2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Bejutni a Google-höz

Írta: | Kulcsszavak: Google interview

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerk: Az alább bejegyzés 2018-07-16 07:00-kor született, de csak délután kaptam meg a Google áldását a blog elindítására

Múlt héten megkeresett egy channel specialist a Google-től, és javasolta, hogy interview-zzam a céghez fejlesztőnek. Kicsit meglepődtem, de egy ilyen lehetőséget nem lehet kihagyni. Megadtam a számom, és másnap hívott is. Az első telefonbeszélgetés inkább csak eligazítás volt mint interview.

A Google felvételi folyamata hosszabb, mint bármi, amit eddig láttam (hacsak nem tekintjük interview-nak a Prezis próbahetet). Az első - de inkább nulladik - telefonos kör után két telefonos szakmai interview jön majd, ami alatt többek közt Google Docs-ban kell kódot írni. Ezt siker esetén öt személyes kör követi valamelyik európai Google telephelyen. Ha ezen is megfelelek és ajánlatot adnak, akkor én interview-ztathatom a projekteket, csapatokat, hogy olyasmin dolgozzam, ami igazán érdekel.

Hogy ne menjek készületlenül a próbatételre, 4-5 hétnyi felkészülési időt ajánlott a specialista, és küldött néhány linket is, hogy el tudjak indulni. Az első egy 2008-as blog bejegyzés volt arról, hogy milyen interview-kérdésekre kell készülni, és milyen témákat kell érinteni, kiegészítve egy témába vágó könyvvel. Ezt a Google Style Guide követte, végül két Youtube videó (videó, videó). Az anyagokból gyorsan összeszedtem a témaköröket. Van mit leporolni.

Elhatároztam, hogy dokumentálom a folyamatot. Lehet hogy az első telefonos körrel szégyenletes véget is ér a blog, de addig is van még több mint egy hónap, úgyhogy tanulásra fel. Vagyis most megyek be dolgozni, aztán este a lányom szülinapját ünnepeljük a nagyszülőknél. Majd holnap :)

Hozzászólások

(#1) Winner_hun


Winner_hun
(Jómunkásember)

A szó amit keresel: interjú.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ejha! :) Mit követtél el, hogy így felfigyeltek Rád? Már ha publikus.

(#3) Lauda válasza Winner_hun (#1) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, egy magyar szövegbe hétszer beírni ugyan azt az angol szót.....

(#4) koxx válasza Winner_hun (#1) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Valóban sokkal jobb lenne.

Egyébként grat a gugelhez.

(#5) Winner_hun válasza Lauda (#3) üzenetére


Winner_hun
(Jómunkásember)

A szó amit keresel: ugyanazt

;]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6) bambano


bambano
(Jómunkásember)

egy dologról nem tudtunk meg semmit a sok grammatikanáci között :) :
hogy mi a bánatnak menne bárki is a guglihoz dolgozni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#7) lajthabalazs válasza bambano (#6) üzenetére


lajthabalazs
(őstag)

Erre még én is keresem a választ :) Ami eddig szimpatikus, hogy egy átlagos infós állásban a beágyazott ciklus a legbonyolultabb "algoritmus", és az OAuth a legbonyolultabb protokoll. A Google-nél azt igérik, hogy kicsit intenzívebben lehet majd foglalkozni ilyesmivel. Meg van IoT is ;)

(#8) lajthabalazs válasza cinemazealot (#2) üzenetére


lajthabalazs
(őstag)

Gondolom egy holisztikus algoritmus dobott ki nekik. Van egy bőséges LinkedIn profilom, egy másik interjú (Cloudera) miatt egy ideig intenzíven hackerrank-eztem, persze nem különösebben kimagasló eredménnyel. Gyűjtöttem néhány pontot Stackoverflow-n is. Az egyetemi évekből maradtak publkációim (az egyik éppen egy javaslat volt a Google-ös Open Spot javítására) meg egy Ericssonos szabadalmam. Én is nagyon meglepődtem, amikor írt a HR-es, hogy olyan "top talent"-et keresnek, amilyen én vagyok.

(#9) 7 válasza Winner_hun (#5) üzenetére


7
(PH! addikt)

A központozás, amit keresel:

:P

[ Szerkesztve ]

(#10) Winner_hun válasza 7 (#9) üzenetére


Winner_hun
(Jómunkásember)

Tudom;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.