2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Asus szerviz anomália 2.

Írta: | Kulcsszavak: asus szerviz probléma hiba

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

11.01
Az ünnepek alatt is működik a WEB-es hibabejelentő, így megint bejelentettem hibára. Az gyanus volt, hogy nem jött egy levél amiben a futárszolgálat linkje is benne van, gondoltam elötte valakinek le kell okézni.

11.03
Ma felhívott az asus üfsz. Kértek egy másik címet, mert jelenleg valamiért nem tudnak hotmail-re levelet küldeni. Továbbá szóban is kifejtették, hogy csak a gyári állapotú, és alkatrészekkel szerelt eszközre tudják garantálni a hibamentes működést. Ha kicserélem egy nagyobb processzorra, vagy nagyobb memóriára, már nem tudják garantálni a probléma mentes működést. Ezek bármilyen hibát okozhatnak, például túlmelegedést. (Ez szándékos célzás volt arra, hogy első körben megkérdeztem az üfsz-t, hogy az általam betett 4GB-os modult benthagyjam, vagy tegyem vissza a gyári 1GB-os modult.) Szerintük ezért is ajánlatos a szervízre bízni, vagy azzal egyeztetni a bővítési szándékot. Csak így tudják garantálni, hogy az új alkatrészel is stabil, hibamentes marad a gép. Megemlítették, hogy pl. nem kezel 4GB memórát. (a spec szerint tényleg nem, ettől függetlenül megeszi, és működik is. Bár tény hogy a 4GB-ot egyben sose látta, még 64bites W7-el is csak 3.xGB-volt amit látott belőle.) Végül a gmail-es címemre rendben megjött a levél, kitöltöttem a futárszolgálat oldalát és másnapra vártam a futárt.

Talán az előző cikkben is meg kellett volna említeni, vagy most azzal kezdeni, ami az előzőből kimaradt: Végig teljesen kultúrált szimpatikus hangnemben történtek a tárgyalások. A levelezésben ill. most telefonon is elnézést kértek a problémáért, és remélték, hogy hamar sikerül megoldani. Ezt mindenképpen tisztázni szerettem volna. Úgy gondolom a korrekt tájékoztatás/eset leíráshoz ez is hozzátartozik, hiszen nem azzal volt problémám ahogyan írtak, hanem amit.

11.04
Ma elvitte a futár.

11.10
Felhívtak.(délután fél ötkor?!) Még mindég az a gond, hogy miért működik 4GB-os modullal, és miért nem 1GB-ossal használom. A beszélgetés közben kiderült, hogy "félreolvasta", és tényleg nem a 4GB-os modullal küldtem be. Utaltak, rá hogy tudnak a cikkemről, én meg arra, hogy milyen dinamikusan változik a jegyzőkkönyv. Folyamatosan a tuning alaplap átalakítás és egyéb hekkeléseket emlegették. Szerintük a készüléknek nincs semmi baja. Saját bevallásuk szerint nem szedték szét megnézni, hogy mi újság belül. Csak a tesztprogramukat futtaták le, aminek eredményét elküldik e-mail-ben. Olyan szavak hangzottak el a számból, amit itt nem ismételnék, meg. De a "jelzős szerkezetnek" az volt a lényege, hogy ha adok 2000.-ot, akkor kicserélik végre? Nem vagyok rá büszke, de ez a sunyi utalgatás hogy én csináltam vele valami trükköt és most ezért rossz, kiverte a biztosítékot. :( Felhívtam rá a figyelmüket, hogy az első szervizes körben a tesztprogramjukat lefuttatva ugyanúgy jónak látta a program, hiszen a ventillátor forgott. Olyan problémája volt amit a tesztprogram nem mutat ki. Mégis megtalálták, és "orvosolták" a hibát. Abban maradtunk, hogy még1x lefuttatják a tesztet, és visszaküldik.

Most direkt letöltöttem a magyar, és az angol nyelvü manuelt. Egyikben sincs szó memóriakorlátozásról/ limitről. Ha tényleg lényeges, akkor miért nem tüntetik fel a manuel-ben? A WEB-en közölt adatok pedig inkább marketing célokat szolgálnak, mintsem pontos jól behatárolható korlátozásokat/információkat. Az asus oldala szerint C50-es proci van benne, nem C30 mint az enyémben.(mondom én hogy marketing ...) Jó, a "Műszaki adatok" fülön már stimmel az infó:
AMD Fusion APU C30 1,2 GHz (egymagos)/C50 1,0 GHz (kétmagos) processzor *
Ugyanakkor a memória leírása (DDR3, 2 x SO-DIMM, 1GB/2GB ( Maximum 2 GB támogatott ) *) érdekes, mert csak 1 modulnak van hely. Hol a 2. foglalalat? (mondom én hogy pontatlan ...)

11.11
Mivel a levél nem jött meg, felhívtam az üfsz-t. utánnanéztek, és valóban visszapattant a hotmail-re küldött levelük. Megint megadtam a gmail-es címemet, és megjött a tesztprogram eredménye:


Értem én hogy megfelelt a teszten, de mit és hogyan tesztelt?


Se hőmérséklet, se fordulatszám

A 2 fotót azért küldték, hogy bizonyítsák, "a készülék hűtése a tesztek alatt megfelelően üzemelt, ventillátor hibát sem tapasztaltunk".

Az első fotón az látszik hogy
- feltelepítettek egy shareware programot. (Ez teljesen jogszerü?)
- átment a teszten, csak az nem derül ki belőle, hogy mit és hogyan tesztelt?

A második fotón jól látszik hogy
- nem mutatja a CPU hőmérsékletét
- nem mutatja a ventillátor fordaltszámát

Engem nem győzött meg 1ik eredmény sem. Egyikből sem derül ki, hogy ténylegesen forog-e a ventillátor.
Ezután volt még 1 telefonos beszélgetés ahol egy másik ügyfélszolgálatos sokkal konstruktívabb volt, és abban maradtunk, hogy én annak örülnék, ha müködne, és az asus meg annak, hogy elégedett legyek.

11.16.
Ma jött egy levél az új teszteredményekkel.
Érdekes, hogy az új teszten már latható a hőmérséklet és a fordulatszám is.


A régi teszten miért nem látható?

Továbbá mellékelték a HDD és memóriateszt fényképeit. Nem is panaszkodtam hogy bármelyikkel probléma lenne. Biztos beletartozik a nagy tesztbe...
Ha ennyire nem találják a hibát, hát küldjék vissza.

11.22.
Jött egy -email, hogy visszaküldik a gépet. "Amennyiben a készülékét futárral szállítatta be, úgy azt néhány napon belül a futár is fogja visszaszállítani Önnek." Most napokig dekkoljak otthon, hogy mikor jön?

11.23.
Délután megjött a futár, hozta a gépet. Vártam pár órát, nehogy páralecsapódás legyen, majd izgatottan bekapcsoltam. És tudja, és tudja, és tudja... Alig érezhetően de fujdogál. Persze ha leterhelem hallhatóan felpörög, normálisan működik.

Végezetül a házi felmérés a szervizekről. Majd 100-an válaszoltak, és az alábbi eredmények jöttek ki:

Konkluzió, összegzés, nincs. Mindenki maga vonja le a tanulságot.

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Akkor végül is mi volt a probléma?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#2) kovy79 válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


kovy79
őstag

Tehát valószínűleg kicserélték/bekötötték a ventit, de úgy állították be, mintha nem lett volna semmi baja és kis túlzással te voltál "béna"?

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#3) cigam válasza kovy79 (#2) üzenetére


cigam
félisten

Rejtély, hogy mit tettek vele, de most működik.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#4) kovy79 válasza cigam (#3) üzenetére


kovy79
őstag

Kíváncsi lennék, de szerintem ez már nem derül ki.
Cucuska2, bocsi, az előző kommentet nem neked szántam! :D

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#5) nagysandor88 válasza kovy79 (#4) üzenetére


nagysandor88
tag

Azt azért tisztázzuk, hogy az Asus netbook és a notebookszerviz nem ugyanaz. Utóbbi a véső utcában lévő HRP vagy FIX direct. Dolgoztam az egyik szervizessel, és ő is mondta, hogy ez nem jellemző rájuk, viszont a netbook szervizről ő is hallott már egy két dolgot.

Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiért!?

(#6) cigam válasza nagysandor88 (#5) üzenetére


cigam
félisten

Lehet, ez a Cordon electronic-nál járt.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#7) vwpolopg


vwpolopg
őstag

Itt miért nincs akkora érdeklődés?:D

Folytatás? :))

Nem trollkodok tovább:D de viccen kívül érdekes volt olvasni a cikkedet, meg az előzőnél a hsz.-eket is...

(#8) cigam válasza vwpolopg (#7) üzenetére


cigam
félisten

Valószínű azért, mert a PH-sok nem engedték ki a föoldalra, csak privát blogként jelenhetett meg. Így csak az tud a folytatásról, aki bekukkant a fórumba.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#9) vwpolopg válasza cigam (#8) üzenetére


vwpolopg
őstag

Nem engedték ki? WTF???? Asus rinyált a vezetőságnél vagy mi? Azt hittem ez egy független lapcsalád ami nem engedné ferdíteni a valóságot... mert ez bizony az, a valóság ferdítése, úgy, hogy nem engedjük nyilvánosság elé azt a cikket ami rossz fényt vetne egy cégre.... hozzátszem JOGOSAN vetne rossz fényt...(mert a usernek van igaza), tehát ez nem hitelrontás.... na mindegy, ennyit a hitelességről...

[ Szerkesztve ]

(#10) cigam válasza vwpolopg (#9) üzenetére


cigam
félisten

"panasz jellegü" cikkeket már nem tesznek ki a főoldalra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.