2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Gyors összefoglaló 3 filmről, amit az elmúlt napokban láttam

Írta: | Kulcsszavak: maleficent . demona . dark city . the fault in our stars . film . trailer . mozi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Dark City

dark city

A történet remek, a színészek jól lettek összeválogatva és a megvalósítás kicsit Sin City beütést kapott. Nem csodálkoznék, ha ez is valami képregény adaptáció lenne. Egyszerűen a képernyő elé szegezett a történet, annyira izgultam közben!

Kis kitérő, hogy a sway című dal elég lebilincselő:

Nem kevés ideig kerestem ennek a feldolgozását, amit anno rongyosra hallgattam a tévében a zene csatornán:

Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars)

The Fault in Our Stars

Két különböző helyen is azt láttam, hogy inkább dráma mint romantikus, így rászántam magam és nem bántam meg. Azt örömmel látom, hogy a tinik nem csak nyálas vámpír történetekben szerepelnek, hanem rendes filmekben is. Ansel Elgort viszont minden színészi tehetség híján túljátszotta magát. Szerencsére Shailene Woodley helyette is profi módon színészkedett - nem kétséges hogy ő cipelte a hátán az egész sztorit és az alakítást, így megmentette a filmet.

Ez nem egy vidám film, melyet minden egyes percben éreztetnek a nézővel. Mindig történik valami vagy jön egy drámai bejátszás a múltból... Ennek ellenére a női főszereplő nem adja fel, sőt meglepő módon ő az aki túléli a srácot. A film hangulata olyan, mint egy hullámvasút. Többször előfordul, hogy egy mélypont után hirtelen teljes sebességgel a csúcspontra robog a szerelvény, és ugyanez igaz fordítva is. Jó példa erre az amszterdami kitérő, ahol az íróval való találkozás elég megalázóra sikeredett, ám utána a film egyértelmű csúcspontja az, amikor a lány az egészségével nem törődve felmászik a tetőtérbe, ahol anno Anna Frank bujkált a nácik elől. Ügyes húzás volt ez a rendezőtől, hogy ezt a szimbolikus tragédiát a film szolgálatába állította.

Innen már lefelé vezet az út és a film vége happy end... helyett halál. Folyamatos agyalásra késztetik a nézőt az élet nagy kérdéseiről. Csakis ajánlani tudom.

Demóna - Maleficent

maleficent

Az elején kicsit megijedtem, mert elég nyálasra sikeredett. Viszont az első csata és az utána történt események megnyugtattak abban, hogy tovább nézzem.

Nagyon jól sikerült a mese feldolgozása, ezért jár egy taps. A színészi játék szintén kiemelkedő volt:
- Angelina Jolie hozta a tőle elvárt profizmust. Remek módon alakult át megkeseredett és gonosz főszereplővé, aki aztán a végén mégis visszatér a jó útra. Respect.
- Sharlto Copley szintén remek alakítást nyújtott az erkölcstelen, önmagába beforduló paranoiás király szerepében.
Számomra a történet végig kettejük harcáról szólt és bizony nem lehet elmenni amellett, hogy a női bosszú milyen mértékű tud lenni. :D

Szót kell még ejtenem az erdei királyságról.Ennek megvalósítása ügyes módon történt, az alkotók egyáltalán nem estek túlzásba. Kellemes kikapcsolódást nyújt, érdemes megnézni.

Hozzászólások

(#1) PC-rev-RM


PC-rev-RM
(tag)

Dark City: kevéssé ismert, pedig óriási. Azóta tán nem is egy film merített ebből az alkotásból. Legutóbb pl. The signal c. sci-fi Lawrence Fishburn-el. Erről sem nagyon visszhangzik a sajtó (mert nem fősodor-beli, gondolkozni, figyelni kell), pedig elég jó film. Azt mondják, az a film, ami az első 15 percben nem vetíti halványan a néző elé, mi fog történni a film egészében, nem lesz érdekes, ezért ilyet ritkán csinálnak.

• Where faith fails, human ingenuity prevails. • • We put the fun in funeral •

(#2) petipetya válasza PC-rev-RM (#1) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig szerintem pont ezek a filmek a jók, ahol szinte végig agyalni kell.

Köszi. A "The signal" már fent volt a listámon, de így most kedvet kaptam ahhoz, hogy már ma este megnézem. :R

Az 5x150 Ft-os verziót töltöttem le - jegyzek minden filmet, hogy a tavaszi adóbevallásában visszamenőlegesen is be tudjam majd fizetni az internetadót.

[ Szerkesztve ]

(#3) PC-rev-RM válasza petipetya (#2) üzenetére


PC-rev-RM
(tag)

Én inkább kiélvezem amíg lehet - mindenből a legdrágábbat - aztán majd leülöm. :DDD

• Where faith fails, human ingenuity prevails. • • We put the fun in funeral •

(#4) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Dark City - Órási film. (Ugye ez még a Matrix előtt készült) A Signal (szerintem!) csak egy gyenge utánzat.
The Fault in Our Stars - Gyűlölöm a romantikus filmeket. De. Ezt először elolvastam könyvben, majd megnéztem a filmet. Majd ismét megnéztem, majd még egyszer.
Maleficent - Nagyon érdekes feldolgozás. Számomra egy erős közepes film.

Words cannot express how much i don't care

(#5) petipetya válasza Syl (#4) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

The Signal:

Elég érdekes volt. Csak a végén derült ki, hogy mi is történik pontosan - ha ezt tudom előre akkor megúsztam volna a folyamatos agyalást a film közben. Ez a csavar nekem nagyon tetszett benne! Összességében bejön a film. :C

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.