2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Vákuum

Írta: | Kulcsszavak: blog . programtervező . informatika . humán . személyes . eger

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hosszú ideje vártam már erre.
Felvettek.

De semmi sem változott. A tegnap, a ma, a holnap: nem érzek semmi különöset, semmi megváltást, megkönnyebbülést, nem csordul ki a könny a szememből. Ugyanúgy bejöttem a nyári munkahelyemre, ugyanúgy az első oldal, amit megnyitok a PH!...
A reggeli napi rutinban mégis jött egy sugallat, hogy ha nem változott semmi, akkor én változtassak; és ha már PH!, ha már Logout, akkor miért ne írjak blogot a következő három évemről?
Azt hiszem különleges helyzetben vagyok abból a szempontból, hogy a történetemből más is profitálhat vagy erőt meríthet.
A blogom célja így (egyelőre) nem a szakmai megfelelés, bizonyítás, hanem a személyes tapasztalataim, szép élményeim és nyűglődéseim megosztása, annak érdekében, hogy azok, akik már csecsemőkorukban is robotokat építettek vagy hamarabb tanultak meg programozni, mint kézzel írni, megismerjék, milyen az, amikor valaki 23 éves fejjel, humán érdeklődéssel a háta mögött belevág a programtervező informatikába.

Azért egy kicsit mégis meg vagyok illetődve. Nem félek, inkább felnőttes, hideg izgatottság lett úrrá rajtam.

Az első bejegyzések az eddigi életutamról, a szeptemberi kezdés előtti kötelező körökről, várakozásaimról fognak szólni.

Ha valaki hasonló cipőben jár, mint én, - azaz humánosként geek-ek között találta magát, - ne tartsa magában, szóljon hozzá és ossza meg velünk ;)

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
(senior tag)

Én 21 vagyok. Ha minden összejön, jövőre jelentkezem én is.
Sajnos a családom nem volt abban az anyagi helyzetben akkoriban, hogy finanszírozni tudták volna a saját albérletet+egyéb költséget, ha érettségi után tovább akarok tanulni. Sokan kritizáltak is, hogy miért nem mentem továbbtanulni, mintha csak egy jelentkezésen múlna az egész...Láttam pár negatív példát is a környezetemben, ami kicsit elbizonytalanított, egy haver otthagyta az egészet, miután nem bírták fizetni az albérletet, egy másik azért hagyta ott, mert nem volt elég kitartó, megint másik betegség miatt, tehát aki nem volt egyetemen/fősulin, az nem is láthatja, mennyi plusz dologgal jár a felsőoktatás. Meg jobb is, hogy nem mentem, akkor nem éreztem magam elég érettnek hozzá.
Már máshogy látom és ilyenkor az ember megbánja, hogy nem tanult többet :D Viszont sohasem késő elkezdeni, tehát nincs minden veszve.
Nem értek a programozáshoz, ellenben nagyon érdekel és szivesen kitanulnám, de az a sok matek, amiben amúgy nem voltam valami jó, az taszító :D

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#2) Feruendios


Feruendios
(fanatikus tag)

Szvsz ma már nem igazan kell egyetem, hogy valaki programozó legyen. Alig pár évfolyam tarsam volt aki nem tudot mar akkor eleg jól programozni mikor egyetemre jott.
En azt mondom ne a felvetelire keszuljon aki ezzen a teruleten szeretne ervenyesulni hanem eloszor kezdjen el programozni.

PC!

(#3) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

a következő három évemről

Kis naiv. ;]

(#4) buherton válasza d@vee (#1) üzenetére


buherton
(őstag)

Van kolesz is ám...

Semmin nem lepődök meg. A feleségem munkahelyére egy teológus csajszi ment programozni, hozzánk most egy szabad bölcsész jött. Meglátjuk, hogy fejben tudnak-e váltani.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#5) d@vee válasza buherton (#4) üzenetére


d@vee
(senior tag)

Oda nehéz bekerülni :) 5-ös tanuló pedig nem voltam mindenből.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) buherton válasza d@vee (#5) üzenetére


buherton
(őstag)

Ez hol volt? Elég sok férőhelyet szoktak biztosítani hogy a kevésbé jó tanuló is megtalálhassa a helyét.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#7) elithun


elithun
(őstag)

A programozásnál az oktatási intézmény csak a papírt adja, a lényeg, ami meghatározza majd a szaktudásod, otthon, a négy fal közötti szorgalomból lesz. Sok sikert! :)

[ Szerkesztve ]

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#8) muszurkefal


muszurkefal
(fanatikus tag)

d@vee: az albérlet vs kollégium kérdést majd kifejtem egy későbbi bejegyzésben :U
Az utolsó két sorod nagy igazság, a matekot én sem szeretem túlzottan, de rájöttem, hogy ha valamit el akarok érni, akkor nem szabad meghátrálnom csak azért, mert gimnáziumban nem érdekelt / nem volt jó a tanár / nem tanultam semmit és csak lébecoltam. Megjegyzem lébecolással és tippelgetésekkel is megvolt a stabil 4-es.
Pont a matek miatt indultam humán tudományok felé egyébként, mert töriből és magyarból nagyon jó voltam. Abban bízom, hogy ezt a gondolkodásmódot valahogyan tudom kamatoztatni a másik oldalon is.
Bele kell állni, kijönni a komfortzónából és küzdeni. Vagy ahogy egy drága barátom megjegyezte: "gondolj a 18 éves szőke rinyákra, akiket learatsz majd a végén" :DDD

Feruendios: nekem, aki előtte nem igazán foglalkoztam vele, kell egy jó s*ggbe rúgás, hogy a megfelelő irányba induljak el, és ne henyéljek.
Most úgy látom, hogy a pár hónapos programozó (inkább kódoló) képzések valóban megtaníthatnak programot írni, de tervezni nem annyira. Az analitikus, algoritmikus gondolkodást a matek erőltetésével lehet elsajátítani.

dugø: meglátjuk :) Egy Erasmus vagy hasonló még beférhetne, akkor nem gáz, ha nem három lesz :B

buherton: valóban van sok sikersztori, amikor bölcsészből lett programozó stb. Én inkább jogi területről jövök, nem bölcsészetről, nem tudom ez előny vagy hátrány lesz-e :DDD

elithun: köszi :)

[ Szerkesztve ]

Origin: Laszas

(#9) d@vee válasza buherton (#6) üzenetére


d@vee
(senior tag)

Elte
Bár azóta vannak jó kis magánkolik élhető áron. 45-55k és igaz nem leszel magad, de jó társaságban leszel.

( #8 ) muszurkefal:
Sajnos alkesz tanárunk volt, sokszor bepiálva jött be. És nem rúgták ki, mert már veterán volt az illető. Így szív a diák azért, mert a tanár szar. El sem magyarázott semmit, vagy megértetted vagy nem. Megjegyzem 8 é alatt 4 tanárváltásunk volt, és uccsó évre jött egy új tanár, akit megkaptunk. Hát mit ne mondjak, jobbat nem is képzelhettünk volna el, de egy év alatt ő sem tudta megváltani a világot. Viszont az sokat elárulhat, hogy addig küzdöttem a matek kettesért, de az újonccal simán megvolt a hármas is utolsó évben.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#10) lev258 válasza d@vee (#9) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Én pár éve végeztem az ELTE-n. A szakkolikat leszámítva semmilyen formában nem befolyásolta a pontozást a tanulmányi eredményem, még a szerzett kreditek száma sem.
Aztán kicsit érdekes helyzet volt, amikor viszonylag jó eredménnyel (egyáltalán nem számított) és nagy távolsággal Pesttől nem kaptam első évemre kolit. Később aztán sikerült.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.