2020. február 28., péntek

Gyorskeresés

Mi történik itt?!

Írta: | Kulcsszavak: barátság . kor . keserűség

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ok 2007 nem most volt. Már akkor is inkább voltam középkorú mint fiatal. Ide vetett a radai rosseb és ennek sokan nem örültek és örülnek. Ez így van jól: minél kevesebben szeretnek, annál biztosabb, h valamit jól csinálok (nem). Ennek ellenére megtaláltam az embereket akik miatt érdemes volt egyes phórumtársak idegeire mennem.

Nem mondok neveket. Elég az hozzá hogy még az országhatárokat is eltöröltük, mert a barátság ilyentén nem korlátozható. Lehet h csak a pofám nagy de azt kell mondanom, hogy az életemhez nagyon sokat adott az itt megismert pár ember. Akiket a barátomnak tartok, még akkor is ha keveset találkozunk vagy beszélünk. Nagyon remélem hogy ez az érzés kölcsönös.

De ami miatt írok: az elmúlt pár évben nagyot fordult elég sok minden. Mindenki idősebb lett , több problémával, sokszor kevesebb lehetőséggel. És ez a ph-n is megjelent az ismerőseim és barátaim között is. Eleinte csak azt veszi észre az ember, hogy el-el maradoznak hsz-ek a kedvenc topikokban. Majd ráeszméltem a sok új arcra (akik a perpetuum mobile energiájával és a mindent IS tudással megáldottak), és hogy egyre kevesebb a közös témánk.
Utána már nem csak hsz-ek maradtak el, hanem pm-ek is. Majd már nem jött viber/whatsup/teccőlegeskliens üzenet sem. Itt munkahely, ott magánéleti válság, amott gyerek született. És a szám egyre csak fogy. Amikor a barátok kényszerpályán mozognak és ez rányomja a bélyegét a kapcsolatra, akkor szomorú a vég. Az ember próbál ragaszkodni, mindent elkövet az utolsó szalmaszálat fenntartandó - de hát van az úgy h IJ esete van.

Ma megint vesztettem egy -legalábbis nekem fontos- barátot. Lehet, hallgatnom kellett volna a kis hangra és maradni veszteg a seggemen kívül a phórumozás keretein? Soha nem fogom megtudni már.
Két dolog jutott eszembe: Tempus arguit amicum. Úgy látszik engem legyőzött :(
Lumina in tenebris clariora sunt. Remélem akik vannak még, megmaradnak.

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

A Ph-ra inkabb nem irok semmit, gyakran az ovoda szintjet sem eri mar el a szinvonal. Szerencsere vannak meg olyan topikok, ahol ertelmes emberekkel tudsz egy kozossegben lenni. Nincs ott okoskodo moderator es a topikgazda is normalis es nem jelentgetik fel egymast az emberek. A valo eletben en nem vettem eszre, hogy elfogynanak az emberek a kornyezetembol. Az igazi jo ismeroseim/barataim most is megvannak. Ha elhagynak a baratok erdemes lenne onvizsgalatot tartanod. Minden okkal tortenik es hajlamosak vagyunk masokban keresni a hibat.

[ Szerkesztve ]

(#2) 8th válasza Lauda (#1) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Ha elhagynak a baratok erdemes lenne onvizsgalatot tartanod. Minden okkal tortenik es hajlamosak vagyunk masokban keresni a hibat.

Ezzel egyet tudok érteni.

az idióta önsorsrontó polkorrektség az európai identitás és kultúra sírásója...

(#3) RexMaximus


RexMaximus
(aktív tag)

Meg egy dolog van, az emberek szetnonek. Mindenki halad az utjan es egyre kevesebb az atfedes. Nincs ezzel baj, ez ilyen.

Nekem is kulonbozo idociklusai, szakaszai voltak eddig az eletemnek es bizony fogynak az emberek, vagy cserelodnek.

Ezek kozul a regiek (gyerek/fiatalkor) a furabbak igazan, ott jelentkezik leginkabb ez a "szetnoves". Egyutt nottunk fel vagy csinaltunk fiatalkori hulyesegeket, igazabol mindent tudunk a masikrol. Aztan megis. Ez van :)

Viszont ugy tapasztalom idosebben (nalam 20+) mar nem nagyon lesz uj baratja az embernek. Jo ismeros/kapcsolatok igen. De barat? Szerintem nehezen. A tobbsegnel azt veszem eszre, hogy korulveszik magukat sok emberrel, elutik veluk az idot. De baratjuk az nemigazan akad.

(#4) bitpork


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Amikor ismerem a gondjaikat( ennivaló, lakhatás ) akkor természetesen nem kezdem kitálalni ide. Amikor tehetem és bírok segíteni akkor elmondják mi-merre, de nem kell olyat belelátni az írásba ami nincs ott - csak nem akarnak a nyomorukkal engem is terhelni. Az egyre kevesebb időt jól el tudjuk tölteni (bizonyos esetekben meg nem, mert pl 1200 km távolság és új környezet nem a hétvégén összefutunk kategória)

(#3) RexMaximus: pedig 20 fölött találtam itt olyan barátokat akik csak pluszt adtak nekem.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/marketplace/item/2365103570211297/ ~~~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#5) RexMaximus válasza bitpork (#4) üzenetére


RexMaximus
(aktív tag)

Akkor szerencses vagy :)

(#6) bitpork válasza RexMaximus (#5) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Ezen a téren valóban annak érzem magam. Ha belegondolok, hogy a közel 10 év alatt miket csináltunk, igen erősen pozitív a mérleg.

https://www.facebook.com/marketplace/item/2365103570211297/ ~~~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#7) Lauda válasza bitpork (#4) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Vagy epp nem akarod latni azt, amit mas lat az irasodbol.

(#8) looser válasza RexMaximus (#3) üzenetére


looser
(őstag)

Ez a "szétnőnek" baromi jó szó. Rövidebb és velősebb, mint az "elváltak útjaink", mert abban van egy olyan "soha többet" árnyalat is, de ez tök jó. Kenderesi Gabitól (énekesnő, Kampec Dolores) olvastam egyszer a "másképp szép" kifejezést, amivel kapcsolatban ezt éreztem. Nem tudom, hogy jön ide, de gondoltam leírom :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9) FoxiestFox


FoxiestFox
(nagyúr)

Szerintem ugyanaz történik, mint általánosból gimibe, gimiből egyetemre, onnan melóhelyre kerülve.
A nagy barátok hullanak, mint a legyek. A legtöbb interakció addig működik, míg mindkét fél ki tud venni belőle valamit, de ahogy minden más, ez is egy út, aminek vége van. Szar, és kevés a maradandó, ja. Ez van. :\

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#10) bitpork válasza Lauda (#7) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Erre mit mondhatok? Ha van rajtam sapka azért, ha nincs akkor azért. :P

Természetesen én is változtam mert nem különbözök az átlag embertől. Ugyanakkor hiszem hogy mindenhez két ember kell. Lásd, Te is csak a rosszat veszed észre velem kapcsolatban. Kinek mi a fontos. Az megnyugtat azért, hogy még most is több a pozitív visszajelzésem mint a negatív :)

De ha van mondanivalód, engedd el, nem bújok el semmi elől. ;)

https://www.facebook.com/marketplace/item/2365103570211297/ ~~~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.