2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Audio-Technica ATH-ADX5000, Hifiman Susvara, Sennheiser HD800S

Írta: | Kulcsszavak: Audio-Technica . ATH-ADX5000 . Hifiman . Susvara . HE1000SE . Sennheiser . HD800S

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előszó:

Az Audio-Technica ATH-ADX5000 eladó volt, így kaptam lehetőséget arra hogy meghallgassam mielőtt döntök arról hogy megveszem. Az eladó tulajdonosa volt egy Hifiman Susvarának is. A HD800S-t vittem magammal, összehasonlítás céljából.

Streamer: Lumin U2 Mini
DAC: Holo Spring 3 KTE
Erősítő: Ferrum Oor+Hypsos

Kinézet, design:

1. Hifiman Susvara: nagyon jól néz ki és nagyon jól van összerakva. Anyaghasználat is kiváló. Valószínűleg a legszebb fejhallgató, ami létezik. A HE1000SE hasonló, csupán a formája miatt kevésbé mutatós.

2. ATH-ADX5000: Precízen van összerakva, és szerintem jól is néz ki. Talán a párnái lehetnének sötétebbek, de amúgy elég jól néz ki.

3. HD800S: szubjektív, nekem nem annyira tetszik ahogy kinéz, cserébe nem kell annyira félteni.

Kényelem:

1. HD800S: Én ezt mondanám a 3 közül a legkomfortosabbnak, talán a nagy füleim miatt, jól elférnek, nem érnek hozzá semmihez.

2. Hifiman Susvara: a füleim végei kicsit hozzáérnek a fejhallgató belsejéhez, érintik. Ilyen probléma a HE1000SE-vel nem volt. Továbbá valamivel nehezebb súlyú, jobban érezni a fejen. Ezen okok miatt a második helyre szorul nálam. Amúgy nagyon kényelmes ez is.

3. ATH-ADX5000: Az én fejemen úgy érződik, mintha nem igazán passzolna a fejemre. A párnái nem szorítanak, hanem nagyon lazán vannak a füleim mellett. Úgy érzem mindjárt leesik. Továbbá a drivert védő szövet még jobban hozzáér a fülemhez mint a Susvara esetén. Utóbbinál épphogy érinti. Ha esetleg ezt a védőszövetet el lehet távolítani, vagy más párnát venni, lehet javulna a kényelem sokat. Kényelem szempontjából nem annyira nyerő, de azért nem is rossz. Lehet érdemes lesz venni utángyártott párnát és akkor jó lesz nekem. Előnye hogy a legkönnyebb a három közül.

Ár (a legolcsóbbtól a legdrágábbig) :

1. Sennheiser HD800S
2. ATH-ADX5000
3. Hifiman Susvara

Az árak változnak, de a sorrend nem valószínű hogy fog.

Hangminőség:

Nem lesz nehéz kitalálni, hogy a Hifiman Susvara szólt a legjobban. A hang teljes, kifinomult, szinte tökéletes. Minden a helyén. Egyszerűen nincs mibe belekötni. A tere is jó, bár kissé intim, de a jó értelemben.

Susvara vs ATH-ADX5000: Meglepő mód az Audio-Technica közel olyan jól szól mint a Susvara. Ha valaki anyagi okok miatt kénytelen eladni a Susvarát, szerintem nem olyan nehéz kiegyeznie egy ADX5000-rel.
Felrakod az ADX5000-t, gondolod de jól szól, utána a Susvarát és azt gondolod, ez még egy kicsit annál is jobb. Olyan mint egy Mercedes S Klasse-ből átülni a Maybach-ba. Van egy kis plusz még benne, talán a legmélyebb hangok is jobban hallhatók, és még kifinomultabb.

HD800S: Az igazság az, hogy akár a Susvara után, akár az ADX5000 után közvetlenül a fejedre teszed és ugyanazt a számot hallgatod, egy jelző ugrik be: tompa. Kissé tompa és kissé lapos a másik kettő után. Egyik zenénél (Sophie Hunger - Silver Lane) lehet kissé jobban tartja magát, másik zenénél (Aurora - Runaway, Sash - Destination Unknown) meg ordít hogy tompább, laposabb. Az ezüst kábel biztos javított rajta, de még így is. Önmagában jó ez, de a másik kettő szebben szól.

Susvara vs HE1000SE (emlékezetből): A HE1000SE kissé talán élénkebb hangzású, mint a kifinomult Susvara. A HE1000SE analitikusabb, a Susvara talán élvezetesebb, de szerintem nem olyan nagy a különbség köztük, bár olyan túl sokat nem hallgattam őket. A Susvara formája szebb, de a HE1000SE lehet kényelmesebb, ha nagyobbak a füleid. Ha pénz nem számít, az nem kizárt hogy valaki ízlésének a HE1000SE felel meg jobban.

Összegzés:

A múltkori tesztemben [link] is éreztem, hogy a Sennheiser ezek mellett nem annyira világverő. A Susvara győzelme nem meglepő, hisz a világ (egyik) legjobb fejhallgatója. Számomra a meglepő az hogy az ADX5000 ennyire jó, nem marad el annyira mint gondolnánk. A (használt) ára pedig számomra elérhető. A kényelmével nem voltam teljesen megelégedve csupán.

Kiegészítés:

Mialatt ott voltam, mondtam hogy ennyivel nem lehet laposabb a Sennheiser hangja, biztos nincs jó szinergia. Otthon a Gustard H10-zel és a Burson opákkal biztos jobban teljesít. Ezért hazafelémenet direkt nem hallgattam semmilyen zenét a mobilomon, hogy minél jobban tudjak emlékezni a fejhallgatók hangjára. Azt kell mondjam, ugyanazokat a számokat hallgattam meg, mikor hazaértem és a Gustard-dal is szerintem éppúgy, kissé laposan szólt mint ott.

További képek: [link]

Gustard H10: [link]

Remus389

Hozzászólások

(#1) Remus389


Remus389
veterán

Remélem tetszik. :R

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#2) DEJVID


DEJVID
őstag

Jó volt, köszi!
Ez az Audio Technica csúcs típusa most?

(#3) Remus389 válasza DEJVID (#2) üzenetére


Remus389
veterán

Tudtommal igen.

Jelen állás szerint holnap megyek érte.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#4) Remus389


Remus389
veterán

Update az új párnákkal: [link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.