2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Női vízilabda döntő!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elmentünk apával és a nagyobbik lányommal az elődöntőre. Fura volt élőben látni egy ilyen meccset és hozzá kellett szokni, hogy ez nem egy steril TV adás, hanem itt rengeteg minden folyik a meccsen kívül. Nagyszerűen játszott a magyar válogatott.

Nem gondoltam, hogy elmenjek a döntőre, mert akkor egyedül mentem volna. Ennek ellenére a feleségem végül csak addig rágta a fülem, hogy péntek este vettem jegyet a döntőre. Azzal nyaggatott, hogy "menj el, mert jó lesz".

A margitszigeti lejárón végig ott voltak a zugárusok, ahol zászlókat, dudákat és egyebeket lehetett megvenni. Pici alku is belefér ilyenkor, nincs számla. A beléptetőnél jó sokan álltak sorba, de azért haladt. Valamilyen belső sugallatra végül úgy döntöttem, hogy a lelátó felé a FINA-s cuccok standján veszek egy vízilabda sapkát. Időben sikerült megtalálni a helyem, mert akkor konferálták fel egyesével a magyar válogatottat.

Nem szeretnék minden részletre kitérni, az életben nem fejezném be az írást :D .

Az első büntetődobás szerintem egy kompenzáció volt a bírók részéről. Pont ezelőtt történt, hogy az amerikai edző videó bírót követelt, de a túl parti bíró ezt kapásból és aztán kategorikusan elutasította. Rá néhány másodpercre az innenső parti bíró kérdés nélkül ítélte a büntetődobást.

A második büntetődobás szerintem jogos volt.

A második videó bírózásos bonyodalom végtelenül feszült hangulatban telt. Alig vártuk, hogy döntsék már el, ott keringett a bíró, hogy wtf. Óriási megkönnyebbülést lehetett érezni, amikor végül a javunkra ítélt és elismerték a gólt.

Jók voltak a negyedek közti szünetekben a nézők szórakoztatása. Az egyiken külföldi hírességek hasonmását keresték ki a nézőtéren. Tényleg jókat találtak. A lista végén ott volt az egyedüli magyar, Dr. Csernus Imre és mellé tették az igazi Csernust, mert hogy ő is ott volt. A műsorközlő pedig megjegyezte, hogy nem is hasonlít az igazira :D .

A harmadik negyed szünetében ezt játszották le: [Freddy Mercury AH-YO] és azt várták, hogy a nézők majd utána csinálják. A harmadik negyedben megfagyott a levegő és tapintani lehetett a feszültséget, mert az amerikaiak sorra dobták a gólokat, így kb senki nem énekelt a szünetben. Nem volt jól időzítve. Kiss cam szerencsésebb lett volna.

Fantasztikus meccs volt. Az utolsó percekig izzott a levegő és mindenki epekedve várta a folytatást. Minden védést és góldobást egyre nagyobb ováció követte.

Abszolút érezhető és látható volt a válogatott fáradtsága, így végül teljesen megérdemelten az amerikai válogatott nyert. Szerintem a büntetők nélkül is ők nyertek volna. Meggyőzőek voltak.

A meccs utáni csalódottságot a mosolygó Leimeter Dóra interjúja oszlatta el szinte teljesen a nézőtéren. Hiszen ezüst érmes lett a női válogatott a vb-n!

Amíg vártunk a díjkiosztásra a műsorközlő egyesével olvasta fel a magyar válogatott vezetékneveit, a nézők pedig a keresztneveket.

A díjkiosztáson óriási ovációt kaptak a magyarok, de az amerikaiakat és a hollandokat is hangos tapssal ünnepelték.

Számomra az izgalmak itt még nem értek véget. Nem siettem haza. A válogatott odajött a nézőtérhez és aláírást osztogattak és selfiekhez álltak be. Sikerült a FINA-s sapkát aláíratni Magyari Aldával, a válogatott kapusával, aki az elődöntőn fergetegesen védett. Ha jól emlékszem, akkor az elődöntőn ő volt a meccs legjobb játékosa. Ott voltak a többiek is, de nem akartam telhetetlen lenni és egyébként is a 13-as szám (Alda száma) a nagyobbik lányom száma.

De az izgalmak még mindig nem értek véget. A Hajósból kifelé menet látom, hogy ott van a holland válogatott. Kicsi jobbra néztem és mondom ők meg az amerikaiak. Elindultam haza, de mondom csak jó lenne csinálni egy selfie-t velük. Aztán vettem egy nagy levegőt visszamentem és kértem az amerikai kapussal egy selfie-t. De még a selfie előtt gratuláltam nekik, mert tényleg nagyon jók voltak és abszolút megérdemelték a győzelmet. Ashleigh Johnson (amerikai kapus) pedig ragyogó szemekkel annyit tudott mondani, hogy köszi, köszi. :D

Ráadásként pedig Liluval jöttem egy darabig a HÉV-en.

Összegzés

Bátorítok mindenkit, hogy a vízilabda meccsekre érdemes kimenni, még hanem is vb. Jó a hangulat és abszolút megérdemlik a szurkolást.

A Carpathian Brigade előtt le a kalappal, hogy ilyen kitartóan szurkoltak és alapozták a hangulatot. A FB oldaluk szerint, már 2015 óta Bíró Attila kérésére kijárnak a női válogatott mérkőzéseire.

A női magyar válogatott pedig fejlődik rendületlenül. Ha így folytatják, akkor a következő vb-n még nagyobb eséllyel vághat neki. Talán nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg ők az egyetlen válogatott, akik képesek megtörni az amerikai hegemóniát.

2027-ben a vizes vb újra Budapesten lesz.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.