2019. július 18., csütörtök

Gyorskeresés

Főzőcskézem - Sertés sült pikáns ketchuppal

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Boltban járva, vacsora után kutatva láttam meg ezt a Maggi fortélyok port, gondoltam kipróbálom.


Hozzávalók

A húst szeletekre vágtam, majd enyhe kloffolás után megforgattam az olívaolajban összekevert szószban, majd 1 órára betettem a hűtőbe.


1 óra pihenő

Kb. 1-1,5 óra várokozás ujtán kezdődhet a sütés, kis kókuszzsírban oldalanként 3-5 percet sütve készen is van a dolog, amíg sütöttem raktam be a sütőbe egy kis köretnek valót.


A köret

A pikáns ketchup a leírás szerint abban merül ki, hogy a por másik részét kb. 4 evőkanál ketchuppal kell összekeverni, és ennyi.


Készen lett

Mennyiségeit és árát tekintve ez az egész 1000 HUF-ból kijött kb. 0,5kg sertéscombból, és 0,75kg hasábburgonyával, időt tekintve a pácolási idővel összesen 1,5 óra. Egyszerű étel az olyanoknak akik nem akarnak sokat vesződni a főzéssel.

Hozzászólások

(#1) mustang08


mustang08
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A legfontosabbat kihagytad: Milyen az íze?

(#2) konikan válasza mustang08 (#1) üzenetére


konikan
(fanatikus tag)

Igaz :B

Középszerűnek mondanám az összeredményt. Érződik magán a pácon, és az "ínyenc ketchupon" is az instant ízvilág egy kicsit, de nem mondanám rossznak. A hasábburgyonya nekem kicsit sótlan volt, de ennyi :)

"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"

(#3) AllTheBest


AllTheBest
(őstag)

Ilyet pár hete mi is csináltunk ,szerintem jó cucc :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#4) A_Papa válasza mustang08 (#1) üzenetére


A_Papa
(fanatikus tag)

:)

Papa

(#5) total90


total90
(PH! kedvence)

Ennyi idő alatt csinálhattál volna épp ehető ételt is. Ezért híznak el sokan, mert ilyen porokkal meg vackokkal főznek.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#6) Hieronymus válasza total90 (#5) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Ennek a pácizének nagyot üt az összetétele.
Többek között tartalmaz:
Szárított burgonyapehely
Szárított céklalé koncentrátum
Élesztőkivonat

Mindegyikre nagy szükség van hús pácolásához.

Nyomokban ..... és halat tartalmazhat.

Gondolom a szárított céklalével közös zsákban szállítják a halport. ;]

Nincs

(#7) dugynok válasza total90 (#5) üzenetére


dugynok
(senior tag)

Ennyi :)
Húst só-bors-fokhagyma kombóval pácolni, szószt ketchup+gyömbér+oregano+méz+cayenne-i bors kombóval összerottyantani, kész is.

[ Szerkesztve ]

(#8) Valed


Valed
(tag)

Oldalanként 3-5 perc? Nem maradt az nyers, iszonyat rágós?
Amúgy ha elolvasod az ilyen kész pácok hátoldalán hogy pontosan milyen fűszerek vannak bennük tized annyi pénzből magad is kikeverheted, ráadásul saját ízlésnek megfelelően mindenből annyit raksz bele amennyi neked jól esik.

(#9) greenity


greenity
(fanatikus tag)

Kezdetnek nem rossz a zacskós cucc :) Én pl nem szeretem az ilyet. Kolléga esküszik a bolognai fűszerkeverékre, mert akkor nem kell kóstolgatni, de én a főzésben pont azt élvezem, hogy a saját szájízemre formálhatom egy kicsit a kajákat.

Érdemesebb neten olyan recepteket keresni, amik egy-másfél óra alatt megvannak, vagy gyorsan meg lehet csinálni és a többit a sütő végzi el.

Én most majdnem mindig ilyet főzök, sütök hétköznap másnapi ebédnek, bár most éppen meghalt a sütőm.

Nem minden az, aminek látszik.

(#10) konikan válasza Valed (#8) üzenetére


konikan
(fanatikus tag)

Személy szerint szeretem ha a közepén egy kicsit rágós marad, de ebben az esetben ez nem volt tapasztalható.

(#9) greenity
Nem szeretem kóstolgatni én sem annyira.

[ Szerkesztve ]

"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.