2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Vörösboros szarvaspörkölt

Írta: | Kulcsszavak: rettentő . finom . kaják

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Fővám téri nagycsarnok, szarvasaprólék, 1600 ft/kg. Nem olcsó, de a comb 4500 ft volt, és igazából nem nézett ki nagyságrendileg jobban. Volt egy üveg borzalmas ízű vörösborunk, kiönteni nem volt szívünk, de meginni senki sem akarta. Beficcent még némi répa, sűrített paradicsom, mindenféle fűszerek és valamelyikünk családjától származó, azonosítatlan lekvár.

A húst másfél órán keresztül csumáztuk Nórával, tényleg darabonként kellett kiszedni a hártyákat, inakat és egyéb alkatrészeket. A végeredmény viszont szép lett. Jött 3 nap pácos érlelés, majd Nóra első nokedlije és életünk első vadpörköltje...

...akár rosszul is sikerülhetett volna, de az igazság az, hogy én ennyire jó vadpörköltet még életemben nem ettem! Pedig egyrészt nagy kedvelője vagyok a vadhúsnak, másrészt semmi romantikus túlzás nincs bennem, ha csak simán finom, vagy épp ehetetlen lett volna a végeredmény, ugyanúgy beismerném magamnak (és a szűk internetes társadalomnak... ;] ). Szóval, vajmi kevés az esélye az ilyennek, elsőre ugyanis lehet finom a kaja, de mindig érzed, hogy min módosítanál kicsit... most nincs ilyen, egyszerűen malacunk volt.

Atom lett a pöri! Ha ehhez hozzávesszük, hogy tegnap este B@ronéknál fenomenális scampi + kozze + pomodoro volt törökös beütésű olasz (mint Özpetek... :D) kenyérrel... kulináris orgia ez, barátaim!

Hozzászólások

(#1) maszogep


maszogep
újonc

Hádészra! Immáron akkor csak Lucullusnak foglak nevezni, ó isteni, főleg, ha kettesben vagyunk és én mögötted állék...

(#2) Kazimír


Kazimír
őstag

És mi van azzal a mondással, hogy csak az a bor elég jó a főzéshez, ami a szimpla megiváshoz is elég jó? ;]
Ezt félretéve, azért persze megkóstoltam volna... :K

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#3) dokar


dokar
addikt

egyik kedvenc kajám :Y

extra - SEXRay

(#4) tkazmer


tkazmer
addikt

vadpörkölt nehezen lehet rossz:)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#5) Parci válasza Kazimír (#2) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek mind jó borok voltak... kellett volna, h legyenek... de valahogy mégsem voltak azok. ettől még nem voltak olcsóak, ezért a kiöntésükről szó sem lehetett. rehabilitáltuk őket, hálásaknak kéne lenniük ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#6) Parci válasza maszogep (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Keblemre, Vorenus testvér! :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7) Kazimír válasza Parci (#5) üzenetére


Kazimír
őstag

Olyanok, mint az "Olcsó bornak híg a leve" írásodban? :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#8) Parci válasza Kazimír (#7) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

olyasmi... de ez csak simán nemfinom volt :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9) maszogep


maszogep
újonc

Egyszer én is megkívántam, otthon ülvén, a vörösboros marhapörköltet. A marhahús adott volt (fagyasztó), de ekkor felfedeztem, hogy két üveg bor van csak otthon: az egyik egy eredeti, kedves által behozott spanyol Sangria, a másik az apósomtól kapott, eredeti japán Sapporo.
A Sangria vesztett...:)

(#10) twollah


twollah
nagyúr

Kep rola?
Legalabb csurgassuk egy kicsit a nyalunk.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.