2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Archivált hirdetés vs. törölt hirdetés

Írta: | Kulcsszavak: hardverapró . archiválás . törlés . hirdetés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevált szokás nálam, hogyha veszek egy terméket a Hardverapróról, akkor megnézem a hirdető értékeléseit. Mostanában viszont nagyjából semmire se megyek vele, mert az értékelések 80%-nál csak annyi van ott, hogy "Törölt hirdetés". Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy miért a törlést választják sokan, az archiválás helyett?

Megmagyarázom egy példával, hogy számomra ez miért "baj".

Hirdetnek egy videokártyát, a leírás szerint nem volt bányászkártya, illetve az előző tulaja is fórumtag. Ilyenkor szoktam kíváncsi lenni, hogy az értékelések között megtalálom-e a korábbi üzlet értékelését (messziről jött ember azt mond, amit akar). Ez idáig működött is sokszor, megtaláltam az üzletet, a korábbi tulaj hirdetését, leírását a kártyáról, aki szerint szintén nem volt bányász a kártya. Nem garancia természetesen ez sem semmire, de már nagyobb a bizalmam a jelenlegi hirdető felé is.

Lehet nem mindenkinek jön át a fentebbi példa, de számomra az sem mindegy, hogyha van valakinek 10-20 (vagy több) értékelése, az miből van. 1000 Ft-os ventilátorokból, vagy mondjuk több százezres videokártyákból. Ha nagyobb értékű dolgot szeretnék venni akkor számomra ez is fontos.

Ti miért szoktatok inkább törölni egy hirdetést, minthogy archiválnátok? :)

Hozzászólások

(#1) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag

Archiválni, lássa a közérdekű, hogy miket, mennyiért adtam el, hogy mire kaptam a pozitív - neadjisten negatív - értékelést... :)

n o p e !

(#2) Ed3r_X_ válasza RawrrSoul (#1) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Számomra is ez a logikusabb, pozitívabb képet is fest szerintem a leendő vevőim felé.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#3) pető bá'


pető bá'
őstag

nekem az volt a top, amikor vettem egy terméket aprón, majd kb két évvel később eladtam.

Feltettem a hirdetést nagyjából 2-3k-val olcsóbban mint ahogy vettem, kb a piaci árak környékére. Akitől vettem, ő is hirdetett ugyanilyen terméket ekkor is, ennél valamivel drágábban.

Amikor jött a vevő átvenni, megnézte, megmutogattam, minden működik, kipróbálta, minden ok. Majd fizetéskor mondta, hogy "látom még így is keresel rajta, jól tartják ezek az árukat" - nem is értettem miről beszél, de nem alkudott, vitte.

Mikor elment, utána kerestem vissza, hogy az eredeti hirdetésben a mostani csökkentett árnál ~8ezerrel kevesebb szerepelt.. :F
úgy tűnt 20-ért vettem, 28-ért árulom, az eredeti hirdetés 35 volt és alkuval lett 31,5.

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#4) snecy20


snecy20
veterán

Törölt hirdetések - hogy ne lásson semmit a NAV, utólag. :DD ;]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#5) Viktor77


Viktor77
titán

Nem törlök soha, 2006-ig visszakereshetőek a hirdetéseim.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#6) janeszgol


janeszgol
félisten

Én is visszataszítónak találom ezt a törölgetést, de a tapasztalatom az, hogy hátsó szándék nélkül csinálják páran. (Amit vettem az korrekt, meg az ember is így állt hozzá az eladáshoz).
Arra is gondolok, hogy lehet páran nem tudják mit jelent az archív, illetve hát tök egyértelmű, hogy feladok egy hirdetést majd törlöm eladás után.

(#7) snecy20 válasza janeszgol (#6) üzenetére


snecy20
veterán

Sokan szánt szándékkal, pl. több olyan hardveraprós van, amelyik évente több száz adás-vételt bonyolít, mégis kitörli mindet utólag.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#8) dugo_


dugo_
veterán

Nekem nem hiányoznak a google találatból beesett funkcionális analfabéták, akik 5-10 éves, eladottnak jelölt hirdetések után érdeklőnének.
Szintén nem hiányoznak a paranoiások se, akik teljes kórtörténetet szeretnének egy párezres, pártízezres vacak mellé.

Aki ezeken a rostákon átesik, azzal általában tényleg jó üzletelni.

(#9) fererencz89 válasza snecy20 (#7) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Igen, "nepperek" gyakran takarítanak. Vagy takaríttatnak?? Sokszor látok olyat, hogy valamit jó áron hirdetnek, aztán előkerül ugyan az, már jó drágán. Keresem az olcsó hirdetést, de nyoma sincs...

Nem szotkam hibázni.

(#10) kzsolti97


kzsolti97
csendes tag

Én pl. csak akkor törlök hirdetést ha kifejezetten megkérnek rá. Szeretem ha vissza lehet keresni a régebben eladott cuccokat.

Csak a Windows 7 :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.