2020. április 7., kedd

Gyorskeresés

Mobilmánia: HTC One M8 - Rejtőzik-e szív a fémtest alatt?

Írta: | Kulcsszavak: Mobilmánia . szerviz . ONEM8 . okostelefon . Matada2.3 . Kmraton

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újra jelentkezik a Mobilmánia, ezúttal, ahogy a cím is mutatja egy HTC One M8-at fogunk feltámasztani amely már látott sokkal szebb napokat is. :)

Szerencsére megfogtuk az Isten lábát ezzel a telefonnal, ugyanis az előddel (M7) szemben milliószor jobban szerelhető telefont kapunk kézhez. Persze az M8 gyógyítása sem a legegyszerűbb feladat, ám ne dőljünk be a Unibody fogalmának, igen is percízen szét lehet szedni ezt a csodát és megkeresni a problémát.

A korábbi csúcsmodellel ellentétben (ahol a ház apró karmocskákkal kapaszkodik a középső keretre) itt már nem a feszegetés és az erőlködés, hanem csavarhúzó és a szike a leimádkozás kulcseleme. Rövid ideig tartó hajszárítós melegítéssel elérjük, hogy az alsó és felső hangszórón lévő takaróelemet rögzítő ragasztó meglazuljon. Ez pont elég ahhoz, hogy egy szikének az élét becsúsztassuk a rács alá, és óvatos mozdulatokkal eltávolítsuk azt a házról, felfedve így a 6 (felül 2 csillag, alul 4 torx), a házat a kerethez rögzítő csavart. Eddig nem is olyan nehéz igaz?

Most jön a csavar (a csavarok eltávolítása után), ugyanis egy fokkal bonyolultabb folyamat következik. Mondanom sem kell, hogy a sim -és memóriakártya tálcákat ehhez a mozzanathoz érve már eltávolítottuk hisz az alaplapot még jobb esetben szeretnénk használni a továbbiakban. Tehát, a tapadókorongot rácuppantjuk a kijelzőre, és folyamatos felfelé emelés mellett a szikével óvatosan (hogy se a keret, se a ház ne sérüljön) elkezdjük a ház keretbe akaszkodó fogait lepattintgatni.
Ha mindent jól csinálunk, lassan de biztosan körbeérünk a széleken, és már le is tudjuk emelni a hátlapot. Figyeljünk arra, hogy a szabaddá váló gombok szeretnek össze-vissza elmozdulni/kiesni a helyükről (power és hangerőszabályzó)! és láss csodát, elénk tárul a mestermű.

Ha kigyönyörködtük magunkat, nekikezdhetünk a következő fázisnak ami az erőforrás és a mobilkommunikációs kábelek kivételében merül ki.
Az eszköz áramtalanítását az akkumulátornál alul lévő két csavarral rögzített csatlakozó lepattintásával tehetjük meg (fontos lépés, hogy ne tegyünk kárt a készülékben). Távolítsuk el az antennakábeleket (4 db), majd a szikével fejtsük le a felső panelen található műanyag takaróelemet. Ezeknek szélei ragasztva vannak, tehát itt megengedett pár elmormolt obszcén szép magyar szócsokor.

Ezt követően szedjük fel az elektrosztatikus fóliákat (ezeket jobban tesszük, ha megőrizzük, hisz nem véletlenül vannak ott), elérhetővé téve így a főpanelt két oldalról körülölelő szalagkábel csatlakozókat!

Engedjük ki a gyorszárakat (így neveztük el a szalagkábel csatalakozók lefogó pöcköket), majd óvatosan húzzuk ki belőlük a szalagkábeleket! Közben egy lapos fejű csavarhúzóval a hangerőszabályzó gombokat is le tudjuk szedni a helyükről.

Az alaplap eltávolításában már csak három db torx csavar állja utunk. Kettő felül, az utolsó pedig egy alsó szalagkábel alatt megbújva. Ezek kicsavarása után óvatosan mozgatva ki tudjuk emelni a panelt, alján a hangszóró modullal. Ha ezzel megvagyunk, szabaddá válik az akku útja is. Mielőtt elkezdjük kiszedni,
érdemes néhány percig hajszárítóval melegíteni, hogy a két sávban húzódó ragasztó (a képen) megolvadjon.

Nagyon vigyázzunk, mert a legapróbb sérülés is komoly kárt tehet az akkumulátorban!

A felső panel kiemelése az öt darab csillag csavar eltávolítása után válik lehetővé. Válasszuk le az oldalsó szalagkábeleket (sim olvasó és memóriakártya foglalat), szedjük fel a fent található powergomb+infraportot valamint mozdítsuk ki a helyéről a rezgőmotort.

A panel jobb oldala ragad a kerethez, óvatos feszítéssel azonban eltávolítható. Ezek után már szinte semmi dolgunk nincs. Kiemeljük a beszélgetési hangszórót (vigyázva, hogy a membrán ne sérüljön), illetve az alsó panelt is (egy szike/csavarhúzó segítségével).

Ezzel a mozdulattal be is fejeződött a HTC 2014-es csúcsmodelljének elemeire szedése. (Persze ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a kamerákat és a rezgőmotort is leszedhetjük). Hamarosan induló youtube csatornánkon reményeink szerint a teljes videót is meg tudjuk osztani veletek, ha esetleg így leírva nem volt elég a bemutató. :)

Verdikt: Nem alaptalan a mendemonda, hogy a HTC-t utálják az egyik legjobban a szervizesek, hisz minden elem takarva van legalább annyira mint egy iPhone esetében sőt, néha még jobban is, sok a ragasztás és nem egyszerű a fedőelemek levétele sem. Azt ajánljuk, hogy ha valaki belekezd akkor legalább egy 2 órás procedúrára számítson összerakással együtt.

Nézzétek el még nekünk ha nem vagyunk annyira részletesek, dolgozunk azon hogy minél jobban és emberközelibben mutassuk be nektek minden telefon DIY javítását. :) A youtube csatorna mellett a következő szétkapásnál már be fogjuk vezetni a nehézségtáblázatot, ahol értékeljük a procedúra nehézségét egy 1-10 ig terjedő skálán ahol 10 a "lehetetlen megoldani károsodás nélkül".

Tehát mi ennek a telefonnak a javítását egy 10-es skálán 8-as nehézségűnek ítéljük

Reméljük tetszett az első szétkapós iromány, bármilyen pozitív és negatív építő kritikát szívesen fogadunk! Legközelebb jövő kedden találkozunk amikor is egy újabb masinának a lelki világát mutatjuk be.

Facebook oldalunkon mindig friss hírekkel és képekkel szolgálunk, nézzetek be :)

Kmraton és Matada2.3

Hozzászólások

(#1) pulutodurumo


pulutodurumo
(őstag)

Grat az íráshoz. De. Maga a javítás hol maradt? :D Ha jól látom egy kijelző csere volt a cél.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#2) AllTheBest


AllTheBest
(senior tag)

Jöhet a többi ! :D
Csak egy tipp: valamivel természetesebbnek ható fényforrást is használhatnátok a képek csinálásakor :) Persze ez csak szőrszálhasogatás :)
iPhone-t szerintem nem nehéz szerelni, bár ebbe a HTC-be beleőrülnék :D

[ Szerkesztve ]

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) kmraton válasza pulutodurumo (#1) üzenetére


kmraton
(újonc)

A javításhoz olvasd visszafelé:) A videókban egyébként teljes cseréket fogunk csinálni (ha minden jól megy).

http://tinyurl.com/pfg7fd3 #Mobilmánia #HTC One M8

(#4) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)

Holnap kapom vissza az M7 One-t szerviből (garanciás). Kíváncsi vagyok milyen munkát végeztek.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=v0uSOjnRm3U

(#5) Matada2.3 válasza pulutodurumo (#1) üzenetére


Matada2.3
(veterán)

Mi inkább a szétszedésre koncentráltunk ebben az írásban, termeszesen a drága meg lett javítva, és ahogy a kolléga mondta jön a videó és képek a cseréről is ;)

(#2) AllTheBest: Köszönjük a tippet, sajnos az idő limitál minket és az MA is a képfeltöltésével :( Az i-k javítását meg személy szerint a pokolra kívánom, amikor 3 flex kábel alá rejtenek egy negyediket :O

(#4) Klaus Duran: Attól függ mit csinálnak, mert akkor lehet a külső macerás részeit is cserélik, meg szervizfüggő ki mit kókányol össze.

[ Szerkesztve ]

Finn the human

(#6) AllTheBest válasza Matada2.3 (#5) üzenetére


AllTheBest
(senior tag)

Jó... beszélek itt szinte 0 tapasztalattal :D Csak 4 és 4s-t szereltem, de azokat szinte csukott szemmel bontom atomjaira és rakom össze :D.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#7) Matada2.3 válasza AllTheBest (#6) üzenetére


Matada2.3
(veterán)

Hálistennek azokat már én is. Tehát ezt nem nevezném 0 tapasztalatnak :)

Finn the human

(#8) DonElvis válasza kmraton (#3) üzenetére


DonElvis
(tag)

A lavításhoz olvasom visszafelé, de nem sokra megyek vele:

eb ketezzén , knuláglozs lekkelepék sé lekkeríh ssirf gidnim

A a viccet félretéve: Csak telefonokról fogtok írni? Sokaknak nagy segítség lenne, ha pl. laptopokról is esne szó. Jó lenne tudni, hogy hogyan tudjuk maradandó károsodás nélkűl szétszedni a laptopunkat akkor, ha hűtést akarunk újrapasztázni, vagy ugradelni. Az írásokban hasznos lenne az, ha a kritikus pontokat (hol lehet nagyon elrontani a dolgot, a készüléket végérvényesen kukára ítélve) jobban kiemelnétek.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#9) Matada2.3 válasza DonElvis (#8) üzenetére


Matada2.3
(veterán)

Már nagyon megijedtem, hogy valamit nagyon elrontottunk, hogy nem megy a javítás :)) Én személy szerint össz-vissz eddig 5 laptopot szedtem szét de a kolléga lehet többet tudna mondani e téren, amúgy nincs kizárva a laptoppal való mókolás, de azokat csakis felajánlások alapján tudom még elképzelni.

Finn the human

(#10) HUTCHDB


HUTCHDB
(nagyúr)

Hú, de komoly munka, nagy kézügyesség, iszonyat tapasztalat!
Ha problémám lenne hasonló telefonnal, biztos téged keresnélek!
Köszönöm a cikket, kicsit beleláttam a szervizesek életébe.
:R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.