2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

The last of us part2 élményem

Írta: | Kulcsszavak: The last of us part 2 . tlou2 . playstation . last of us

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

FIGYELEM!

Véleményem valósul meg ebben a posztban, a hozzászólásokat, és a részeket melegében írtam, amikor megtörténtek a játékban, és utána mentem tovább.

Az első fele a [Spoileres kibeszélő topikban] lévő kommentjeim lesznek, ahol ha valamivel kiegészítém, akkor melléírom.

"Bakker, az első beszámolók alapján mindenki istenítette, ma reggel nézem a metacritiket, és le van alázva. Sztori szerint megéri végigvinni, mint amiről pl. OW Zoly dumált, vagy tényleg csak fizetett tollnok mindenki? Erősen gondolkodom, hogy átvegyem-e az előrendelést."


- A metacritic jelen pillanatban is le van alázva, részemről max.5-öt kapna. OW Zoly véleménye azért számított, mert nagyon ugyanazon a hullámhosszon voltam a véleményével, és előtte az ajánlásai sem voltak rosszak, ezért bíztam, mert istení a játékot.

"10 perce vagyok a játékban az első agyfasz:
- Kocsmában a faszi bocsánatot akarna kérni, ad egy szendót, Ellienek nem kell a bigott szendvics.......Ezt minek kellett bele? A faszi miért nem tudott normálisan elnézést kérni? Elliet mióta hatotta át a pandemic közbe a social justice? Édes Istenem, mi lesz itt. Amik így érnek, melegében megírom."

"Most láttam először cutscene-ben ezt a másik factionos csajt akit mindenki transnak mond, meg hogy mennyire nem nőies. Igaz, de abszolút nem vészes, ismerek ilyen nőket, akiknek ilyen alakja van, ha ebbe még beleképzelem a végítéletes túlélő éveket abszolút nem gáz ahogy ki van pattintva :)"
- Abby, és általános iskolás éveim visszaköszönnek.

"Ok, Abby-nek hívják. Miután a kb. 5 fős kis csoportból 2-en ellátogatnak egy hegytetőre ahol konstatálják, hogy a keresett emberük egy nagy elektromossággal és fegyverekkel ellátott lezárt városban van, aminek több előretolt helyőrsége is van van, kicsit elmegy a kedvük az egésztől. Majd Abby kijelenti, hogy fuck it, majd ő egyedül beveszi a fél világot, és útközben puszta kézzel agyonüt 3 fertőzötett. OK...... :U "
- Mondtam én, hogy Abby. :)

"Megölték Joelt :O Segített neki, erre megölték :O Csak érjem utol őket, ahogy a Ponyvaregényben mondják, "kicsipikézem a valagukat" :W "

"Valami régi zónán belül kell üzemanyagot keresni, és be kell menni egy nagyobb épületbe, erre a társ npc:
- Hé Ellie ez egy zsinagóga (oké, köszi, rendben, no problem)
- A tesóm mindig elrángatott ide anno, végül is túlélő családból származom
Ellie erre:
- A vírus kitörésére gondolsz?
- Arra, meg a holokauszt........... Ezt megint minek kellett, a csaj orrából alapból levágós volt nekem, minek kell ezt? :U
Na mindegy, tovább a sztoriban, lássuk mit hoz."

- Dina aka Miss Ormány :DDD

"Seattle-ben van egy könyvesbolt, ahova jó ha bemész, mert ott van a stealth könyv ami után tudsz silencert is fejleszteni.

Namár most szivárványos zászló mindenhol a boltban, a bolton kívül, és járdára is felfestve, illetve valami könyvet talál a másik npc, és ujjongva közli:
- Nézd Ellie, ezek mi vagyunk! (Valami női koleszos sztori, hogy a nő hogyan kacsingat az azonos nem felé) Ezt megint minek? :U Meg pont pride month volt amikor lecsapott a vírus, vagy mi? :DDD ""ldeértem a TV állomás épületébe, és nem Tommy írtja a népet, hanem valami Predator lehet, mert mindenki fel van lógatva az épületen belül."

"Sztori szempontjából eljutottam arra a pontig amikor megkapom az íjat, és egyszerre kellene elosonni, vagy legyakni legalább 3 vagy 4 kutyás embert, meg a tölteléket, fáradt vagyok ehhez, majd ha kialudtam magam akkor újrapróbálom, mert állandóan legyaknak."

"Ami kifejezetten bosszant, hogy volt az a nagyorrú npc karakter nő, aki átjött velem fél Seattle-n keresztül, plusz a metróállomáson is miközben mind fertőzötteket és embereket gyaktunk,de amint kiértünk a metróból, jaj-jaj full kismama üzemmódba vált, hogy várandós, ő nem tud tovább menni, ezért Ellie egyedül megy tovább, míg ő ott az ellenséges terület közepén rádiózgat.... :U Ez mi?"

"Miután Ellie megregulázza Norat egy csődarabbal, hogy szóra bírja, remegve visszamegy a színházba a másik két társához. Miközben a nagyorrú npc nő mossa le róla az út porát, Ellie félig megszeppenve mondja, hogy nem akarja elveszíteni őt...... :U

Akkor haza lehet menni, abba lehet hagyni a bosszúhadjáratot, és máris kisebb az esélye annak, hogy füttyös vallási fanatikusok, vagy kisfasiszták csonkolnak meg a fertőzötteken kívül.

Vagy csak nekem fura, hogy egyik oldalról megy az érzelmi etye-petye, a másikon meg a mindenáras bosszú. Tessék választani. Személy szerint bokáig gázolnék a belekben :DDD
For Joel."

- No comment

"Ez is mekkora BS már, hogy visszatér mindenki a színházba, mert nem találjuk a főkolompost, erre hirtelen megjelenik Miss Tesztoszteron az épületen belül, és megszerzi a fölényt.......B kategória részemről, a fene vigye már el."
- Itt már kezd erződni, hogy telik a bugyor nálam, akármennyire is nyitottan álltam a játékhoz.

"Abbyt irányítom kb. 15 perce, nagyon arra van kifutattva eddig, hogy ennek a fakciónak is van emberi oldala, de részemről az erősebb kutya b@szik elv ami játszik, Team Ellie :DD
szerk.:
Egy egész burritot benyomni lépcsőn gyalogolva felfelé, miközben beszélek nem lehet kellemes. :C "

"Sztori szempontjából fura, hogy végzett Joellel és most megy a lelki megváltás körút, és a random idegenekek való segítés, hogy ezzel enyhítsen magán.

Plusz lehet, hogy bigott, szexista vagy akármilyen nézet, de olyan nehéz lett volna tisztességes kaukázusi karaktereket tenni pár normálisabb pozícióba? :U
Az is igaz, hogy a leakek után fenntartásaim voltak/vannak, csak számomra sok ez a diverzitás. Elnézést, sokadik órás session-ben vagyok, jelenleg Abby, day 3 eleje. :R"

6-8 órát mentem egyhuzamba, a végén nagyon nem voltam már nyitott erre. Halkan kérdem, hogy a szerafitáknál volt akkora nagy diverzitás, mint a többi nagy frakciónál? :F

"Ez inkább valami utolsó pillanati történet változtatásnak az eredménye szerintem, vagy szimplán ekkora f@szok a kiadó részéről.

Amikor láttam ezt, akkor kérdem ezt valahonnak láttam.....a trailerből. Akkor most vagy a trailerben kamuztak, és direkt rakták bele akkor Joelt, hogy meglegyen a hype, vagy alapból Joel lett volna azon a szálon, csak a sokadik fejben elferdült indíttatásra elkezdték nyomni inkább a Jesse szálat."

Elkkezdem ide írni, nem akarom a spoileres topicot ezzel megint teleszórni.
- Ekkor kezdtem el ide írni.

Isacet hátbalövi a félkarú kimenett kínai nő, miközben Abby húzza az időt. Ezen a ponton számomra teljesen logikátlan lett az Abby szál. Megöli Joelt, majd bűntudata lesz emiatt, ezért az útjába kerülő 2 menekült lányon olyan végletekbe menően "segít", hogy a saját emberei ellen fordul akikkel előtte évekig élt együtt.........

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lesz az Abby szál végigfutattva, baszki azok ellen fordulni akik évekig gondoztak, és ezek az emberek ellen menni, hogy egy lelki redemption arc-om legyen, bullshit....

Furcsálltam is, hogy amikor Ellie leböki az Aquaparkban a két embert és Tommy elhurcibálja, hogy menjünk már, akkor otthagyja a mapot, és a kést is.......édes Jóistenem, de minek? Hogy utána Dömperke megtalálhasson titeket? B kategórai ez, baszki...

Visszamegy, kipicsáz mindenkit a színházban, itt van a 'zirgalmam, többet ne lássalak titeket, cutscene, Ellienek rövid haja van. Igazi kis Emma Wattson, strong woman haj......de kivan a f@szom ezzel a sz@rral, komolyan, 18 ezer, hölgyeim és uraim.


Két birkahalykurászás között kiderül, hogy Ellie ptsd-t kapott az eseményektől. Na ez vajon merre megy tovább. Amúgy ez a mindentől távoli farm enyhén fordított túl a barátságonra hajaz.


Tommy túlélte ezek szerint. Picsáb@ is, nem tudják elengedni a sztorit. Mind a két fél kinyírta egymás barátait, szeretteit, Ellie többet is, el lehetne engedni ezt, mind a két fél nyeljen egy kurv@ nagyot, és menjen tovább az életben. De gondolom nem megy ez ilyen könnyen.

Most akkor Tommy személyes bosszúját vigye végig Ellie, mert ő lenyomorult. A színházban meg azt mondta, hogy neki ennyi is elég lett volna.

Visszakanyarodva a bigott szendvicshez, most ment le az előzmény cutscene. A pali közölte vele, hogy családi rendezvény, gyerekek is lehetnek, fejezzék be a nyalakodást, haram :DDD Erre ő a bigott,ok, nagyobb dologra számítottam.

Tudom, hamarosan a végére érek, de picsáb@ is Ellienek egy pszichiáter kell nem az n+1. bosszú hadjárat. El kellene engedni, élni az életet.

Na jó, a végére értem, most peregnek a bűnösök nevei. Ekkora egy semmitmondó véget. Eszébe jutott amit Joelnek mondott, hogy haragszik rá, de megpróbál megbocsátani neki, gondolom Abbynek is megadta az esélyt. A kérdésem, hogy ez a 4 nap Seattle móka után nem lehetett volna? Muszáj volt végigmenni 3 államon, és szétkapni még 40 embert? a végső nagy bunyóról meg kb. az a Rick&Morty rész jut eszembe, mint amikor a kis univerzumokból akarnak elmenni, de előtte Rick a helyi nagyembert leveri.

Jobbat érdemelt ez a sorozat, jobbat vártam. Kis promo, van egy eladó példányom, ezt majd 3-4 év múlva rakom gyűjteménybe, de akkor is csak azért, hogy az első rész mellett ott áljon.

A másik konklúzióm, hogy eddig amennyire egy szálon pörögtem OW Zoly meglátásaival, ezt el kell engedni. Könnyek a végén? Ugyan már...Köszönd meg még 5x a Magyar Sony képviseletnek, hogy kaptál kódot. Nagyon szeretni akartam ezt a játékot, de nem lett az a nagy sztori amit vártam. Elengedem a mindenféle burkolt nézeteket, és mi marad a végén? Egy közepes történet, tele olyan logikátlan döntésekkel, amit 12-14 év felett illik elfelejteni. Az Abby szál teljesen hanyagolható lett volna,de komolyan.

Van pro bőven. A játék és a játékmenet szép, a világ nagy, a lore még mindig nagyon sok potenciált rejt, és a helyekhez kapcsolódó kis történetek színessé teszik a fejezeteket. A problémám az ahogy ezt körülöleli egy közepes sztori, és ha ezt még megfejelem azzal a sok Californiában és bizonyos helyeken hip, és "előremutató" gondolkodásmóddal amivel átszőtték akkor csak vakarom a fejem.

Erre vártam éveket? Amikor ezen X ember dolgozott senki vezető beosztású ember nem állt fel és kérdezte a Directort, hogy ember, tudjuk a vásárlóink adatait, hogy kik, milyen emberek fogják ezt megvenni, biztos ezt így akarjuk csinálni? Mert megértem, hogy nem lehet olyan produktumot csinálni ami mindenkinek tetszik, DE KÉRDEM ÉN A NAGYTÖBBSÉG EZT AKARTA?

Lehet, nem tudhatom. Mindenesetre nekem nem okozott akkora "mellbevágó" érzést mint amit az első rész végén éreztem. Ami dühít, hogy az első rész után ez inkább egy erősebb "meh".

Egy szó mint száz, eladó. Közben bő 20 perc alatt elkelt.

Hozzászólások

(#1) eldiablo


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Melegek, zsidók, ázsiaiak, kigyúrt csajok. Ki ne lépj az utcára, mert ez simán megtörténhet! :DDD
Addig legyünk boldogok, amig nincsenek kint stalkerek, meg kattogók. :U

(#3) janeszgol válasza eldiablo (#1) üzenetére


janeszgol
félisten

Kicsit eltulzod. En tokeletesen egyetertek a vegszoval. Szoval. Azert lettek ennyire fiusak a csajok, hogy a noi jatekosoknak kedvezzen. De kerdem en, valoban vannak ennyien, hogy szamitson? Ez a masodik resz amugy is brutalisabb, ez keves nonek vonzo. Ok rettegni, felni szeretnek, nem trancsirozni.
Nagyon vegyesek az emberek velemenye, de erdekes modon a ket vegletben, kizotte alig.

(#4) eldiablo válasza janeszgol (#3) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Azért lettek fiúsak a csajok, mert az apokalipszis után a tünci pipereshop meg a fodrász és a műkörmis is bezártak ismeretlen időre. Aki puhány az meghal.

(#5) konikan válasza eldiablo (#1) üzenetére


konikan
aktív tag

Félre ne érts kérlek, az általad felsoroltak egyikével sincs bajom a való életben. Na jó, klikkerek, stalkerek azért lehet bajt okoznának ;]

Ami a "gondom", hogy a játékban szerintem aránytalanul sokszor vannak ezek a dolgok az arcba nyomva, ami nem ad, csak elvesz az amúgy is harmatos sztoriból.

A kigyúrt csaj koncepció is ok, legyen, de minek. Számomra az Ellievel baktatós részek tetszettek, majd 8-10 óra Abby rész, ami a végére csak idegesített, nem érdekelt az a szál, nem érdekelt, hogy hogyan, miként, hova jut el, de végignyomtam, hogy Ellieig érjek. Mint azt írtam, az Abby szál teljesen felesleges volt szerintem.

[ Szerkesztve ]

"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"

(#6) kemotox válasza eldiablo (#4) üzenetére


kemotox
addikt

Remélem azért kihevered ezt, a hatalmas megrázkódtatást amit egy játék okozott.

(#7) eldiablo válasza konikan (#5) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Abby rész felesleges, tökre nem láttam én sem értelmét.
Még nem értem a végére a játéknak, de nekem nem tűnik soknak. Egyedül a színes zászló ami feltűnt, de jobban érdekelt a loot a sarki kávézóban. :D

kemotox, nem értem mire szeretnél utalni.

(#8) freeknight


freeknight
őstag

Még csak az akváriumnál tartok, szóval nem olvastam végig, tehát ha nem így van, nyugodtan cáfoljatok meg:
de te most komolyan arról írtál egy többaldalas tirádát, mennyire zavarnak a buzik/leszbikusok? :F

Eddig kb 7-8 órám volt benne, de pár elrejtett utaláson kívül nem volt benne eddig tól sok homokos cucc, kb bruttó 3 perc a játékidőből. Szintén elnézést kérek, ha az akvárium után átcsap egy többórás meleglobbis produktumba. Jó, nyilván ott van Dina személye, dehát el kell fogadni, manapság és régen is voltak meleg párok, engem valahogy nem zavar, ha egy ilyen pár van a középpontban (amúgy nem ők vannak a középpontban, hanem a bosszú). Azzal már ne zavarjunk össze senkit, hogy Dina terhes, ergo nem lehet 100%-os leszbikus sem, valaha "Jó" volt, és csak most tért "rossz útra" ;]
Jó, nem mondom, Abby karaktere tényleg kicsit fura, de ő pl 100% hetero. Meg azért nagyfiúk vagyunk már, ne azon rugózzunk már, hogy egy szórakoztatóipra termékben nem kizárólag modellalkatú lánykák szerepelnek.

Szóval nem értem ezt a nagy lepontozósdit. Tényleg ez a legnagyobb baj a játékkal, hogy van benne egy meleg pár, egy izmos nőci, meg néhány szivárványos zászló? Ezek olyan óriási hibák, hogy innentől már nem számít semmi más, csak szar játék lehet?

Az egészben az a legszebb, hogy ezeknek a lepontozós emberkéknek nagy része még nem is kapott életében nőt, és nagyon valószínű, hogy igen szorgalmas látogatója a pornhub "threesome" illetve "girl/girl" szekciójának... Akkor persze nem vagyunk annyira erkölcsösek ;]
Persze ez utóbbit semmiképp ne vedd magadra, ezt általánoságban írtam!

(#9) konikan válasza freeknight (#8) üzenetére


konikan
aktív tag

Nem, nem erről írtam, a fentebbi #5-ös kommentemben is kifejtettem, illetve a bejegyzésem sem erről szól. :R

"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"

(#10) kemotox válasza eldiablo (#7) üzenetére


kemotox
addikt

Bocs nem válasz akart lenni

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.