2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Android TV Box kadenciahelyes lejátszás (AFR)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A bejegyzés módosítás alatt mivel elavult és van új módszer is, hamarosan közlöm.

Hozzászólások

(#1) kenand


kenand
veterán

Szia!
Köszönjük az írást.
905-ön nem tapasztaltam pixelesedést, azon még csak 5.1-es android fut (Tronsmart Vega 95 pro) (905x-en -X96- meg Android 6.0, ott sem vettem észre, bár android részt alig használtam egyből Libreelecet toltam rá és inkább azt használom )
Szerintem a 905w-t érinti, ott jött be az Android 7...
Szerintem az Android nem film nézésre való, háttérben frissít, levelet tölt, attól meg megakad a lejátszás....

[ Szerkesztve ]

(#2) mexel válasza kenand (#1) üzenetére


mexel
veterán

Igaz, de ha kikapcsoljuk ezeket a funkciókat, mert ezek inkább telefonra és tabletre valóak akkor nem csinál semmi ilyesmit a háttérben és nincs akadás. Simán tiltani kell a programoknak a háttérben való tevékenységeket. Ráadásul ezek a boxok már vannak annyira erősek hogy ne akadozzanak filmlejátszás alatt ha be vannak állítva normálisan.
Drasztikus de akár jó megoldás lehet a fejlesztői lehetőségeknél beállítani hogy max 1-2 folyamat fusson a többit kapcsolja ki amint nem használjuk. Így még 1gb-os boxok is pörgősebbek lesznek, bár azokat megvenni teljesen felesleges, max Libreelecre használhatóak de ezen kár spórolni szerintem.
De szeretném ha ez a topik nem menne át LE kérdésekbe mert arra már van másik, itt inkább azokra koncentráljunk akik mindenképpen androidot szeretnének használni, de inkább csak arra ami ezzel a pixelesedéssel vagy AFR-elkapcsolatos. :)
Nincs értelme még egy külön topik a boxoknak, így is sok van szerintem. Arra jó ez ha valaki beírja hogy milyen boxon működik vagy nem működik a megoldás, vagy milyen hibákat találtak még. Azt nem ígérem hogy én jelenleg tudok többet segíteni, de ha van időm megpróbálom ha lesz éppen box kéznél.

(#3) kenand


kenand
veterán

Sajna alapból be vannak kapcsolgatva ezek a funkciók, és az átlag user azt sem tudja hogyan kell letiltani... szóval filmnézésre nem a legjobb megoldás az Android. Én nagyon örülök annak, hogy LibreElec elérhető ezekre a boxokra. (Persze egy direkt adott hardverre írt médialejátszó felület sebességével még az sem tudja felvenni a versenyt, de ezek a több magos SOC-okban már van annyi tartalék, és jobban bővíthető, sok felhasználó is tud új funkciót hozzáadni.

(#4) mexel válasza kenand (#3) üzenetére


mexel
veterán

Az biztos hogy filmre a LE a legjobb, ezt már ki is veséztük és nem engem kell meggyőzni mert tisztában vagyok vele, de mindenképpen van létjogosultsága az androidos boxoknak akármilyen jó is a LE, mert nagyon sokan nem csak filmezésre veszik. Én pl Egy WD TV-t használok még mindig pedig nem mai darab, de semmivel sem tartom rosszabbnak mint egy ilyen box-ot. Célgép, a funkciói hibátlanok és gyorsan kezelhető.
Mivel most sok boxot vettem hogy tudjak tesztelni, igen sok típust rendeltem. Mivel nagyjából végeztem és nem igazám lesz időm tovább foglalkozni ezzel, eladogattam mindent. Ott lehettett pl jól leszűrni hogy egy nem PH-n nevelkedett vásárlóközönségnek mi kell. Volt ismeretlen vevő és sok a családba-ismerősöknek ment: mindegyikre csak és kizárólag android kellett nekik, pedig felajánlottam hogy sd-re telepített beállított LE-t is adok hozzá, de a sok darabból senki azaz senki sem kérte, még az sem akit kifejezetten rá akartam beszélni. Az új tulajok közül szinte senkit nem érdekelt hogy kadenciahelyes-e a lejátszás, vagy hogy kicsit lassabb lehet mint LE alatt, a válasz kb az volt, hogy amire nekik kell arra elég az android, sőt csak az kell. Legyen Youtube, böngésző, akár facebook és társai ( KODI is! de LE nem kellett :) ), menjen pár játék a gyereknek aki tudjon mesét is nézni rajta pendrive-ról és csak a tv-re lesz kötve és az időképet is meg tudják nézni, nem lesz 5.1 és hasonlók. Könnyen kezelje az egész család, mindössze ez kellett. Csak ilyen érvek voltak.
Szerintem hamis képet kapni a droid és LE használók arányairól egy ilyen fórumban ami főleg a LE-ről szól, ahová célirányosan az a közönség jár aki eleve LE-t akar. Sok hsz, de nem több ezres a kérdezők tábora sem. Viszont sok-sok ezer box lehet mindenfelé felhasználóknál akik innen-onnen megvették, bekapcsolták és használták a rajta lévő androiddal. Több kevesebb sikerrel. Az sem tűnik fel nekik hogy mindig ott van pl az értesítési sáv, vagy bármi ilyen gondnál azt mondják ez van, ez ilyen. Volt hogy azt mondtam amikor valakinél láttam ilyet hogy gyorsan megcsinálom, beállítom, az volt a válasz, jó, köszönik de nem kell mert jó úgy is.
Ezt kell megérteni hogy sok ilyen ember van, nem engem kell győzködni :)
Én egyszerűen csak meg akartam oldani a pixelesdés problémáját és nem azzal akartam vitaindító esteket tartani hogy a LE jobb vagy az android, és hogy miért foglalkozom androiddal. De úgy látom ez semmiképpen nem megy át, mert már ez a topik is erről szól, ezért nem akartam megnyitni itt a hozzászólásokat.
Engem nem érdekel sem az android, sem a LE, engem csak egy meglévő hiba foglalkoztatott, ha ezt most vasmacskának hívták volna akkor is neki állok mert érdekelt. :) Mivel úgy érzem sikerült aránylag jót kihoznom a nem működő állapotból már megérte.
Szerintem a LE -vel kapcsolatos hsz-eket tényleg hagyjuk meg az odavaló topikba, hiszen arra már van egy. :)
Talán éppen ezért lehetne itt inkább olyan tanácsokat adni az ide tévedőknek hogy milyen funkciókat lehet droid alatt kikapcsolni, biztos sokaknak sok minden újdonság lehet.
Sokan nem tudják melyik Youtube-ot érdemes feltenni, melyik irányítható egérrel és melyik távval, hogyan lehet 2 féle youtube is fent, stb. Melyik böngésző működik egérrel-távval, milyen jó reklámblokkoló van ami kiszűri Youtube reklámokat, esetleg melyik gyári/kínai progik törölhetőek nyugodtan és mit érdemes esetleg beállítani a fejlesztői menüben és azt hogy lehet elérni, stb-stb.
Max ezért akartam nyitva hagyni a topikot és nem azért hogy megbeszéljük hogy a LE mennyivel jobb.
Nem szeretném hogy ennyi box topik legyen csak kb a címben lévő témával kapcsolatban kellen ide írni. Sikerült-e valakinek megcsinálni, kipróbálja-e valaki az AFR-t. de ezt sem muszáj, esetleg ha valami nem jó azt inkább.

(#5) a2d2


a2d2
addikt

Hello!
Kipróbáltam az s812-es boxon de nem jártam sikerrel.
Rootolt a box de sem az initd-s program sem a total commander nem kért engedélyt. Viszont látszólag mindent meg tudtam csinálni. Az initd azt irja hogy a kernel nem támogatja.
Kitöröltem a maradék fájlokat csak az újat hagytam bent. A jogosultságát is beállítottam. Mégsem vált ált 24hz-re.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6) mexel válasza a2d2 (#5) üzenetére


mexel
veterán

Ha nem kérnek root jogot akkor azért lehet. Rootold a boxot, szerintem a gyári root nem az igazi. Amint a progi indul, kell kérnie hogy megjapja a jogot , és akkor véglegesre kell megadni neki.

(#7) a2d2 válasza mexel (#6) üzenetére


a2d2
addikt

Root checkerrel néztem. Van root is meg busybox is szerinte.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#8) a2d2


a2d2
addikt

Telepítettem supersu-t, megadogattam a jogokat, most a teszt zölddel lefutott!
Viszont továbbra sem állítja át 24hz-re. Most párhuzamosan fent van mondjuk amlogictool meg ez az initd-s program is, lehet az a baj, nem tudom.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#9) mexel válasza a2d2 (#8) üzenetére


mexel
veterán

Elvileg megy párhuzamosan is, amikor teszteltem nekem is fent volt mindkettő. Nézd meg manuálisan hogy a
/ sys/class/tv/policy_fr_auto
fájl értéke mannyi miután elindult a box. Pl Totalcommanderben szerkesztéssel. 2 nek kell lennie az értéknek ha működnek a programok ( init.d vagy ToolBox)
Ha ez 2-n van akkor be van állítva hogy működjön az AFR, ha ennek ellenére nem megy akkor vagy a régi android vagy más az ok. Milyen lejátszóval nézed?

(#10) a2d2 válasza mexel (#9) üzenetére


a2d2
addikt

2-esre van állítva, még sem jó a framerate.
Várok még egy 912-es boxot, annál talán jó lesz ez is és remélem hogy a forgatás is, akkor nyert ügyem van.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.