2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Itt a tavasz jupiájjé!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Itt a tavasz jupiájjé!
Jaj, de örülök neki, itt a jó idő, süt a nap, csiripelnek, vagy csivitelnek (kinek hogy tetszik) a madárkák, stb.
Milyen szép is az erdő, mikor az elolvadt hó alól előkerül a sok kidobott szemét, törmelék, műanyag flakon, egyéb háztartási hulladék.

Itt a tavasz jupiájjé!
Elolvadt a hó és úton útfélen a zöldellő fű és a nyíló virágok közt mást sem lehet látni, mint üdítős flakonokat, energiaitalos dobozokat, papír szemetet.

Itt a tavasz jupiájjé!
Az útleágazásokban, ahol lehet pihenni, esetleg van pad is, vagy talán még szalonnasütő hely is, milyen szépen mutat a sok sörös doboz, a sok félig elégetett műanyag "cucc".És más egyéb, ami teli mivoltában elfér a kocsiban de érdekes módon, ha üres és össze lehetne töpöríteni, hogy ne foglaljon olyan sok helyet nem fér el.

Itt a tavasz jupiájjé!
De jó úgy autózgatni, hogy például Székesfehérvár felé az út mellett kidobott wc csésze, majd pár kilométerrel odébb régi tv emeli a táj szépségét, és ha ez nem elég még pár kilométerrel arrébb egy félig kiszakadt, tömött utazótáska hever a bokrok között.

Itt a tavasz jupiájjé!
De jó, hogy nálunk Zirc közelében, ha kimegyek az erdőbe csak elvétve találok szemetet, de cigicsikket dögivel. Milyen jó is nézni a Cuhát, ahogy csak elvétve visz a víz kidobott autógumit és természetesen elmaradhatatlan műanyag flakont.

Olyan jó, hogy vannak emberek,akik annyira vigyáznak a saját terciájukra, hogy ott nem szemetelnek, hanem inkább elviszik az erdőbe, kidobják az utak mellé.
Milyen jó, hogy a dohányosok nagy része élvezettel pöcköli a világ minden égtája felé a csikket.
Eszembe jut, mikor nászúton voltunk Svájcban, egy illető eldobott egy csikket és az emberek felháborodva mondták neki, hogy ezt azért még sem kéne.
Nálunk talán csak az segítene, ha lenne egy törvény, hogy szemetelésért minimum egy ujj elvesztése jár.

És mielőtt valaki elkezdené, hogy itt az embereknek 1000 a gondjuk, ezért nem ügyelnek a környezetre, ez HÜLYESÉG! Nekem is volt-van gondom, (nem vagyok, nem voltam jómódú, sőt elég szegény és hányatott gyerekkorom volt) de a nem szemetelésre mindig odafigyeltem és odafigyelek még most is.
Azt sem tudom megérteni, ha a gyengébbek kedvéért a szelektív gyűjtőre ráírják, mit lehet beledobni és hogyan, miért nem képesek felfogni?! Üvegesbe csak üveget, műanyagosba csak műanyagot, ráadásul összelapítva. Ez a másik probléma. Innen-onnan azt hallom, (ha szóvá teszem) örüljenek, hogy "szelekítven" gyűjtjük, de majd még össze is lapítom a flakont. Vigyék gyakrabban.

Itt a tavasz jupiájjé!
Ha másnak nem is, legalább annak örülhetünk, hogy szépen süt a nap és melegszik az idő (no most ugye az sem, mert jelenleg orkán erejű szél süvít).
Remélem egyszer hóolvadás után csak a hóvirág előbújása tűnik fel nekem is és nem a.....

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.