2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hogyan nem adtam el az autómat a nyáron

Írta: | Kulcsszavak: átverés . autó . eladás . olaj

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Prológus: A történet már nem friss, júliusi, de mégis nagyon nehéz higgadtnak maradnom, miközben felidézem. Többek között emiatt is csúszott a bejegyzés publikálása. No meg amiatt a babonás meggyőződésem miatt, hogy az eladás előtt nem kürtölöm világgá, de mivel erre egyre kisebb esélyt látok, így „közkincsé” teszem egy kis PH aktuál humorral kiegészítve.

Előzmény: az eseménysor előtt 1,5 hónapja hirdettem az első, szeretett autómat, amit nem azért akartam eladni, mert kellett a pénz, mert nem kenyérre kell, pusztán a családi igények változása miatt kellett egy nagyobb. Az autó közel 10 éves, 300ezer km fölötti futásteljesítménnyel, kis kategóriás dízel, autópályás ingás használatból, a mai napig vezetett szervizkönyvvel, szervizszámlákkal, teljesen ismert előélettel, a kilométer futás és a meglévő néhány apróbb hibája miatt áron alul hirdetve. Semmi elhallgatás, minden korrektül leírva, elmondva. Nem zsákbamacska, viszont nem is prémium termék.

Az egyik szép nyári pénteken befutott egy hívás az autóra, megnéznék, messziről jönnek, érdemes-e. Telefonban elmondtam mindent, azt mondták ok, jönnek. Megjelent három úriember, nézegetik az autót, kérik, hogy indítsam be. Semmi gond, pöccröff. Kinyitnám-e a motorháztetőt, persze, tessék csak nézelődni, nincs itt semmi rejtegetni való… Csomagtartót is kinyitnám-e, megnéznék azt is. Hogyne, semmi akadálya! Gyanútlanul hátra mentem, kinyitottam, mutatom az ott rejtőző téligumik profilmélységét. Minden rendben, majd haladunk előre. Pár alap kérdés, mikor volt olajcsere, stb., mintha tollba mondanám, darálom… Lecsavarja a kiegyenlítő tartály kupakját… nocsak, ebben olaj van…

Olaj?! Teljesen elhűltem, kocsi azonnal leállít, levágtam egyből a szitut: amíg én naivan hátul tartózkodtam, szépen elrendeztek mindent: egy elől maradt és olajat töltött bele, látszik is itt a frissen lecsurgó olaj nyoma a beöntő szélén. Jó kis alkualap ez, mi?

Beöntő nyílás

Persze közben a színjáték elindult, reflexszerűen kérte a koma telefonos segítséget, ha már a közönség csak értetlenül állt: „szia, nézzük a kocsit, mit jelent, ha olaj van a tartályban? ja hogy, hengerfejes? és mennyi a javítás?” Közben én meg kiakadva zárom a kocsit, köszönöm a trükköt, mondom az autónak semmi baja nincs, velem ne szórakozzanak… most jön az, hogy mennyit engedek a feléből? Természetesen még ők voltak felháborodva, hogy miért vádaskodok, meg, hogy ők autót venni jöttek, van pénzük is, nézzem meg… „Nem vagyunk csóró csávók, bmw-vel jöttünk, és különben is, azért mondod, hogy csalunk, mert c....... vagyunk, ugye?!” – "Ugyan dehogy… csak ha hengerfejes lenne, akkor nem így lenne a tartályban az olaj!"

Tartály oldalról

Mivel látták, hogy kezd az agyam eldurranni, sértődötten beültek a kocsiba, és elhajtottak. Nekem jött 1 óra stressz, mire kerítettem valakit, aki segít megoldani a helyzetet, ugyanis a kocsit ennek köszönhetően nem mozdíthattam meg: a hűtőfolyadék felszínén lévő olaj ha bekeveredik, soha nem mosom le magámról a vádat, hogy valóban hengerfejes volt az autó. Még szerencse, hogy találtam egy szerelőt, aki helyszíni „gyorssegélyt” tudott nyújtani, 2 órás műveletsor következett: kikapta a tartályt, jó alaposan elmostuk, feltöltöttük a rendszert, és érdekes módon, azóta sincs olaj benne…
Itt egy kép, mikor szerelés közben már jobban le tudtam fotózni, bár itt már mozgott a tartály és felkenődött az oldalára a szmötyi. Jól látszik, hogy oldalsó kamrában nincs semmi, csak a középsőkben, ahova betöltesz:

Tartály szerelés közben

-19.000 Ft és 3 óra intenzív stressz. Köszönöm srácok… Emiatt ment el a kedvem a magán autóeladásától, és végül emiatt pihen augusztus óta egy kereskedésben bizományos kocsiként.

Tudom, tudom, jobban is megszívhattam volna, ill. Afrikában meg éheznek, de nekem ez is sok volt, főleg úgy, hogy 100%-ig jóindulattal és őszinteséggel hirdettem az autót. De az embereknek nem ez kell. A történtek után elgondolkodtam a feljelentésen is, hiszen név és telefonszám is megvolt, de mivel bizonyítékom nem volt rá, hogy ők tették, ezért ezt végül elvetettem. Remélem a trükköt nyilvánosságra hozva más már nem fog hasonló módon pórul járni.

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
őstag

Eleg szomoru, hogy ilyenek mennek es vannak akik bedolnek ennek a trukknek.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Az ilyentől fel tudnék robbanni. :W Az írás mindenképpen tanulságos. Köszi, hogy megírtad.

(#3) vince


vince
őstag

elfogadnám a kicsikét, de csak ha van rajta fülhallgató bemenet vagy attól jobb :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#4) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Na neee.... Amúgy van egy jó módszer ezek kiszűrésére:

- Hallóu, megvan még a kocsi, tesó?
- Nincs.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#5) Armahun


Armahun
addikt

A barátomtól pár éve megvették a kocsiját, megnéz, adásvételi, fizet autóval távoz.
Két nap múlva megjelentek, hogy a kocsi szar, nem megy a klíma zörög stb.
Adja vissza a pénzüket és minden oké, különben...(visszavette)

Kiderült, hogy amit lehetett kiszereltek, amit nem azt kicserélték régi hibás szar alkatrészekre.
Feljelentette őket, de közölték vele, hogy ismerik a brigádot de semmit nem tudnak velük kezdeni.
Nem bizonyítható a kocsi állapota a papírok amivel elvitték és visszahozták nekik kedveznek.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#6) lezso6 válasza Csapoati (#4) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Nem feltétlenül veszed észre. Egyik haveromat egy mosógéppel verte át egy alak lófogáson. Jó állapotú gép meg minden, csak a mágnesszelep volt rossz, 40k-s javítás, amivel már nem volt olyan jó árban. Nem volt az elején semmi gyanú, csak kissé tájszólással, ízesen beszélt. Úgy derült ki, hogy cigány, hogy amikor fel lett hívva reklamáció miatt, akkor a végén már elővette a rasszista kártyát. Pedig nem is láttuk, és a hangja se volt olyan. :D Szomorú, hogy az ilyenek miatt kell előítéletesnek lenni. :(

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#7) Freiherr


Freiherr
őstag

[link]

Régen lóval tolták, most autóval.

XXX

(#8) buherton


buherton
őstag

Rasszizmus ide, rasszizmus oda, cigánnyal nem üzletelünk, mert abból csak te jössz ki rosszul. :(

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#9) lezso6 válasza buherton (#8) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

A rasszizmus szívás.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#10) N€T0X|N válasza buherton (#8) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Dehogy is. Ha valamit el kell tüntetni, mert csak útban van, senkinek nem kell, de még ér valamit, ők a megoldás. :D

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.