2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Playstation II emulator

Írta: | Kulcsszavak: playstation II emulator

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Playstation II Emulator - pcsx2 - PC

Rengetegen vagyunk, akik szeretnének konzolos, sokszor igazi kis arcade játékkal játszani számítógépen. Ez megoldható, de sajnos nem sok jóval kecsegtettek a ps2 emulátor készítők az elmúlt néhány évben. Azonban a feltörekvő pcsx2-nek hála, mégis változás történik! Megismétlődni látszik a hajdani PS1 emus korszak, hála a nagy teljesítményű 2 magos prociknak, lassan a PS2 játékok is mind sorra következnek!

Őszinte leszek, én nem sok játékot fogok elővenni a polcról, de ami megérdemli a FULL HD újrajátszást, azt tuti ki fogom végezni. Ismét! :DDD

Mi is kell egy régi játék újbóli futtatásához?
Kezdetnek elég, ha az ember átlátja az alapokat:

- Kell egy "virtuális környezet", ami elhiteti a régi programmal, h nem történik ámítás ez maga a platform, amire írták a kiválasztott kedvencünket.. ezt nevezzük EMULATOR-nak.
- Szükségünk van magára a játékra is, amit egyszerűen ROM-nak hívunk.

És máris kezdőthet a móka.. Így lenne ez, ha egy super nintendo, vagy sega megadrive játékról beszélnénk, a sony konzola azonban kicsivel komplexebb így további extrákat igényel, úgymint:
# BIOS Ezt mindenkinek saját magának kell beszereznie, mert másolása, továbbadása nem legális.
# PLUGIN a különböző rész feladatokat, úgymint hangképzés, beviteli eszközök, optikai meghajtó kezelés, grafika, stb egy-egy plugin látja el. Ezek különállóak, mégis mindegyikre szükségünk van, h elindúljun és játszható legyen a kedvencünk.

# Ezeken felül gyakran letölthető az úgynevezett elő beta, mely valamilyen frissítést tartalmaz az alaprogram számára. Ez lényegében hibajavítást, és optimalizálást jelent a normál verziókhoz képest. És csak egy bemásolandó .exe .

Kicsit bonyolultnak tűnhet így egyben, de annyira azért nem vészes a helyzet, csapjunk is bele rögtön a lecsóba!

Legelőször kell egy directX frissítés és ajánlott friss VGA drivert is feltenni!

PCSX2 Beta 1888 zipped (20 September 2009) ide katt az emulatorért.
PCSX2 Beta Plugins 19th September 2009 ide katt a pluginokért.
Van egy kis irányítás beállítást segítő képem is számotokra: Joy-Pad-Config
Ezzel (1076m) a grafikai pluginnal tökéletesen megy a Gow 2 a számítógépünkön. :Y

Sajnos a játékokat is mindenkinek, egyedül kell beszereznie, mert ez sem legális, de az emulatort nem zavarja meg a másolt lemez sem, így nyugodtan lehet torrenten, és más megosztókon is szemezgetni.
Figyeljetek nagyon oda a letöltéskor! A kiválasztott kedvenc szériaszáma (pl SLUS 21379 ) (B)nagyon fontos!(/B) Ezt megtaláljátok a Játékkompatibilis listában a cím mellett. Ez azért fontos, mert sok esetben csak a (B)PAL(/B) vagy csak az (B)NTSC(/B) és abból is csak egy bizonyos verzió fut rendesen az emulatorunkkal.

Játékkompatibilis listára azért is van szükség, mert sok játék sajnos még nem jutott abba a stádiumba, h számítógépünkön megfelelően fusson, vagy akár csak elinduljon. Néha a menünél nem jutunk tovább, vagy folyamatosan kifagy itt-ott a program. Ezért a készítők részletes listába szedték a játékokat és napjainkig kielemzik, melyik, milyen "halmazállapotban" van. Az eredeti lista itt található.
Aki gondolja rákereshet youtubon, hogy milyen is futás közben, pc-n god of warozni, de ha van egy minimum 2magos gépetek (ajánlott legalább 2.6ghz és 2giga ram is, meglepő de VGA igénye nem igazán van a programnak) meg is lehet próbálni!
Ha valaki más játékot is szeretne elindítani, nyugodtan kérdezzen itt, vagy ott, megpróbálok segíteni.

Kipróbáltam, végigvittem és szemet gyönyörködtető a régi kedvencet FULL HD-ben látni!
Készítek hozzá egy komolyabb DVD borítót is, valamint nyomtatok egy szövegkönyvet, persze magyarul, kb ilyesmire gondoltam:

God of war 1 - pc
God of war 2 - pc
God of war szövegkönyv

Tobábbi információkat érdemes a hivatalos pcsx2 fórumon keresni és már létezik magyar leírás is.
Nnna mostmár jóccaka! :D

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.