2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Mobillmánia: Nokia Lumia 625 - arcplasztika percek alatt

Írta: | Kulcsszavak: Mobilmánia . Lumia . 625 . Digi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy ideje már nem voltunk aktívak sajnos a blogon, ez több faktornak is betudható, eltulajdonították a telefonomat és végre nyaraltam is egy nagyot, hogy csak ezeket mondjam, ám egy üdítő bejegyzéssel zárnám a pihiszezont.

Előző leírásunkban a HTC 2014-es csúcsmodelljét, a One M8-at gyógyítottuk. A hosszú és bonyolult művelet után mondhatjuk kompenzációnak a mai alanyunk szerelését
ugyanis mindennel együtt gyakorlatilag 15 perc alatt sikerült végezni vele.

Külön jó hír, hogy ennél a modellnél az érintőpanel cseréje nem egyenlő a kijelző cseréjével, ugyanis nincsenek összeragasztva. Amire szükségünk lesz, az mindössze egy torx csavarhúzó, illetve egy a szétpattintáshoz használandó
eszköz - esetünkben egy lapos fejű csavarhúzó.

A hátlap levétele után egyből szabaddá válik a 8 db torx fejű csavar. Ha ezeket kicsavaroztuk, máris kezdhetjük a fedlap lefeszítését, a töltőcsatlakozótól körbe haladva.

Az egész repair egyetlen olyan pontja következik most, ami kicsit nagyobb odafigyelést igényel:

A képen kékkel jelölt területeken a műanyag nagyon ragaszkodó, nekem sikerült is mindkét helyen eltörnöm.

Ha ezt is leügyeskedtük, a szemünk elé tárul a gép lelke. Ránézésre is megmondható, hogy nem egy csúcskategóriás készülékkel van dolgunk, de ezt már a szétkapás egyszerűségénél és az alkatrészek minőségénél is megfigyelhettük.

Az előlap cseréjéhez csak a képen megjelölt (érintőpanel pirossal, akkumulátor kékkel) szalagkébeleket kell leválasztanunk. Az akku nincs ragasztva, engedelmesen hullik ki a helyéről. Következő lépés a sérült előlap eltávolítása.

Kis melegítéssel megolvasztjuk a ragasztót (ez nem nélkülözhetetlen mozzanat, de nagyban megkönnyíti a dolgunkat), és egy lapos eszközzel (csavarhúzó/szike) leválasztjuk a beteg üveget. Ezzel tulajdonképpen véget is ért a lényeges rész, hiszen az összeszerelés az eddig leírtaknak a fordítottja. A régi ragasztó eltávolítása után új üveg beragasztása, szalagkábelek visszacsatlakoztatása, összepattintás, csavarozás. Ezzel sikeresen kicseréltük egy 625-ös Lumia törött elejét. ;)

Kmraton

Hozzászólások

(#1) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Ha ezeket kicsavaroztuk, máris kezdhetjük
Ezt a mondatot kétszer kezdted el.

(#2) Matada2.3 válasza szabonagyur (#1) üzenetére


Matada2.3
veterán

Köszönöm, javítottam :)

Finn the human

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.