2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Codegen 400w mod

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A címben szereplő táp van egyedül itthon(a főgépét kivéve), ami elegendő energiát tud adni néhai bütykölési és tuningolási vágyamnak, ezért úgy döntöttem módosítom picit.

A Tápról: Tudni kell rólla, hogy bár 400 watt van ráírva, valójában egy 300 wattos béllel rendelkezik, azok közül is inkább a középmezőny legalján foglal helyet felszereltséget( de buta egy szó egy tápra) tekintve. Van benne rövidzár, túlterhelés, túlmelegedés védelemmel. Feszültségek közül leginkább a 3.33 és az 5 volt van stabilizálva, mármint ezen van a feszültségfigyelés illetve ezektől függ a vezérlés. A 12 volt elvan magában, terheletlenül 11.8 körül van, mondjuk ekkor semelyik feszültség sincs normális helyzetében. Kicsit terhelve már normalizálódik, 3.33|3.33 5|5.1 és 12|12.3 körül stagnál. 12 centis ventilátora van, hőmérséklet vezérelt. Passzív PFC-vel is rendelkezik, bár ez annyira nem érdekes. Mivel kínai az egész, nem valami irtó jó kondenzátorokkal van ellátva, ennek ellenére még mind a gyári benne, pedig 3 évig egy prescott magos celeron D processzort meg 6600gt-t vitt.

A Módosítás: Mivel a gyári 20+4 pines kábele mindössze 30 centi, ezeket hosszabbítottam meg itthon található bontott tápból származó 20+4pines főkábellel. Az elv: A gyári kábeleket kiforrasztottam a nyákból, az újak egyik végét beleforrasztottam a nyákba, a másik végét(ezen ott vannak az alaplapra menő kis dugók) kitágítottam, majd az eredeti tápkábelt beledugtam. Mindegyiket leszigeteltem, majd teszteltem. A táp az összes pinen megfelelő áramot juttatott ki, tehát a mod sikeres volt. Ezáltal elértem, hogy most már 60 centiméter hosszú a 20+4pin kiegészítő tápcsati. A plusz 12 voltot az alaplapra juttató kábel egyenlőre gyári, jelenleg nincs olyan alaplapom ami igényelné, azért az majd később lesz módosítva.

És akkor most pár kép az egészről:

Adattábla.

Eredeti kábelhossz.

Az alany kábel.

Gyári kábelekkel, bent a helyén. Bal alsó sarokba a PFC trafója.

Félig meddig készen, néhány már meghosszabbítva.

90%-ban készen, csak vissza kell dobozolni.

Használatra kész, lehet tuningolni ;] .

Akinek nincs meg a megfelelő tudása, ne fogjon bele hasonló átalakításokba, mert ha a forrasztás során elront valamit, tönkreteheti a tápot, a rádugott dolgokat és az életébe is kerülhet. Ha hasonlót csinálsz, és nem sikerül, nem vállalok érte felelősséget.

Ha találtok helyesírási hibát, szóljatok. :)

Hozzászólások

(#1) 14adam


14adam
addikt

Szép munka,de semmi értelme ha a védelem nem kapcsol le és végig ég a kábel...
Illetve még annyit,hogy ez a táp életveszélyes és még a gépedet is megsütheti....
Még annyit,hogy a kábeleket meghosszabítottad és a kábelek ellenállása is nőt,tehát most is mérj rá multival.
Azért durva,hogy 11,8-ról felmegy 12,3-ra,megy az még tovább is csak akarni kell ;] Stabil egy táp az biztos :D

(#2) Davidof92 válasza 14adam (#1) üzenetére


Davidof92
senior tag

Most mértem multival :D. Egyébként tudom, hogy szarból nem lehet várat építeni, de egyenlőre nincs pénzem venni egy normális 400-asat, tehát neki kell bírnia. A rövidzár védelemre gondoltál, hogy nem kapcsol le? Amúgy, meg nincs annyira sűrűn használva, általában hamarább kikapcsolom, mint hogy felmelegedne.

FSP belsőm nincs, csak AT tápom van pár darab, de azok nem jók ide :D.

[ Szerkesztve ]

(#3) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az igazi codegen mod az lett volna, ha átcsavarozol bele egy fsp belsőt... ;]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#4) bacsis


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog (1)

yó is a kodegány.. a vargáné tápokhoz képest tényleg :K
Éljen a kanyóc hosszabítás, ügyesen megoldottad :R

(#5) Davidof92 válasza bacsis (#4) üzenetére


Davidof92
senior tag

:D Tudom, van hozzá kézügyességem meg némi tudásom. Inkább kodegány a maga 3 kilójával mint mercury/vargányé és tsa/hasonlók a 200-300 grammjukkal. Rövidzár védelem működik benne, teszteltem. Megy ám közbe a privi :DDD.

(#6) eziskamu válasza Davidof92 (#5) üzenetére


eziskamu
addikt

Na jó de ez a PPFC tekercs miatt kurva nehéz. Ha azt kihagyod, máris ott vagy a Mercurynál.

(#7) Davidof92 válasza eziskamu (#6) üzenetére


Davidof92
senior tag

PFC tekercse nem vészes súlyú, olyan 300-400 gramm környéke. Maga a táp viszont 2 kg körül van. Mindegy, nekem megteszi egy kis ideig még. Aztán veszek valami combos teszttápot, valami minőségit, olyan hipro 700W környékit. Azzal már nem lesz gond a tuning :DDD .

(#8) 14adam


14adam
addikt

Tök mindegy hány kiló ha egy minőségtelen szutyok... :U

(#9) Davidof92 válasza 14adam (#8) üzenetére


Davidof92
senior tag

tény, hogy elég gatya. Mindegy, egy keveset még kibír. Ha 3 év alatt egy prescott mellett nem halt meg, most se fog. Inkább a políromra mondj véleményt :P .

(#10) eziskamu válasza Davidof92 (#7) üzenetére


eziskamu
addikt

Lemérted? Több szokott lenni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.