2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Életem második steakje

Írta: | Kulcsszavak: steak

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

már nem lett hibátlan. ezúttal rostélyossal próbálkoztunk (szintén a cora érlelt magyar tarka kínálatából, a húsra továbbra sincs egy rossz szavam sem), mert jóval költségkímélőbb, mint a bélszín. szeleteink nem voltak olyan vastagok, mint legutóbb, 3-4 cm helyett inkább 2-3 cm-esek voltak.

a két szeletet külön sütöttük, pont azért, hogy ha az első nem lesz hibátlan, tudjunk még javítani. az első 3-3 percig sütöttük bika lángon, aztán meleg tányéron lefedve pihent még 10 percig. a kérge szuper lett, ám belül tök nyers maradt. kínunkban visszatettük kis lángon még 3-3 percre (bár tudjuk, hogy ez szentségtörés). így egész jó lett.

a fenti tapasztalatokkal felvértezve úgy döntöttünk, hogy a második szelet 5-5 percet kap nagy lángon. nos, az eredmény: a lakásból a füstöt és hússzagot 2 nap alatt sem sikerült kiszellőztetni :DDD, a kéreg icipicit megégett (de nem ártott neki nagyon, finom volt), belül meg ugyanúgy tök nyers maradt, mint az első szelet.

a tanulság: 3-3 percig fogunk eztán kérget sütni, viszont utána vagy kap 10 percet a sütőben (180 fok körül), vagy még 3-3 percet kislángon a serpenyőben. ezen felül nem rakunk olajat a serpenyőbe eztán, hanem magát a húst kenjük be vele, borsozás után, majd úgy hajítjuk a tűzre. (kösz, dzsémiolivér) ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B

Hozzászólások

(#2) Parci válasza Kalandor (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ejj, azért az nem ugyanaz. ha elég jól megtanulja az ember, kevés helyen überelik ráadásul...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3) xdx@


xdx@
aktív tag

Én még nem ettem, de már tervezem.

(#4) P00By


P00By
nagyúr

Én nem régen ettem először a Pampasban steaket. Azóta teljesen oda vagyok érte! :D

MOD: Nyelvtan 1, ...

[ Szerkesztve ]

(#5) dabadab


dabadab
titán

"ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B"

Egy ideje motoszkal bennem a gondolat, hogy venni kellene egy indukcios rezsot es igy - megfelelo idojaras eseten - a teraszon keszithetnem el a problemasabb (olajat frocsogo, eros szagu, stb) eteleket.

DRM is theft

(#6) mephi666


mephi666
nagyúr

augusztus 20-án én a sütőben próbáltam grillezni... olyan füstöt csináltam a lakásban, hogy napokig szellőztettünk... sütés alatt pedig a konyha környékén szó szerint csípte a szemünket a füst... a hús egyébként nem égett meg, rendesen átsült és kimondottan finom volt, viszont a csöpögő fűszeres zsírról, (ami csöpögött a felfogó tepsibe) inkább nem beszélnék ;] ...itt elterveztem, hogy a lakásban több ilyet nem követek el (hacsak nem találok valami módszert, hogy tudnám ezt elkészíteni normálisan, füst nélkül... még nem adom fel azért)

#5: egyik ex-em barátnőjének az élettársa főzött már társasház erkélyén, gázégőn pörköltet :D ...szerintem 200m-es körzetben csorgott az emberek nyála, ahol csak nyitva volt az ablak... egyébként grillezésre/flekkenre jó módszer lehet az ilyen "hot pan" és társai... csak hát ezek árampazarló megoldások az indukcióshoz képest...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) danih válasza mephi666 (#6) üzenetére


danih
addikt

Én anno a kolesz erkélyén, egy hordozható grillen, szén segítségével csináltam saslikot, halat, miegymást.
Finom volt!

(#8) tildy


tildy
nagyúr

Nem vastagok poppet ezek a szeletek? Errefele 2 cmnel vastagabb steakeket eleg ritkan latni...

Amugy :

"A Well Done steak is the hardest to cook. The secret is to do it low and slow. It's the only way to prevent burning while fully cooking it through the middle. Grill this steak over a medium heat between 10 and 12 minutes per side."

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9) zoltanz válasza dabadab (#5) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Vagy faszenes grill sem, rossz.

Amúgy lehet mikróval is rásegyteni csak egy kis pecsenyelével meg kell locsolgatni mert kiszárad. :K

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#10) mephi666 válasza danih (#7) üzenetére


mephi666
nagyúr

elég kockák voltunk mi is... pár éve ilyenen sütögettünk :) (azért volt pár éve tényleg, mert az a ház sem mai darab már)

ha lakásban sütünk saslikot, rászoktunk az olaj+serpenyő-re álltunk rá... de valahogy szabadban, tűz fölött sütve valahogy hangulatosabb (várom már a jó időket, mert végre jöhetnek az eféle kinti programok)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.