2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Az új relax játékom: Forza Horizon 3

Írta: | Kulcsszavak: forza . horizon . play anywhere . relax . chill . xbox . windows

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van az úgy, hogy egy nehéz nap után már csak lehuppannék a kanapéba és kikapcsolnám az agyamat valamilyen játékkal. Rengeteg kiváló, erős sztorival rendelkező játék van, de amikor este fél tízkor esem haza, akkor a legkevésbé van energiám egy komplikált történetet fűző játék cselekményét követni. Ilyenkor jönnek szóba az olyan játékok, ahol nem kell különösebben odafigyelni, el sem lehet rontani, csak "játszani" kell.

Ilyenek voltak számomra régen a GRID 2, NFS World, Burnout Paradise. Ezt a szerepet tölti be nálam mostanság a Forza Horizon 3. Először játszom a Horizon sorozattal így ebből a szemszögből mutatom be.

Amiért imádom:
Gyönyörű a látványvilág és a tájak. Ausztrália annyira festői szépségű a játékban, hogy ha a valóságban is ilyen, akkor feltétlenül ki kell jutnom oda. Az előző részeket ugyan nem próbáltam, de más autós játékok révén európát oda-vissza láttam már minden szegletéből. A Horizon 3 révén olyan területen vezethetek, ahol korábban még sosem jártam, ezért igazi felfedezés a vezetés benne.

A rewind (visszatekerési) rendszernek köszönhetően nagyon toleráns a játék. A játékban van lehetőség "visszapörgetni az időt", ha valami nem úgy sikerült, ahogy akartam. Ha elnézek egy kanyart, vagy ütközöm, akkor sincs gond, azonnal visszatekerhetem az időt és újra nekifuthatok. Ha éppen annyira béna vagyok, hogy a verseny 95%-nál rontom el az utolsó kanyart, akkor is végtelen lehetőségem van újrapróbálni, amíg csak kedvem van hozzá.

Említést érdemel a Barn Find rendszer. (Az NFS Worldben volt hasonló a napi Gem keresés.) A lényege, hogy a pályán el van rejtve 20+ klasszikus autó. Nagyjából napi szinten érkezik információ egy adott autó körülbelüli helyéről. Ezen a megjelölt területen belül aztán indulhat a keresés. A fenti képen látható Ford is egy ilyen elhagyatott autó felfedezése és felújítása révén került be a garázsba. Nem tudni, hogy épp milyen autó lapul majd ott, de jellemzően legendás járgányok. Amint megtaláltuk, egy felújítás követően a garázsban landol és vezethetjük is.

Érdemes még megemlíteni a két kiegészítőt, amiből az egyik egy havas/hegyi verseny, a másik pedig:

Már a borítóból is látszik, hogy nem egy szokványos Forzával van dolgunk. Emellett rengeteg őrültség van még a játékban, ami mosolyt csal a játékos arcára, de nem akarom lelőni a poént. :)

A játék elérhető Windows 10-en és Xbox One-on. Nálam egy i5-5675c és GTX 970 társaságában High beállításon, FullHD felbontásban 60 FPS kényelmesen megvan a legtöbb helyen. A fenti screenshotokat is ezen a beállításon készítettem.

Ti milyen játékkal kapcsolódtok ki?

Hozzászólások

(#1) elithun


elithun
őstag

Sims. Órákig le tud kötni a házépítés meg minden összeállítása, aztán meg a virtuális élet "élése". Egyszerűen kikapcsol.

Forzát én is tervezem beszerezni. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#2) AxBattler


AxBattler
félisten

Prohardver fórum.

Teljesen ellazít, kikapcsol... főleg a legújabb generációs CPU, VGA tesztek topikjai, hsz-ei.
Szinte érzem, ahogy kisimulok...

Eladó cuccok: -

(#3) elithun válasza AxBattler (#2) üzenetére


elithun
őstag

Igen, ez is. :D Én a PH!-s nirvanát a Logoutos origo/index linkes, kresz háborús és a coming outos bejegyzéseknél lévő hozzászólások olvasásával szoktam könnyen, gyorsan elérni.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#4) szupermacs


szupermacs
veterán

WoW-ban chilleltem régen rengeteget még LK idejében. Néha csak azért léptem be, hogy beutazzak pár helyet és megálljak gyönyörködni.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#5) nemlehet válasza szupermacs (#4) üzenetére


nemlehet
őstag

Arra egyébként a Guild Wars 2 is nagyon jó :D Főleg a legújabb kiegészítőben gyönyörű helyek vannak.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#6) GreatL


GreatL
senior tag

Virtua Tennis... az ilyen autósok manapság már mindig túl vannak bonyolítva.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#7) szupermacs válasza nemlehet (#5) üzenetére


szupermacs
veterán

Arra már nem lenne elég a gépem. Hála Draenornak inkább visszamentem LK törtre, mert a régi grafika és helyszínek jobban tetszettek.
Ha végre veszek egy új gépet, tervbe van véve a GW2 is.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#8) Medocsabi


Medocsabi
addikt

Ausztrália élőben sokkal szebb :)

(#9) Kisgépkezelő válasza nemlehet (#5) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Én a WoW-ot csak azért tettem fel nemrégiben, (sosem játszottam vele) hogy körberohanjak a világon és megnézzem milyen. Sajnos kiderült, hogy lvl20-nál nem lehet továbbmenni, úgyhogy az első nagyvároson túl már nem mentem, mert rámnéz az első szörny és bajom esik. Pedig egész lenyűgöző, hogy mekkora világot tudtak csinálni, már akkoriban is.
A Guild Wars első részével viszont elég sokat játszottam, úgyhogy a GW2-be is beugrottam egy "városnézésre", de valahogy nem jött be. Mondjuk a grafika egész elképesztően jó a többi MMO-hoz képest (már az elsőnek is kimagasló grafikája volt), de túl sokat változott a régihez képest. Ascalont már teljesen elbontották, LA-ban semmit sem találtam a régi városból. Aztán kiderült, hogy valamikor az első és a második rész közt elsűlyedt az óváros, de minek? Pont az lett volna a poén, hogy megtalálja az ember a régi helyeket. Mint amikor a GTA V-ben megtaláltam a San Andreas Grove Streetjét.

(#10) trydium


trydium
csendes tag

Az utóbbi években az ivadékokkal (11 és 13 éves fiúk) kapcsolom ki az agyam egy nehéz nap után is.
Még holtfáradtan is benézek hozzájuk este ééééssss.... persze biztos hogy vmelyik csibészkedik "takarodó" után is... Dumálunk, és megmutatja éppen milyen játékkal játszik... Aztán röhög rajta, hogy apu milyen béna mindezekhez...
Néha összeülünk, és online játszunk egymás ellen mindenfélével...

Ha apu kap néhány szabad percet, szívesen veszi elő a Colin Mcrae 2-őt, és a Half-Life 1-et egy-egy pálya erejéig... :))

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.