2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Feljegyzések 080925

Írta: | Kulcsszavak: arany . euro . eur . usd . dollár . olaj

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nemrégen arról írtam, hogy a dollár tovább fog erősödni. Akkor még nem tudtam, hogy az USA kormányának feltett szándéka a dollárt elinflálni a 700 milliárdos segéllyel, szóval azóta kicsit elbizonytalanodtam. :D

Az EURUSD-n ez egy euró-gyengülés korrekciójának tekinthető bear-flag (1) vagy pedig egy trendforduló (USD-gyengülés) utáni bull-flag (2) lesz belőle?

Az USD-vel erős összefüggésben van az arany és az olaj árfolyama. Náluk is ugyanezek a kérdések merülnek fel. Vajon az olaj grafikonján csak egy szimpla bear-flag alakult ki az utóbbi napokban és most folytatódik az esés vagy egy új emelkedő trend vette kezdetét és most éppen konszolidál az árfolyam?

A legviccesebb, hogy mindkettőre van esély, ilyet még nem láttam. Ha logaritmikus grafikonon nézem az árfolyamot, akkor még épphogy él az eső trend, ha viszont lineáris grafikonon, akkor már kilépett belőle. A franc tudja, hogy most ki mire gondol.

És az arany. Ez meg teljesen olyan, mint egy árbóc. Az árbócnak a két széle közeledik egymáshoz, a zászlóé viszont párhuzamosak, ennyi a különbség. Elég érdekes dolgok ezek, és mivel fogalmam sincs, hogy mi fog történni, ezért nem kockáztatnék. Az arany aznap ugrott ilyen nagyot, amikor becsődőlt a Lehmann Brothers, szóval az USA kormány mentőakciója elvileg árcsökkentő hatást kéne kifejtsen, ugyanakkor ez az akció az USD gyengüléséhez is hozzá fog járulni, ami az aranyat felfelé kéne húzza, azaz két egymással ellentétes hatásról van szó. Én úgy vagyok vele, hogy ha nem vagyok vmiben legalább 51%-ig biztos, akkor meg sem próbálom, az 50% kevés.

Az USA indexek ma emelkedtek, mert az emberek bíznak az USA kormány mentőcsomagjában. A napi híreket már észre sem veszik, mazsolázzunk egy kicsit:

- USA - Durva visszaesés az új építésű ingatlan értékesítésben
- USA - Iszonyatos visszaesés a tartós fogyasztási termékek megrendelésénél
- USA - A vártnál jóval nagyobb a munkanélküli kérelmek száma
- Gyengül a dollár a főbb devizákkal szemben - fókuszban a pénzügyi rendszereket mentő csomag
- Emelkedő olajárra számít az OPEC
- Csökkentette eredményvárakozásait a GE, megijedtek a piacok
- # List of No-Short Stocks Is Expanding

stb.

Csupa jó hír. :D De legalább a bankokat megmentik. Hogy utána minek fognak örülni azt nemtom.

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag

hát ezaz. Legalább 2-3 hét még szerintem amíg elhal aminek el kell halnia, de addig lutri az egész. Megcsuklik egy nagy bank, és kitudja mit ránt magával :D Persze ebből is lehet tanulni, hisz már tudom, hogy háború és pénzügyi válság esetén aranyba meg ezüstbe fektet mindenki.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.