2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

4K HDR és CXUHD, avagy mizujs Elvtársnál házimozi fronton!

Írta: | Kulcsszavak: Cambridge Audio cxuhd . LG . Oled65B7v . házimozi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szép jó napot az Uraknak!
De régen is koptattam már az ujjaim azért, hogy írjak arról, mizujs jelenlegi a mozi építésem háza táján.
Annyi minden történt az elmúlt hónapokban, hogy magam sem tudom, hol kezdjem.

Lehet az legtisztább, ha belecsapok a közepébe a dolgoknak!
Vettem egy nagyképű OLED tévét :DD

Hogy minek?

No, ezt fogom kifejteni jelenlegi cikkemben, valamint írok arról is hogy milyen fejlesztésnek estem ismét áldozatul.
Az eredeti elgondolás egy proji+vászon projekt lett volna, de mivel olyan nyakatekert módon szeretek mozizni, - amivel a mai napig nem igazán tudott a mozi topikok tagjai megbarátkozni - ezért letettem eme projektről. Sajnos a nappalim sem igazán alkalmas erre, hiszen világosak a falak, és nagyon sok minden változtatnom kellene egy igazán kellemes mozi szoba kialakításához, ezért letettem róla.
Maradt a tévé méretének növelése. Ez viszont vagy sodrófával és kalapáccsal lett volna kivitelezhető, mert a "görbe" tévém, igaz, ha kiegyenesítem, akkor néhány centiivel nagyobb lehetne ;] viszont ez nem a járható út.
Körbe néztem a piacon, és mint kiderült már nem igen van nem 4K-s tévé. Meg kellett barátkoznom azzal, hogy nem csak a tévé mérete növekszik, hanem a látható pixelek száma is hatványozódni fog. No itt lett végem, mint a Twin Peaksnak...

Megláttam a 4K, HDR technológia tudásának gyümölcsét, és azonnal magával ragadott a látvány. Nem sokat gondolkodtam azon, hogy most, már ami elérhető ilyen formában, azon filmeket így szeretném megtekinteni a jövőben. És itt kezdőztek a gondok.
A tv playere volt az egyetlen otthoni eszközöm, mellyel meg tudtam jeleníteni a 4K HDR tartalmat.
Persze az sem rossz, mert a semminél - szokták mondani - minden jobb. Viszont amit az évek alatt megtanultam a mozi topikokban, no meg magam is megtapasztaltam, az az hogy a TV beépített playere nem a csúcsok közé tartozik. Anno amikor lecseréltem egy Popconr A-400-ra, számomra onnan kezdődött a megvilágosodás, miszerint egy dedikált hálózati médiaplayer mindenképp indokolt a normális kép eléréséhez.

Persze, azért az emberi hülyeségem, no meg az "impulzus vásárlásomnak" köszönhetően bő egy hónapja vettem egy Cambridge Aucio CXU univerzális média és Blu-ray playert, ami meggyőzött arról, hogy igaz vannak igazán jó hálózati playerek, de egy kimondottan minőségi lejátszó, az azért önmagában is eredményt produkál.

De most jöjjön néhány száz vagy ezer betűvetés a végeredményről.

OLED 4K HDR:

Itt is szeretném megköszönni a Tomi TV Kft-nek a gyors, korrekt üzletet, amit sikeresen lezavartunk, alig egy nap leforgás alatt. Személyesen lehozták nekem Szeged-Győr vonalon a tévét, a szállító úriemberrel együtt beüzemeltük, és több mint elégedett voltam!
Bátran ajánlom mindenkinek, nekem velük ez volt a második üzletem, és maximálisan ajánlom őket.

Ami nagyon érdekes, hiszen oszlopos tagja voltan annak, hogy nem fontos a 4K és a HDR, amit nagyon sokáig túlszaturált képnek, vagy "kifestőnek" gondoltam, amikor is a boltok polcain megtekintettem, és mindig azzal nyugtattam magam, hogy nem kell nekem, nincs rá szükségem. Viszont így hogy az otthonom kényelmében, jól beállítva, azért teljes más ám a leányzó fekvése.
A színek teltsége, a kép tökéletes élessége, magával ragadó. Nem kívánom leírni azt amiket már esetleg mindenki, tud, de ha valakit még is érdekelne egy átfogó tesz, akkor ezen a linken, az AV-Magazin.hu oldalon olvashat egy nagyon korrekt véleményt, beszámolót erről a televízióról.

Cambridge Audio CXUHD:

Mindenek előtt megragadom alkalmat, hogy megköszönjem a Házimozi Győr üzletnek a roppant gyors közben járást hogy eme kiváló playerhez hozzájuthattam, és a lehető leggyorsabban.

Sajnos nem vagyok olyan ékesszóló mint ezen cikk szerzője, ezért inkább belinkelem a szavait, és néhány mondatban leírom az én saját véleményem a készülékről.

Időközben - mivel ezt a cikket lassan egy hónapja írom - tápkábeleket is cseréltem, mert korábban megkaptam tesztre, egy igen látványos és annál inkább különlegesebb tápkábelt.

Olyan szinten meggyőzött a kapott hangminősége hogy hirtelen felindulásból, rendeltem is belőle az egység jegyében, 4 db-ot.

Itt olvasható róla egy elég meggyőző cikk! [link]
Amit én magam tapasztaltam, hogy a hangleképzés mintha pontosabb lenne, a mély hangok teltebbek és talán most mondhatom el azt hogy valamely mértékben pontosabbak is lettek.
Tudom, nagyon sokan pesszimisták a tápkábelt illetően, így nem mennék bele a részletekbe, mert ismét parázs vita alakulna ki a témában, és igazából senkit nem kívánok meggyőzni arról, hogy igazam van e, valamint hogy van e jelentősége a tápkábel cserének, nem akarok vakteszttel foglalkozni, és tudom hogy az emberi agy, csodákra és sok megmagyarázhatatlan dologra képes, és lehet, álom világban élek a tápkábel hangra gyakorolt hatását illetően, éppen ezért nem is tartok igényt arra hogy megcáfoljanak ;]

Ami biztos, hogy én hiszek ebben, és éppen ezért aki szeretne hinni ebben, vagy csak kipróbálni az adott tápkábelt, keress rá a legjobb virtuális barátunknál, és meg is találja hol vásárolható meg ezen kábel.
Szerintem megéri adni neki egy esélyt, persze ha van rá pénzed :D

Végezetül jöjjön néhány kép elölről...

... és hátulról.

Köszönöm mindenkinek, aki nyomon követte a fejlesztéseim és cikkeim.
Egyelőre megállok, pihenek és élvezem, amit látok, illetve hallok itthon.

Hozzászólások

(#1) b.


b.
félisten

na azért a " hátulról " kép gonosz volt :DDD
Gratula hozzá, biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél a TV-t illetően.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#2) nutella1


nutella1
őstag

Nagyon jó cikk, tetszett, használd egészséggel a tv-t! :)

https://erdélyízei.com

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.