2020. május 25., hétfő

Gyorskeresés

Alma óra villámteszt !

Írta: | Kulcsszavak: APPLE WATCH

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Abban a szerencsés helyezetben vagyok, hogy már egy hete magaménak tudhatok egy 42mm-es Apple Watch Sportot és most elérkezettnek láttam az időt ahhoz, hogy tapasztalataimat megosszam veletek!

Először is az óra minőségéről és csomagolásáról nem akarok beszélni, hiszen akit érdekel az Youtube-on kielégítheti az ilyesfajta kíváncsiságát.

Szóval csapjunk a lecsóba!

A 42mm értelemszerűen jobb felhasználói élményt nyújt, mint a 38mm és ezt teszi úgy, hogy az óra maga nem lesz bumfordi. Súlyra – óra viszonylatban- könnyű a szilikon szíj kényelmes és jól tartja az órát egyáltalán nem zavaró a viselete.

A funkciókat tekintve két kategóriát tudunk megkülönböztetni: Az iPhone-nélkül is használható funkciókat illetve a csak iPhonnal használhatókat.

Ha az iPhone nélküli használhatóságról akarok beszélni akkor röviden csak azt mondanám, hogy a fitness funkciók tartoznak ide. Mérhetjük az elégetett kalóriák számát, az ébren töltött időt, a sportgyakorlataink hosszát, és azt is, hogy mennyi a pulzusunk.

Amennyiben az iPhone is ott fityeg a zsebünkben akkor a lehetőségek tárháza sokkal szélesebbé válik. Röviden :
- térkép
- időjárás
- e-mail, amit csak olvasni tudunk
- üzenetek, előre gyártott válaszokat küldhetünk pl:” I’ll call you back”
- telefonunk kameráját az óra képernyőjén láthatjuk és képeket is készíthetünk
- távirányítóként használhatjuk, Apple Tv-het és egyéb blutooth eszközökhöz amire az iPhone rá van kötve
- megnézhetjük részvényeink árfolyamát
- ha van CNN vagy NY Times appunk akkor a friss hírekről kaphatunk pár soros tájékoztatást

Talán ezek a legfontosabbak a hagyományos értelembe vett óra funkció mellett.

Elméletben a közelgő WATCH OS 2 lényegesen bővíteni fogja a lehetőségek tárházát és a használhatóságot.

Külön említeném az órát mint funkciót, ami nagyon rendben van, rendkívül sok stílus közül válogathatunk az analógtól a digitálisig, melyeket színekkel és további funkciókkal a saját igényeinkre szabhatunk.

Az üzemidőről röviden annyit, hogy szerintem teljesen rendben van.
A Ph-n olvastam a 38mm-es Apple Watch tesztet és teljesen meg tudom cáfolni azt, hogy nap végére átlagos használat mellett lemerül.
Az első pár napban az újdonság varázsa miatt is feleslegesen sokat nyomkodtam az órát és estére 40% volt a töltöttség szintje, igaz, hogy egy nap nem túl acélos, de azt szerintem minden körülmény között hozza az óra.
Ide viszont azt megjegyezném, hogy annak ellenére, hogy csak egy pár száz mah-s aksija van a kütyünek így is kell 80-90 perc a teljes feltöltésig, ami szerintem indokolatlanul sok – legalábbis én arra számítottam, hogy max 30 percet fog igénybe venne ez a folyamat.

Az energiatakarékosságot elősegítő ficsőr, hogy csak akkor villan fel a kijelző, amikor azt a szemem elé tartom, tehát mikor lógatom a kezem, olvasok, vagy gépelek akkor teljes a sötétség. Ez rosszhír azoknak, akik szeretnék magukra felhívni a figyelmet, hiszen akkor vagy feltűnően nyomogatni kell az órát vagy egy olyan csatot kell hozzá választani, ami élénkebb, mint az én feketém.

Személyes vélemény:

Sok mindenre lehet használni az Apple Watch-ot, habár a funkciók nagy részére ott van az iPhone is, ( ami olyan szinten ott van, hogy ott van a zsebemben, különben funkciók is erőteljesen beszűkülnek), de iPhone-t már láttunk, használtunk, próbáltuk és közel sincs meg úgy az újdonság varázsa, mint a Watch-ban, ahol minden új, egy még nem látott és nem tapasztalt élmény.

Ha valamihez hasonlítanom kellene, akkor azt mondanám, hogy pont olyan, mint egy drone (quadrocopter) vagy egy VR szemüveg. Egyformán 150 JMF körül vihetünk haza egyet, az értelmük erősen kérdéses, de mind eszméletlen COOL.
Akinek van felesleges 150.000 Ft-ja és szeretne valami egészen újat kipróbálni annak mindenképpen ajánlom! – egyébként értelmesebb dologra is el lehet költeni ennyi pénzt

Nem akartam túl sokat írni, remélem olvasható volt az iromány. Köszönöm, hogy elolvastad :R

A fitness funkciókról külön tervzetem egy cikket, ezért nem részleteztem.
Az esetleges kérdésekre igyekszem válaszolni.

Hozzászólások

(#1) Simi87


Simi87
(senior tag)

Az írás jó, az óra szerintem kaijtsi, lehet fura, de inkább alcatel órát veszek a 6 plus mellé. A telefonom is indokolatlanul drága volt, de azt nem dobom be a fiók mélyére egy hét után, ahogy azokat az órákat, amikben csalódtam. Ha ez is 40 ezer körül lenne, lehet elgondolkoznék rajta, de sanszos, hogy akkor is az Alcatel mellett döntenék.

(#2) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

"Az energiatakarékosságot elősegítő ficsőr, hogy csak akkor villan fel a kijelző, amikor azt a szemem elé tartom, tehát mikor lógatom a kezem, olvasok, vagy gépelek akkor teljes a sötétség."

Ez olyan szempontból érdekes, hogy akkor hazudik az apple reklámja, amelyikben messze nincs szem előtt a telefon a kerékpárosnál, mégis tudja ellenőrizni merre kell mennie, a navi látszik.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#3) Shing


Shing
(őstag)

Szvsz nagyon megmagyarázom a semmit fícsöröket tudnak az ilyen cuccok. Mondjuk nekem még egy telefon is sok 30 ezer fölött. Persze azért ott megtudom érteni, ha kell valakinek jobb kamera és hardver a játékokhoz, de egy ilyet... árfolyam csekkolás, hagyjuk már. :DDD

Anti-hype

(#4) AllTheBest


AllTheBest
(senior tag)

Hát nekem nem annyira jönnek be ezek a szögletes kijelzőjű órák, nekem a leginkább az lg g watch r felé húz a szívem, amit reményeim szerint a nyáron be is fogok szerezni, mert az az egyetlen óra, ami jól is néz ki és az ára sincs 100ezer felett

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#5) Luck Dragon válasza Simi87 (#1) üzenetére


Luck Dragon
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Látom az alcatel órája mély nyomott hagyott a lelkedben ;)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,Android One.

(#6) Simi87 válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


Simi87
(senior tag)

Már meg is rendeltem. Asszony örülni fog, két hete vettem magamnak új órát. :)

(#7) Luck Dragon válasza Simi87 (#6) üzenetére


Luck Dragon
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Látod ,ha vettél volna neki is valamit, akkor nem lenen morcos. :D

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,Android One.

(#8) Simi87 válasza Luck Dragon (#7) üzenetére


Simi87
(senior tag)

Kapott ma almás sört.

(#9) ricinus13


ricinus13
(senior tag)

Azért egy quadcopter messze nem 150k. Az akksinak meg nem baj ha nem 30 perc alatt töltődik fel mert tovább fogja bírni. Egy bizonyos pontig minél lassabban töltöd annál jobban kíméled. Mondjuk azért 1 óránál többet nem kéne töltődnie, az már elég lassú ahhoz hogy ne terhelje feleslegesen az akksit, viszont a hosszabb idő nem terheli kevésbé.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.