2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Klímára (Air)fel! Második rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[Klímára fel! Első rész itt]
Igazából a vásárlást követően szinte egymást követték az események. Eszembe jutott egy régi, gyerekkori haverom, aki suli után egy hűtőket szervizelő cégnél helyezkedett el és a legutolsó emlékem róla az, hogy klímákkal is foglalkoznak. Évek teltek el, mióta utoljára beszéltünk, telefonszámom nem volt. Maradt a közösségi forrás, ahol azonnal nyomára bukkantam a régi cimborának. Bingó!

2015. július 25. Szombat, a készülék vásárlásának a napja, aznap már le is informáltuk egymást a cimborával és most már mondhatni klímás szakemberemmel, vasárnap el is jönne akkor felmérni, de nem ígér semmit, amíg nem látja a helyszínt, meg egyébként is bolondok a háza, mert kánikula és mindenki klímát akar, de MOST! XD

2015. július 26. Vasárnap jött is. Kb. 5 perc alatt sikerült megállapodni a beltéri, kültéri egység elhelyezésében. Hozzátartozik a történethez, hogy igazából az előző lakók sem bírták klíma nélkül, a kül. és beltéri helye a falon látszódott, tehát az elhelyezés adta magát. Ígéretet kaptunk, hogy jövő héten valamikor eljönnek segéderővel és akkor megejtik a beszerelést. Így is történt.

2015. július 30. Csütörtök, a beszerelés napja. Könnyen belefértünk a heti vállalásába, hiszen időközben kitört a hidegfront és a szaki megrendeléseinek fele visszamonásra került. Nem baj. Nekünk már lesz klímánk, most.
Magától a bekötés folyamatától kicsit féltem, hiszen fúrni-faragni kell hozzá és azért mégse a saját lakásomban történik mindez. De amint megláttam a végeredményt, megnyugodtam. A szerelő srác elmondása alapján több mint 10 éve művelik a dolgot, tudták, hogy mit és hogyan kell ezt csinálni, látszott is a munkájukon. Íme pár kép:

Ez az emeleti háló

Ez már a beltéri szolgálatra készen

A kivezetést szépen megoldották a srácok

A kültéri

A készülék (és nagytestvérek) specifikációja:

Véleményem igazából nincs a készülékről, mert nem volt még alkalom (kánikula) a használatára, de amit eddig hallottam és olvastam róla az bizakodással tölt el. Az előrejelzés viszont prognosztizálja a következő hőhullámot, így hamarosan ki lesz próbálva az Airfel csodája 85 ezer forintért a Metro-ból. Pár nap használat után majd megírom a tapasztalataimat, vagy egy új bejegyzésben, vagy ezt frissítve.
Ha valaki kedvet kapott volna éppen hirtelen felindulásból klímát szereltetni, akkor ajánlom az itteni fórum topicját, de én is szivesen válaszolok esetleges kérdésekre kommentben.
Addig is sziasztok és köszi, hogy benézetek!

Hozzászólások

(#1) Keiichii83


Keiichii83
(újonc)

Nagyon kíváncsi vagyok hogy a jövő héten mit fogyaszt majd. Úgy emlékszem ha beindul egy ilyen, zabál rendesen.

(#2) ncc1701 válasza Keiichii83 (#1) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Havi 5 ezret megér, ha ésszel használják. Nem 18 fokra kell állítani. Irodában 24-25 fokra állítom, itthon szerencsére nem kell klíma, mert eleve 25-26 fok van maximum bennt nyáron. :)

(#3) adika4444 válasza ncc1701 (#2) üzenetére


adika4444
(PH! addikt)

Hogy csinálod hogy 25-26 fok legyen?

üdv, adika4444 - Eladó Hibátlan Garis Xiaomi Mi A2 4/64 GB https://hardverapro.hu/apro/hibatlan_garancialis_4_64_gb-os_xiaomi_mi_a2/friss.html

(#4) dekan0v válasza adika4444 (#3) üzenetére


dekan0v
(kvázi-tag)

Én arra tippelek, hogy régi építésű családi házról van szó vastag esetleg vájog falakkal. Nagyon jól szigetelnek.

(#5) juliabrilke


juliabrilke
(PH! kedvence)

Csütörtökön lehet majd tesztelni.
Kicsit meg kell majd szokni a kezelését, illetve milyen hőfokokat kell beállítani, de gyakorlás teszi a mestert. :C

(#6) dekan0v válasza Keiichii83 (#1) üzenetére


dekan0v
(kvázi-tag)

Inverteres a motyó, szerintem nem lesz vészes a fogyasztása. 800-900 wattnál nem vesz fel többet. A fórumon még azt is állítják nem elvetendő például fűteni a klímákkal.

(#7) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia!

Latom keszult uj resz. ;) A technikai specifikaciokban melyik a te klimad? A szereles mennyibe kerult?

Koszi! :D

(#8) dekan0v válasza Lauda (#7) üzenetére


dekan0v
(kvázi-tag)

Szia! A legelső az a 2,5 kW-os. Sajnos a csak 10ezerrel drágább 3,5-es nem volt. A szerelés 35ezer munkadíj, plusz 6,5 méter rézcsövezés az anyagár 3500 méterenként. Szóval 60k-böl kijön így a szerelés.

(#9) Lauda válasza dekan0v (#8) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Koszi szepen! Csak erdekelne mit tud ez a klima, a szerelest pedig azert kerdeztem, hogy megis mennyit szamoljon hozza az ember a vetelarhoz. :B

[ Szerkesztve ]

(#10) dekan0v válasza Lauda (#9) üzenetére


dekan0v
(kvázi-tag)

Az, hogy mit tud nagyon sokban függ a helységtől, attól hogy hova kerül. Ebből fakadóan nem mindegy a hozzá való anyaghasználat illetve nyílván annak az ára. Ha van konkrét elképzelésed, hová kerüljön a beltéri, nagyságrendben meg tudod állapítani hová kerül a kültéri. A legjobb eset ugye az, ha a beltéri és a kültéri között csak a fal van, ergo az anyaghasználat minimális.

Nálunk sajnos ahhoz hogy a legjobb helye legyen a készüléknek, ha a tetőtér alapját nézzük, akkor annak a közepére került, a kültéritől szinte a legnagyobb távolságra.
Viszont eddigi tapasztalataim (2nap) alapján meghálálja, mert a lenti nappali étkezőben is érezteti a hatását. Nekünk elég a 25 fok. A kontraszt így is jelentős a kinti hőmérséklethez képest.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.