltságaim lettek amik miatt praktikusabb ha tömegközlekedek. Eddig egy pénzcsipesszel simán elvoltam, de többek közt a (bkk)bérlet miatt is új megoldást kell néznem.

Van egy régi bőr pénztárcám, amit bő 10 éve vásároltam de vastag. Mára már nem praktikus. Simán zsebbe bedobva sok. Így hát nagy izgalommal bele is vetettem magam az említett bejegyzésbe.

Hát, nem egészen erre számítottam.

Az ott alkalmazott megoldás arra a tárolóra emlékeztett amit anno a kártyás diákigazolvány mellé kaptunk csak ez minden oldaláról átlátszó (jut eszembe, nekünk még kisfüzet kivitelű diákunk is volt :) ilyene ).

Diákként atomcsórok voltunk, vlsz ma is sokan hasonló cipőben járnak, igy tulajdonképen diák számára tökmindegy. Node egy felnőt korú férfi ember számára atomgáz. Nem is túl praktikus ha oldalanként egynél több valami van benne. Oké, van akinek az se gáz ha egy gumit használat után elmos azzal, hogy jó lesz ’azmég. Nem vagyunk egyformák.

Jó pár éve egy srácnál láttam egy érdekes megoldást, a „mai” slim tárcákhoz hasonló prototípus gyártott papírból. Lehet akkoriban nem nagyon volt még ilyen. Praktikusnak praktikus de azért azt se vállalom be :).

Sajnos a kommentek le vannak tiltva az említett bejegyzésnél, így nem tudtam megkérdezni, hogy ki mit használ, ha használ egyáltalán ilyen kivitelt. Ezért született ez a bejegyzés, egy kis tudásmegosztás.

Aki már meglépte, milyen típus mellett döntött? Miért? Mik a tapasztalatok, pro kontra stb.

Hozzászólások

(#1) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Ez tetszik nekem, de eleg borsos az ara (22-23k itthon)

[link]

Bar ha valoban tartos akkor annyira nem szamit, a regi penztarcam is megvan 1x ev utan a penzcsipeszem is bor es az is 8 eves (siman jo lesz 8 ev mulva is).

[ Szerkesztve ]

(#2) kemotox


kemotox
addikt

Szép kislány voltál.

(#3) cinemazealot


cinemazealot
addikt

"...nekünk még kisfüzet kivitelű diákunk is volt..."

Detto! E szerint Te sem vagy már mai csirke! :D

A slim tárcás bejegyzés nekem is felkeltette a figyelmem, de az ott megoldásként bemutatott átlátszó műanyag izé nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Pasi létemre táskával járok, amiben van

- egy pénztárca (pénznek, esetleg buszjegyeknek),
- egy bankkártya tok (benne két bankkártyával),
- egy névjegykártya tartó (benne a közelmúltban gyűjtött és a szétszórni kívánt névjegyeimmel),
- egy kártya"füzet" (igazolványnak, jogsinak, TAJ kártyának, lakcím kártyának stb.)
- és egy paksaméta pontgyűjtő kártya (Shell Smart, Super Shop, Praktiker, Decathlon, Auchan...), ami már nem fért bele az előbbi kártyafüzetbe.

A bankkártyákat azért nem a pénztárcában tartom, mert fóbiám, hogy ha a tárcát ellopják, akkor minden "pénzem" ugrott. Attól most tekintsünk el, hogy a táska egy közös zsebében lapulnak. :D

Mire van igazán szükségem? A személyimre, jogsimra eddig még csak ügyintézéskor volt szükség, a yard meg az ellenőrök centenáriumonként állítanak csak meg... túl ártatlan volna a pofám? De ezeket elvileg kötelező magamnál tartani, szóval maradnak. Az egyik bankkártyát szinte napi szinten használom, marad. Készpénz sem árt ha van, de jó, ha nem csak papírpénz van a tarsolyban, hanem gurulós is. Viszont zsebben nem szeretem tartani őket, maradnak a tárcában. Pontgyűjtő kártyák heti-kétheti rendszerességgel kellenek bevásárláskor, talán tervezhető, bár volt már rá szükség ad-hoc alkalommal is. Névjegykártyákra max. tárgyalások alkalmával van szükség (2-3 havonta), de volt már, hogy útközben is elkelt egy-kettő.

Na most, ezeket (vagy akár csak azokat, amikre azt írtam, maradnak) egy slim tárcába? Vagy egyáltalán egy zsebbe? És akkor a kulcsokról, telefonról, zsepiről (allergiás volnék) nem is beszéltem. Az újabb telefonok amúgy is akkorák már mint egy ház. Nehéz ügy... :F

(#4) 7 válasza RexMaximus (#1) üzenetére


7
addikt

Dash Access Slim Bifold Wallet 20 USD + szállítás

(#5) mustang08 válasza 7 (#4) üzenetére


mustang08
aktív tag

Rossz a link :)

A témához:
Én az aliexpressről vettem egy varázspénztárcát 1-2 évvel ezelőtt, ami azóta is hűen szolgál, bár már eléggé csere érett. Kb. olyan mint ez. 4 dollárt szerintem bőven megér.
De itt van ez a valódi bőr tárca. Ez már 12 usd.

(#6) Rimuru


Rimuru
veterán

Ebay-es kutyuk topicban linkeltek, nekem nagyon megtetszett ez a wallet.
petipetya leirasa

serman brands 1.s

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#7) dqdb


dqdb
nagyúr

Alacsonyabb árfekvésben az AliExpressen érdemes rákeresni ilyen pénztárcákra, én például egy ilyet használok másodlagos darabként, amikor a hagyományos pénztárcámnál kisebb méret kellene. Személyi, lakcímkártya, két bankkártya vagy egyéb kártya, tízes gyűjtőjegy elfér egyszerre a központi részben (az alsó mechanika a jegyet is simán kitolja), az első elasztikus zsebbe pedig mehet a papírpénz és némi apró.

Magasabb árfekvésben érdemes lehet a Kickstarter még futó vagy már lezárult projektjeit is végignézni (hetente akad általában egy-egy új pénztárcaprojekt), hátha találsz olyan neked megfelelőt, amely azután rendes piaci termékké vált; vagy egyszerűen csak egy-egy jó ötletért (vagy szörnyülködni egy-egy minimalista money clip kategóriába sorolható vadhajtáson és az árazásán :) ).

Kíváncsian várom én is a javaslatokat, mert egy ideje keresem a tökéletes elsődleges pénztárcát, azonban a legtöbb slim tárca ott szokott elbukni nálam, hogy jó lenne a slim jelleggel ellentmondó módon némi aprót is eltenni (vagy találni egy kiegészítő, hasonlóan kis méretű fémpénztartót).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#8) 7 válasza mustang08 (#5) üzenetére


7
addikt

Hopp, köszi. Nem baj, kellemes zene. :D

Itt a jó link

(#9) Bozodi János


Bozodi János
aktív tag

Én is nézegettem a Bellroy tárcákat, de egyrészt drága, másrészt meg mindig belefutok abba, hogy kell az apró, meg adnak is vissza. Zsebben meg nem akarom hordani, így marad egy sok kártyás és aprós Samsonite, az se durván vastag.

(#10) janeszgol válasza Bozodi János (#9) üzenetére


janeszgol
félisten

Én is az apró miatt keresgéltem sokáig az ebayen. Mit ne mondjak, ha összesen ötöt találtam akkor, aminek volt aprótartója. Lehet az ázsiaiak nem hordanak vagy zsebben, netán külön szütyőben, nem tudom arrafele mi a módi.
Ebayen Mens Long Wallet. Találsz többfélét.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.