2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Szép és Tartalmas X99-es alaplap az ASRock-tól is

Írta: | Kulcsszavak: Asrock . Intel . X99

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az X99-es alaplapok és a Haswell-E processzorok megjelenéséig már nincs sok idő hátra, így az elkövetkező napokban egyre több X99-es alaplap, illetve DDR4-es memóriacsomag mutatkozhat be.

A legfrissebb alaplapot az ASRock készítette, és az X99 WS névre keresztelt modell meglehetősen jó felszereltségével bőven kiérdemli a munkaállomás-alaplapoknak járó "WS" jelölést. Az LGA2011-3-as processzorfoglalattal ellátott termék minőségi komponensekből álló VRM áramkört alkalmaz, ami garancia a stabilitásra. A processzorfoglalat körül összesen nyolc darab DDR4-es memóriafoglalat látható, amelyekben maximum 128 GB-nyi rendszermemória fér el. Az új alaplap hat darab PCI Express x16-os bővítőhellyel gazdálkodik, és gyakorlatilag nem is kínál egyéb bővítőhelyet, de ez aligha meglepő, hiszen több slot nem is igazán férne el. Az említett bővítőhelyeknek köszönhetően négykártyás SLI vagy CrossFireX multi-GPU rendszer építése sem lehet akadály.

Az adattárolókat összesen tíz darab SATA 6 Gbps-os port fogadja, de a kínálatból az M.2-es bővítőhely sem hiányzik, amely ezúttal kiérdemelte az "Ultra" jelzőt is, hiszen négy darab PCI Express 3.0-s sávra támaszkodik. Az alaplap hátoldalán még egy eSATA portot is elhelyeztek.

Az X99 WS fedélzetén 7.1 csatornás Purity Sound 2-es audió rendszer teljesít szolgálatot, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig kettő jár – mindkettő Intel gyártmányú. USB 3.0-s portokból négy hátlapi, illetve legalább két előlapi áll rendelkezésre. A fotók alapján az új alaplap két BIOS chipet is kapott, így "DualBIOS" funkcióval is büszkélkedik.

Az ASRock X99 WS rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban,várható végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Forrás: Ipon.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.