2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Rolf-Dieter Heuer előadása

Írta: | Kulcsszavak: Rolf-Dieter Heuer . CERN . MTA

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A hétfői nap folyamán kaptam egy telefonhívást egy kedves ismerősömtől, hogy lehetőségem lenne elmenni a péntek este megrendezésre kerülő előadásra, melyet Rolf-Dieter Heuer professzor tartana, aki 2009 óta vezeti a világ legnagyobb részecskefizikai kutatóintézetét. (CERN)
A prezentáció címe: The Large Hadron Collider: Shedding Light on the Dark Universe -
A Nagy Hadronütköztető: a sötét Univerzum megvilágítása

Rolf-Dieter Heuer

Az előadás pontban 6 órakor kezdődött az MTA nagytermében. Nem is kell mondanom, de a terem teljesen megtelt. A professzor úr angolul beszélt, de a prezentációja két nyelven volt kivetítve. (Magyar-Angol)A fordítással, és a két prezentáció két projektoron való kivetítésével volt némi probléma, de ez nagy gondot nem okozott. A prezentáció sok helyen meglepett. Az előadás nagyon kellemes hangulatban telt, mivel a professzor rendelkezik azzal, ami sok emberből kimaradt, és ez nem más, mint a humor... Ez végig kísérte az előadást elejétől a végéig...Ez rendkívül jó volt. Többek között olyan érdekes dolgokat tudtam meg( hogy egy kis informatikai érdekességet is mondjak), hogy az évente termelt kutatási anyagok mérete meghaladja az 5.000 terabyte-ot.

CERN

A prezentáció az alábbi részekből épült fel:
-CERN bemutatása
-Részecskegyorsító feladata
-Eddig elért eredmények
-Jelenlegi kutatási projektek

A professzor úr nagyon figyelt arra, hogy a tudományosság keretein belül a leglaikusabb ember is megértse a mondandóját, illetve a kiejtésre is nagyon figyelt, ezért a szöveg megértése sem okozott nagy gondot.

Az előadást követően Rolf-Dieter Hauert a Debreceni Egyetem díszdoktorává avatják. Ennek bejelentése jelentette az egész esemény koronáját.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.