2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

HardverApró | Gyakran Ismételt Kérdések

Írta: | Kulcsszavak: gyik . hardverapró . kérdések . válaszok . infó . segítség

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Íme egy szösszenet a HardverAprós tapasztalataimból egyben a leendő vásárlóknak szánt válaszok. Találtam okos gondolatokat, de feleslegesnek tartom az üzletszabályzat írását. Szolidaritást vállalok azokkal a fórumtársakkal, akik korrekten szoktak eljárni és információra van szükségük.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK | HardverApró

#1 Megvan még?
- Amint változás történik, frissítem a státuszt a hirdetésemben. Talán jobb lenne az a kérdés, hogy:
"- érdekel a hardver, mikor és hogy lehet átvenni?"

#2 Mit jelent a leírásban az, hogy JÉG / JEGELVE / valamint az áthúzás ?
- A vásárló fizetett, 1-2 munkanap és megkapja a terméket. Értékelésig nem törlöm.

#3 Nekem félre tennéd?
- Igen, ha ki van fizetve vagy a foglaló / utánvét összege nálam van. Ha valami komolyan érdekel mobilon csörgess meg! A lányaim miatt ritkán olvasgatok, ezért nézd el, ha nincs lehetőségem mindenre azonnal és aktív írogatással reagálni. Hirdetés alatt maximum UP-ot fogadok. Nyilván mindenkinek válaszolok, de előnyben részesítem a hívást és az e-mailt. olbaidhun 🐌 gmail.com

#4 Megmondanád mennyit kéne "rádobni" a gépemre?
- Szükség van részletesebb adatokra! Alapvető az eszköz (pl egy PC esetén az alkatrészek) típusszáma, kiegészítők garancia idő és az állapot leírása. Az utóbbi kettőről talán a legjobb pár fotó e-mailben. Ezen kívül mindenképp írd le, mennyi az a minimál ár, amiért még eladnád. Ár nélkül tárgytalan számomra, így feleslegesen várnál arra, hogy majd írok valamit, mert nincs időm beárazgatni mindenki kérdéseit. Ha látom, hogy megvannak a szükséges adatok, utánanézek és beszélhetünk a továbbiakról. Ne raboljuk egymás idejét azzal, hogy visszafelé próbálod megülni a lovat. Hiába várod tőlem azt az informácit amiben neked kell döntésre jutni. Nem vagyok gondolatolvasó!

#5 Mennyi az alja?
- Csak a tetejével együtt eladó! Komolyra fordítva, szóbeli megállapodáskor
beszélhetünk erről. Nem vagyok vaskalapos, de ha csak viberen, privátban huszárkodsz, sokadik kérés után is elfelejted megadni a számodat...az komolytalan benyomást kelt. Csörgess meg, beszéljünk! Ha nem veszem fel azonnal, később visszahívlak! Természetesen mindig van írásbeli visszaigazolás, de vannak olyan dolgok, amit jobb személyesen vagy telefonáláskor pár mondatban tisztázni, mert privát vagy chat 💬üzenetben napokig eltarthat a kérdezz-felelek.

#6 Mégis tudnál mondani valami árat? pl: a vga kártyámra, telefonomra, laptopomra, stb?
- A piaci ársáv alját érdemes nézegetni, ennyiért eladható most, magasabb áron maximum árulgatod. Nem olyan nehéz ez, döntsd el mit akarsz. Nézz meg több példányt. Ez a módszerem, de előtte látnom kell a #4 pontban leírt részleteket. Tudnom kell milyen az állapot, mi a specifikáció. Szerintem úgy korrekt, ha mindenről tájékoztat a partner. Írok példát, remélve, hogy így érthetőbb:

KÉRDÉS - Beszámolnád a notimat és ha igen, mennyiért?! (dell, vagy lenovo, n3710,4gb, 1tb)
VÁLASZ - Köszi a megkeresést, ezeket töltsd ki pontosan, várom válaszod és mobilszámod! :R

Pontos típusszám - Lenovo IdeaPad 110 80T7006XHV ??
Színe és mérete - Ezüst, fém ház, 15,6" ??
Specifikáció részletesen - N3710, 8gb ddr3, 1000gb, hdmi, usb3, magyar bill ??
Leírás az esztétikáról - Sérülés, karc és ütődés nincs, kijelző hajszálkarc és pixelhiba mentes ??
Többi részlet - Minden gyári kiegészítővel, füles, gyári töltő, erős akksi: 3-4óra netezéskor megvan ??
Jótállás - Hová szól vagy szólt a gari, adsz erről egy olvasható fotót ?? olbaidhun 💌 GMAIL.com
Doboza - megvan ??
Javítva volt vagy nem Ø ??
Mennyi az az ár, amiért még megválnál tőle - 70e Ft a minimál ár ????

#7 Amit kínálsz, annak megvan minden gyári kiegészítője? Van típushibája? Nem klón? Jogtiszta?
- Tesztelhető az összes eladó eszközöm, kizárólag hardverekkel foglalkozok, szóval bevett módszereim vannak, hogy mivel lehet diagnosztizálni. Részletezem a specifikációt. Úgy érzem elég konzisztens, minőségi hirdetéseket írok.. évek óta! Továbbá mindenről nagyítható fotókat rögzítek. Nem mondom, hogy nem tévedek, de legjobb tudásom és a visszajelzések alapján amit nálam vásárolsz az nem zsákbamacska! A vásárlót írásban és személyesen is tájékoztatom. A COA igazoló matrica jelenlétét is megnézheted a gépen, mert ezt mindig lefotózom, ha van. Amennyiben nincs rajta igazoló matrica, akkor meg kell vásárolnod a jogtiszta rendszert, mert én nem foglalkozom licenszel, sem aktiválással.

#8 Te kereskedő vagy? Jársz mostanában Pesten?
- Igen, van ilyen papírom, de 16 óta grafikusként dolgozom, ezek mellett van még ~10 év vendéglátói tapasztalatom. Szeretem követni a hardvereket, az újdonságokat, cserélgetek, gyakran segítek a kollégáknak, családnak- barátoknak és másodállásban megvan pár éve a vállalkozásom. Nem vagyok nagyker, pár darabom szokott lenni és papírokkal tudok igazolni mindent. Tényleg alaposan csomagolom el a terméket, tisztességesen járok el, nyugodtan alszom. Az adatlapomon csekkolható még:

a.) 🔴 Az összes megbízhatósági pont, régi HardverApróban kaptam 300+ pöttyöt
b.) ⛔ Az, hogy nem, nem járok Pesten mostanában.
c.) 🚗 Futár bármit házhoz visz egy-két ezresért, ha alaposan csomagoljuk.
d.) 💬 Messengeren és facsén nem érsz el, lásd #3 és #5 pontok

#9 Láttam olcsóbban hasonlót, mint amit hirdetsz! Most mi lesz?
- Értem, a választás kétségtelenül a kezedben van; de kérdezhetek én is?
Náluk van beszámítás? Szavatossági ügyekben később megkereshető és 100% -ban egyező a készleten lévő termék?

Számomra fontosabb a megbízhatóság mint egy kütyü
Többek között ezért készítek a termékekről több tucat fotót és tesztet, amit szintén egy évtizede tárol a googledrive. 96' óta ugyanaz a mobilszámom és ezután sem szeretném cserélni.

forrás
BlekkFrájdéj hiszti
olbaidhun hirdetései

Sokat változott az oldal, mióta az első egérpadomat vásároltam :U Szerencsés vagyok, mert kiismerhettem a rejtelmeit és gyűjthettem jó pár UP-ot. Próbálkoztam hasonló írással korábban. Idővel ezt szeretném bővíteni.

Remélem célt talál a - ph! gyik - és építő kritikával méltatjátok! Ha valami fontosnak tartott infó kimaradt, vagy hiba csúszott be, kérlek privát üzenetben jelezd és javítom.

KAPCSOLAT • 7O 638 9O93
olbaidhun 💌 GMAIL.com

Üdv
Csaba Tamás - olbaidhun

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.