2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Leszállás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szállok (szállnék) le a kettes metróról most délután a Deákon. Szállunk (szállnánk) le heten. Erre mit látok?
Egy férfi meg egy nő a peronon azt alig bírta kivárni, hogy az ajtó kinyíljon, már furakodtak be a résen. Az első embert nem engedték leszállni, nem hogy a maradék hatot. És tolakszik befelé, húzza maga után a nőt, és gázol át a leszállni vágyók tömegén. Engem is majdhogynem fellökött.
Olyan szívesen beszóltam volna neki, hogy a jó édes …-ért nem vagytok képesek megvárni, amíg leszállunk ember? De nem akartam leereszkedni hozzá, inkább csak egy megvető pillantással és megrökönyödéssel jutalmaztam a mutatványt.
És egyáltalán nem zavartatták magukat, hihetetlen. Semmi, elnézést, bocsánat, semmi. Bár az se enyhített volna a cselekményen, mert értelmetlen és bunkó módon viselkedtek.
Van, hogy én is sietek, de azért az alapvető tömegközlekedési etikettet betartom, és nem túrom le az embereket magam elől, pláne nem ki-és beszálláskor.

:W

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanez ~1 órája a 4-6oson, de néha leszállásnál is (mármint valaki le akar szállni és tolakszik). Mintha minimum az élete múlna rajta, hogy le/fel tud-e szállni. Már megszoktam.

[ Szerkesztve ]

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#2) Ellia


Ellia
(őstag)

Én ilyenkor lazán eleresztek jó hangosan egy "talán, ha le lehetne szállni..." mondatott.

Múltkor két nagyon laza srác eset szét majdnem az ajtóban, le vagy felszállni nem lehetett tőlük, őket is megkértem "finoman", hogy essenek szét máshol, nagyon nem tetszett nekik...

És akkor ez csak pár apróság, sajnos közlekedés kultúrában van még mit tanulni.

Vagy lehet biciklizni, bár ott is beszólnak, hogy miért ott megyek, hiszen a túloldalt ott a bringagyász. Gondolkoztam, hogy felsorolom neki azt a nem keveset ami ott hirtelen eszembe jutott, de végül otthagytam, valószínűleg nem értette volna meg. Értsd: Stadionok bringagyász, ahol a buszról, a metróból, a villamosból, meg a troliktól áramló tömeg egy helyre van vezetve.

[ Szerkesztve ]

BN: eszem#2717 GW2: eszem.3751 Uplay: SzMrt

(#3) bakter24


bakter24
(őstag)

Lehet, hogy csak simán zsebtolvajok voltak meló közben. Legyetek kicsit megértőek, az is olyan meló, mint a többi! :DDD

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#4) muszurkefal válasza Ellia (#2) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Ismerem a helyet. Heti 2x ott járok át 3 éve a buszhoz, de minden egyes alkalommal körülnézek jobbra-balra, hogy jön-e biciklis. Eddig csak egyszer csöngettek rám tavaly :DDD
Más meg simán szétnézés nélkül áthúzza a cuccait, vagy megáll rajta beszélgetni.

„Sometimes darkness can show you the light.” Disturbed /// Alázat nélkül nincs hatékony és eredményes tanulás. /// Az antagonisztikus ellentét feloldásán dolgozom.

(#5) Stanlee


Stanlee
(senior tag)

München sem sokkal jobb. Itt el a sok Übermensch de leszallni nem lehet, mert max 1 embernyi helyet ha szabadon hagynak a felszallo utasok.

Pont a sok okos ubermensch miatt van ugy Münchenben, hogy az S-bahn-on a varoson belul az egyik oldal csak a le a masik a felszallo utasoknak van, mert csak igy lehet felgyorsitani a fel-le szallast.

newsroll.net

(#6) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Buszon jártam úgy, hogy a hátsó 1 személyes ajtónál elállták az utat a felszállni vágyók. Jó hangosan bejelentettem, hogy: "ha nem szállok le, ti nem szálltok fel!"
Egyből lett hely! :DDD

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#7) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Haverom ilyenkor izomból átgázol rajtuk, "hát várd meg amég leszállnak, b*sszájbaanyádat" jellegű mondattal. Én leginkább csak a kedves mondatokat szoktam választani. :((

Valamelyik nap álltam a buszon a középső ajtó sárga része előtt, vártam a következő megállót, jeleztem. A buszon rengeteg hely volt, senki sem állt, ülőhely is akadt. Erre beáll a kövér zsírdöffencs az aurámba, mögém 5 centire. Előre léptem egy métert, utálom ha valaki ezt csinálja. Erre előrelépett majd a busz irányváltása miatt nekemjött. Elnézést kért? Ugyanmár há' minek...
Mivel korán volt és 1 percre voltam a munkahelyemtől, a könyököst megúszta, csak a frappáns mondatot kapta.

Gyűlölöm hogy egyes emberek nem képesek odafigyelni a másikra. :W

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#8) d@vee válasza Redneck (#7) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)

Lehet csak meleg volt és bejöttél neki ;)
Na de én is utálom az ilyen tolakodó barmokat. Volt már velük dolgom.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#9) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

Nekem a kedvencem az volt, amikor várok az ajtó mellett, hogy felszállhassak, helyet hagyva a leszállóknak. Nem száll le egy jó ideig senki, de hirtelen kikandikál a buszból egy automata esernyő és abban a pillanatban az arcomba is robban. Aztán letipeg utána az öregasszony, mint ha mi se történt volna, se bocsi, se semmi... :D Köpni-nyelni nem tudtam.

(#10) Redneck válasza d@vee (#8) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, a feleségével volt, egyszerűen csak tapló gyökér. :N

Az a jó a tömegközlekedésben, hogy pontosan látszik milyen sötét, bunkó a lakosság jelentős része.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.