2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Nintendo Switchem eladásának története

Írta: | Kulcsszavak: Nintendo . Switch . Németország . Zelda . Botw . Mario . Smash . konikan

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözletem!

Meglátom meddig a jutok a történettel (vegül sikerült együlésben végigírni) , nem akarom túlságosan Ádám-Évánál kezdeni, de egy kis kontextust adnék az egésznek. A sztoriban lesz vásárlás, kihasználatlanság, aláárazás, aláalkudó törökök, és egy Német családapával záródik.

Miért, mit, mikor vettem?

Miért?
A dátumokkal kicsit bajban vagyok, de a készített képek alapján megpróbálom minél pontosabbra venni. 2018 Nyarán (kép alapján 2018.07.28) Németorszégban dolgoztam, és egy munkásszállón laktam egy egyágyas szobában. A hétköznapok gyorsan teltek hála a munkának és a mindennapi rutinnak, de a hétvégék eléggé laposak voltak, nem vagyok az a kimozdulós fajta. Hiányoltam a Pc-met, konzolomat, és a HP Elitebook 8570p laptomom nem éppen gamingre lett teremtve.

Olvasgattam, hogy mit lehetne, és végül egy szombati napon elmentem az Ulmi Media marktba és vettem egy Nintendo Switchet, tokkal (vonóval :D ) Zeldával, és az Odysseyel.

Mit?
Pontos megnevezések:
- Nintendo Switch Carrying Case + Screen Protector
- Super Mario Odyssey
- The Legend of Zelda: Breath of the WildA kezdőszett

Ekkoriban még sehol sem volt a Light verzió, így a dokkoló része hónapokig nem volt használva. Első próba után a Zelda nem tetszett (utána közel 30 órát sikerült beletegyek, de nem vittem végig), de az Odyssey kellemesen lekötött.

Pár hónap után eljött a várt szabadság így hazamentem egy pár napra, sikerült kipróbálni a dokkolót, jópofa dolog, de nekem a handheld mód jobban tetszett, a tv-hez kötve mximum egy pro kontrollerrel lett volna jó számomra, de nem akartam költeni rá. Mikor visszamentem akkor csak a handheld gépet vittem vissza a tokkal. Ezután a következő hónapokban 2 mód volt. Vagy észrevettem, hogy megint tölteni kell, mert annyira nem nyúltam hozzá, vagy hétvégenklént 4-5 órás sessionok következtek.

2019 Januárjában az "ölembe esett" egy lehetőség egy külön lakásra, amivel éltem. Gamer kuckó, kéjlak, és minden amit csak el tudok képzelni 10 hónapnyi Román tubás zenével sarkított munkásszálló után. ( Egy napon egy külön cikket megérdemel majd az is.) Helyi Ebayről (eBay Kleinanzeigen) szép lassan sikerült berendeznem, és egy nagyobb asztalt is vettem, ami a kinevezett "Gamestation" lett. Közeledett a húsvét, hamarosan mentem volna haza, és a Media Marktban volt nagy nagy "angebot" :DDD , így megvettem a Super Smash Brost, mert ki akartam próbálni, és a youtubeon akiket követtem az egekig dícsérték, erre majd visszatérek.

2019 Húsvétja körül ismét hazalátogattam pár napra, és visszafelé vittem a PC-t és a hozzávalóval, a Ps-t, és a Switch dokkolóját. Visszaérve minden a helyére került, kipróbáltam a Smasht, és rájöttem kb.40 perc után, hogy nem az én ízlésem ez, sőt nem tetszett. Szerencsére csak 50 ajrómba fájt ez a felismerés, de Istenem, több is veszett Mohácsnál. Az utolsó nagyobb fellángolás ezek után következett , az Online shopbol megvettem a South Park: The Fractured But Whole-t, és sikeresen végigvittem, sőt a DLC-t is megvettem, nagyon tetszett. Ha rávisz a sors, vagy az unalom, és benevezek egy Lightra, akkor az accomon lesz mivel szórakozzak. Miután végigvittem nem nagyon nyúltam hozzá ismét. Ezután a gép a következő hónapokat a dokkban töltötte, és nem nagyon nyúltam hozzá, talán párszor 10-15 percre, de az otthoniakkal való beszélgetés közben többször is megemlítettem, hogy csak fogja a port.

2019 November elején már nagyon érződött, hogy az autóipar lassul vagy megáll, ez a megrendelésekben és a munkában is meglátszott, így a munkáltatóm könnyes szemmel búcsút vett tőlem. Ekkor jutottam arra a pontra, hogy oké, akkor amire nincs szükség eladom, lemondom, ezek között volt a Switch is. Kinnt, helyben akartam eladni, és első impulzusra gonoltam egy számra ami €260, és feltettem a helyi ebayre. Csináltam pár erotikus fotót a termékről, és egy leírással együtt feltettem. Miután 1, másfél óra alatt kaptam 10 üzenetet arra jutottam, hogy nagyon ár alatt hirdettem. Töröltem a hirdetést, és csináltam azt, amit először is kellett volna:
KONZOL beárazás topic


Beárazást követően újra feltettem.

Ez az akkori HUF árfolyam szerint €330-€360 közötti ár volt. A terv az volt, hogy meghirdetem €350-ért, és naponta megyek lefelé €10-val addig amíg gazdájára nem talál. Teltek-múltak a napok, a lakásban lévő dolgok egy része gazdára talált, majd az ingerküszöböm alját verdeső €310-nál elkezdtem jönni a levelek. Plusz infó, hogy ebben az időszakban volt egy akció a Media Marktban csak a gépre €300-t. Ettől függetlenül a játékok darabja €60, a tok pedig €20 körül volt. Egy pár levél maradt meg bennem, ezeket részlezetném nagyvonalakban:

1, Aláalkudó Német nepper, aki küld egy összehasonlító képet, hogy találjam ki a gyári szám alapján, hogy a régebbi vagy az újabb verzióm van-e, és ennek függvényében €210 vagy €260 tud érte adni.

2, Aláalkudó Török nepper, aki €220-t ad érte, csak ma, és indul, ha mondom, hogy ok.

3, Aláalkudó ismeretlen nemzetiség, akinek €160-t ér ez, és egy városban lakunk, mikor jöhet?

4, Beszologató, aki megemlíti a Mediás akciót, és erre hivatkozva üzeni, hogy túllöttem az árat. (Gondolom ez után felveszi a fenti 3 közül valamelyik formát egy másik accal)

5, Nyertesünk, egy érdeklődő, aki €300-t vinné az egészet, de csak akkor, ha tényleg az és olyan amit hirdetek, mert másfél órát kell autóznia érte. Mivel túlvoltam az első 4-en ezért közöltem vele, hogy nem árulok zsákbamacskát, eljön, megnézi, kipróbálja, és ha €300-t ki tud fizetni, akkor €310-et is kitud. Beleegyezett, és megbeszéltünk egy szombat délelőtti időpontot.

Az első két típus a levél nyelvezetéből, illetve a jelentkező nevéből ismerhető fel.

Szombat délelőtt, megjelenik egy 40-es vékony férfi, behívom a lakásba. Meglátja a "Gamestationt", megdícséri, és elmeséli, hogy a fiának lesz, és látta az akciót, de ezekkel a játékokkal ez jobb csomag, mintha újonnan kellene megvennie az egészet, és pont ezekkel kereste. Előtte előkészítettem mindent, bekapcsolom, megmutatok neki mindent, egyedül a Smash Broshoz nincs meg a tok, mert az Magyarban maradt, de a bőrtokban van külön helye a kártyának. Tetszett neki, becsomagoltam mindent a dobozába, adott egy papírt a címével, hogy amikor meglesz a tok legyek kedves postázzam neki el, nem kell vele sietni, csak valamikor jutassam el hozzá, a vételáron kívül adott €2 pluszt a postára :)

Ő megkapta a dobozt, én a kp-t és elváltak útjaink. 1 hónap múlva kaptam egy üzenetet tőle, hogy ugye nem felejtettem el a tokot? Írtam neki, hogy nem. Pár hónappal később amikor kinn voltam elpostáztam neki, azóta nem tudom mi a helyzet a konzollal vagy a vevővel, részemről happy endes a történet. :))

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.