2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

A Macbook Retina kijelzője drága, de vajon a felhasználók fizetik majd meg?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egyre inkább biztosabb, hogy az új Macbookban, Macbook Airben és iMacben már a jól ismert Retina kijelző teljesít szolgálatot, amely eddig csak az iOS eszközök számára volt elérhető. Ez a megjelenítő viszont köztudottan drágább, így felvetődik a kérdés, hogy vajon az új eszközök árait mennyire fogja ez befolyásolni?

Richard Shim, a DisplaySearch elemzője szerint a Retina kijelző egy prémium tulajdonság lesz. Ha a 15.4″-os Macbookot nézzük, a Retina felbontás 2800×1800 pixelt jelent, s egy ilyen megjelenítő 160 dollárba kerülne az Apple-nek, szemben a mostani panelek 68 dolláros árával. Ugyanez a 13.3″-ra vetítve 2560×1600-at jelent, melynek ára 134 dollár, viszont a mostani gépek kijelzője ehhez képest csupán 69 dollárra rúgnak.

A CNET szerint:
“Ami egyelőre nem tisztázott az az, hogy a felhasználót érinti-e majd ez a költségnövekedés? Amikor az iOS készülékekben a kijelző felbontása Retinára változott, az árak nem mozdultak felfelé. Egy iPhone esetében a kijelzők árai közötti különbség “csupán” 20 dollár volt, az iPad esetében ez a differencia 30 dollár körül mozgott. A Macbook esetében ez már 100 dollár lenne, amely csöppet sem elhanyagolható különbség, még ha 36%-os pixelszám-növekedést is eredményez.”

Az árak szolid növelése lehetséges, de inkább az a valószínűbb, hogy nem lesz emelkedés, hiszen ha az eddigi iPhone és iPad példákat nézzük, nem nőttek árak a Retina kijelző bevezetése után sem.

Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Már megbocsáss, de a Retina Display nem technológia, hanem csak egy gyűjtőnél a nagy pixelsűrűségű kijelzőkre.

Nagyon remélem a többi gyártó is követi ezt a trendet.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#2) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Szerintem tökmindegy!
Pár napja néztem a Starking oldalán a MacBook-ok meg Macbook Air-ek árát. Ba**ki 350 ezertől egészen 7-900 ezer forintig kaphatóak!
Az a 100 dolláros különbözet még ha euró áron is váltjuk max 30 ezer forintos plusz. Namármost akinek van pénze 450 vagy 700 ezer forintért Macbookot venni, annál biztos, hogy nem számít ez a 30 ezer forint többlet. Főleg ha kap érte egy ilyen brutál felbontású kijelzőt.

[ Szerkesztve ]

(#3) Oliverda válasza lezso6 (#1) üzenetére


Oliverda
(Jómunkásember)

Azért szerintem 13,3″-ra 2560×1600 már elég beteg. Szvsz 1920x1200 bőven elég lenne.

A másik véglet a 15,6"-ra 1366x768. Remélem a többi gyártónak sikerül majd belőni egy arany középutat.

[ Szerkesztve ]

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#4) Chaser válasza Oliverda (#3) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Rohaggyon' el a HD felbontás, de legalább IPS panelen lenne, nem ilyen ótvar tré TN-en amit szinte minden gyártó használ :U

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#5) fezlergabor válasza Oliverda (#3) üzenetére


fezlergabor
(PH! kedvence)

Ezt mondjuk én sem értem, hogy miért van még a komolyabb 15,6"-os laptopokban is 1366x768.. Még 200k körül is csak elvétve vannak 1600*900-as felbontással rendelkezők, ami - szerintem - kb. ideális. A gamer csodákból esetleg néha van fullhd, ami talán picit sok is, de használható még, de azok meg általában ocsmányak, s gagyik is.

A másik kérdés meg az ips ritkasága, csak a csúcsmodellek között található elvétve néhány ips panellel rendelkező noti, pedig ma már egyre olcsóbbak a ips monitorok, s sok tabletben (még az olcsóbbak között is) fellelhető. Nem tudom, hogy miért kell a tn-t erőltetni ennyire, főleg laptopoknál, amiknek a helyzete a szemhez képest viszonylag gyakran váltakozik.

[ Szerkesztve ]

(#6) Thunderzolee válasza fezlergabor (#5) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Ja-ja.. notin a HD Ready felbontással nincs különösebb bajom, viszont a TN paneltől megőrülök, és egyáltalán nem látok ennek lecserélésére irányuló gyártói igyekezetet. :((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#7) Legendd válasza lezso6 (#1) üzenetére


Legendd
(senior tag)

Javítva köszönöm :) amúgy felesleges ekkora felbontás szerintem is, de meglátjuk...a full HD is bőven megtenné, és még nem is lenne ennyire drága...csak lassan az Apple = Retina :D

Alea iacta est!

(#8) Chaser válasza Legendd (#7) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Erről lehet tudni milyen panel? Pár hónapja hoztak egy macet, nem tudom a jpust, boltos srác azt mondta 350-400k-s gép, nyilván HD kijelzője volt. De akkora ótvar tré nem győztem röhögni:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#9) Legendd válasza Chaser (#8) üzenetére


Legendd
(senior tag)

Pontosabbat még nem nagyon (legalábbis én nem olvastam)...elvileg a júniusi WWDC-n leleplezik az új Macbook szériát!

[ Szerkesztve ]

Alea iacta est!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.