2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

a ködlámpa és az egyszerű emberek

Írta: | Kulcsszavak: köd lámpa

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

ma reggel köd volt. ez még önmagában nem is baj, hanem az emberek, azok a végtelenül egyszerű ostoba emberek, na azzal van már baj. azt is megmondom, hogy mi. a probléma lényege az, hogy a ködlámpa az nem KÖDlámpa, mégha ezt is hiszik mindenféle együgyű macskajancsik, akik ilyenkor lelkesen tekergetik el az összes kapcsolót, és az ülésükben elterpeszkedve elégedetten szusszanva nyugtázzák magukban, hogy ők ma is milyen felkészült állampolgárok voltak, kifizették a rettenetes felárat az autóvásárláskor és lám itt a köd és nekik van mivel világítaniuk, a sok csórónak meg nincs, lúzerek... na most jön az összezavarás, figy. kezdjük az első lámpásokkal. namost azok kurvára nem azért vannak, hogy ködben felkapcsold. azok azért vannak, hogyha a tompítottal nem látsz, mert a trendi és kúl gagyixenonod egy rettentő fehér falat teremt eléd, akkor kikapcsold azt a tompítottat és bekapcsold helyette a ködlámpákat, így elvilágítva a köd alatt tudj haladni a kocsma felé tovább. egy kis fizika: tudod, hogy te mit látsz? általában fényvisszaverődést. mégegyszer: fényvisszaverődést. ezért van az, hogy a tompítottadtól nem látsz, mert a levegőben lévő páratartalmon összevissza megtörik a fény és nem az útról verődik vissza a gyönyörű szemeidbe. hátsó nagypirosfény: még durvább a helyzet. pont azzal teremtesz balesetveszélyt, hogy bekapcsolod. itt van kettő darab számítás, figyelj:

1. normál eset, helyzetjelződ világít, ez 2x5W általában, egyszercsak fékezel, ez +2x21W minimum. a különbség, a változás 10W-ról 52W-ra több mint ötszörös. ha van pótféklámpád, akkor még nagyobb.

2. kúltrendi pirosfényt bekapcsoltad: helyzetjelző+kúltrendifény 2x5W+21W=31W, ha fékezel akkor +2x21W, a változás 31W-ról 73W-ra kevesebb mint kétésfélszeres. ha két kúltrendi pirosfényed van, akkor 52W-ról 94W-ra kevesebb mint kétszeres. ÉRTEDMÁR BASZOD?!? a mögötted jövőt érő inger feleakkora, mint a kibaszott kúltrendi lámpásod nélkül! ha pld telefonál az mögötted jövő, vagy eszik, vagy pofoszkodik az asszonnyal, a maradék agyi kapacitásával nem veszi észre, hogy fékezel! arról nem is beszélve, hogy egy helyzetjelző nem azért 5W, mert az egy szép kerek szám, hanem ez még nem teremt egy átláthatatlan piros fényutánfutót mögéd, ennek a fénynek a többszöröse viszont simán. ha direkt össze akarod töretni az autód hátulját, akkor nem szóltam, viszont ne lepődj meg, ha a mögötted jövő a ferihegyről privatizált keresőfényének arcodbavilágításával fogja jelezni nemtetszését, és adott esetben bármiáron meg fog előzni.

éshogyakkor mikor kapcsold be a ködlámpásokat? megmondom. sőt, azt hogy az elsőket mikor, azt már meg is mondtam, olvass vissza. a hátsókat pedig akkor, ha nem látod a mögötted jövőt. ha látod őt, és beáll mögéd és vonatoztok, akkor kapcsold ki. lakott területen belül, ráadásul nappali világosban pedig pláne!

soksikert. fog neked is menni, meglásd.

(nem akadémiai székfoglalót kívántam bemutatni, a kiegészíthetőség jogát fenntartom)

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Ó, ez nagyon jó. :D Tökéletesen leírtad mit gondolok, amikor ködben kell közlekedni.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#2) ABE


ABE
őstag

Na, jól megofgalmaztad a gondolataimat. :DDD

Húú, én a legritkább esetben kapcsolom fel a ködlámpát, ahhoz már nagyon durva ködnek kell lennie. Az első ködlámpákat úgy ahogy van, haszontalannak tartom, két autónkon is van, de eddig még sosem vettem hasznát, mert kb. a padkát bevilágítja, de úgysem azt nézed vezetés közben. A hátsókat meg kifejezetten rühellem, mert azt is össze-vissza kapcsolgatják, esős-ködös-szeles, bármilyen időben. Az pláne rossz, hogy attól tényleg kifolyik a szemed, és nem képesek megérteni az emberek, ha van mögötted autó, akkor csak ártasz vele. Amikor ilyet utolérek, és nem tudom megelőzni, szoktam rá villantani. Ha ez nem használ, akkor bármily bunkó dolog is, ráeresztem hosszabban a reflektort. Érdekes, ebből már szokták tudni, hogy le kéne kapcsolni a pirosat. Na de miért kell ehhez külön jelezni? :F

[ Szerkesztve ]

(#3) ABE


ABE
őstag

Ha már a lámpáknál tartunk: az is érdekes, hogy mennyire megszokott dolog, hogy a pirosnál állva az autósok többsége szépen rajtamarad a féken, aztán főleg sötétben ez szép kis karácsonyi kivilágítást eredményez. Én inkább a kéziféket szoktam behúzni, hogy ne vakuljon meg a mögöttem lévő, de nem hiszem, hogy túl sokan alkalmaznák ezt. :(

[ Szerkesztve ]

(#4) dabadab


dabadab
titán

Az a legszebb, amikor a t. sofornek fogalma sincs arrol, hogy van (hatso) kodlampaja, arrol meg aztan vegkepp nem, hogy be is van kapcsolva.

DRM is theft

(#5) Drenadar


Drenadar
veterán

Enyimen nincsen ködlámpa. szerencsére ma nem találkoztam ilyennel a városban...

de engemet sokkal jobban idegesítenek azok akiknek a xeonuk valahogy az égbe világít kifolyik tőle a szemem hiába állítgatom el gyorsan az összes visszapillantó tükröt. Ilyenkor megyek 20-30-al hogy a szép fekete autós menőgyerek előzzön meg. Nah meg ha lenne ködlámpám ilyenkor felkapcsolnám ne csak az én szemem follyon ki.(áh nem nem még én se vagyok akkora gyökér...) Vagy most tényleg terepjárót kell venni, vagy buszt, hogy ezek ne zavarjanak? Vagy csak engem idegesít ez?

De jó hogy nem kellett ködlámpásat követni....

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#6) ABE válasza Drenadar (#5) üzenetére


ABE
őstag

Nincs hátsó ködlámpád? Az meg hogy? :F

(#7) Drenadar válasza ABE (#6) üzenetére


Drenadar
veterán

Hát most elgondolkoztam, hogy most tényleg nincsen? De nincs. Gomb van a műszerfalon de nem csinál semmit :D. nincs is bekötve. És vagy én nem tudok valamit, de tényleg nincs. Ez egy 92-es kocsi :D
Kiállok mellette hogy nem, nincs ködlámpám.

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#8) Z-o-t-y


Z-o-t-y
tag

Ja meg azt nem értem minek ködlámpáznak akkor mikor nincs is köd???? A rendőr 5000-ért mondjuk szívesen lekapcsolja.

http://instagram.com/_doublez_

(#9) mephi666


mephi666
veterán

nincs jogsim, de rengeteget bringáztam/bringázok... hátul ilyen pirosan villogó cateye van, elől fehér... plusz elől-hátul prizma, plusz küllők között meg a pedálban is... nagyon vaknak kell lenni még szurok sötétben is, hogy ne vegyenek észre... imádtam mindig, ha levakítottak az útról... :( párszor jöttek a nemzetközi jelzések meg az anyázás is, hogy vegye már észre a paraszt magát... kellemes tudott lenni, ha nem láttam az égvilágon semmit, úgy kivakították a szemem... szüleim volt szomszédja autószerelő, ilyenek miatt pakolt pár "extra fényforrást" is a kocsijára, hogy ha ki akarják égetni a szemeit, akkor csak villant egyet, hogy vegye már észre a másik magát... :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) ABE válasza Drenadar (#7) üzenetére


ABE
őstag

Akkor gyanítom, hogy az idő folyamán szét lett berhelve, mert nem szoktak csak úgy kapcsolókat poénból odarakosgatni. :) Hátsó lámpa foglalatát nézd meg, hogy van-e helye a izzónak. Egyébként úgy tudom, hogy a hátsó ködlámpa kötelező "tartozék" (ha nem, akkor javítson ki valaki).

Szerk:

Akkor nem kell, csak én nem találkoztam még olyannal, hogy hiányozna. :B

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.