2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Lenco CRW-2 (Olcsóbb alternatíva a Philips WakeUp Light HF3480-al szemben)

Írta: | Kulcsszavak: Lenco . CRW-2 . Philips . Wake Up . HF3480

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előzmények

Ahogy sokaknak, eddig nekem is nehezen indultak a reggelek. Nagy akarat, vagy nyomós indok kellett a reggeli kelésekhez. Tőlem egy kicsit távol áll az, hogy a telefont állítsam be reggeli ébresztésre, így erre feladatra órát szoktam használni. Sajnos, a már három éve használt B-tech órám tönkre ment, így pótolnom kellett. Gondosan néztem a piac kínálatát, és rátaláltam az un. wake-up light órákra. A Philips termékeit találtam meg először. Amikor elmentem volna megvenni a kiszemelt Philips órát, rátaláltam a polcon a Lenco CRW-1, és 2-re. Ahogy világítottak, rájöttem, hogy este a fejem mellett nincs szükségem arra, hogy egy lámpa 400lux-al világítson. Kézbe vétel után azonnal meg is tudtam barátkozni a termékkel, így meg is vásároltam a CRW-2-tőt.
Kijelenteném, hogy a CRW-2-től nem kell várni olyan nagy fényerőt, mint a Philips termékétől. A CRW-2 egy LED-es ébresztő, ami nem tud 400lux-ot produkálni.

Külső

A készülék anyagminősége nagyon korrekt. Minőségi műanyag, fém alsó borítás. Szerintem nagyon jól néz ki a hármas színhasználat. Inkább a fehér szín figyelhető meg az órán, és erre a színre annyira figyelt a gyártó, hogy az adapter, és az antenna is fehér színű.

Kezelés, és a gyakorlat

Az óra kezelése szerintem meglepően könnyű, és sok beállítási lehetőséget tartalmaz. Gyakorlatilag minden beállítást az a óra tetején tudunk elvégezni.

A fenti választógombokkal tudjuk kiválasztani a csengetés típusát. 3 fajta dallam közül választhatunk:
-egy, a régi órákra emlékeztető csengőszó
-rádió
-természet hangjai
A természet hangjain belül van még három dallam. Dzsungel, eső, és a tengerpart melletti madarak hangja. Szerintem nagyon kellemes ébredést biztosít mind a három dallam.
Összesen két időpontot programozhatunk be, és mind a kettőt külön kezelhetjük. Miután a dallamot beállítottuk, utána van lehetőségünk kiválasztani, hogy milyen legyen a lámpa fényének sémája.
Két séma közül választhatunk:
-szivárvány színei
-napfelkelte
Ha a szivárvány stílusú lámpát választjuk, akkor a dallammal egy időben fogja elindítani a lámpát, de ha a napfelkeltét használjuk, akkor a beprogramozott idő előtt 30perccel már elkezdi imitálni a napfelkeltét.

Az ébresztőlámpának van még egy másik funkciója is, mellyel hangulatosabbá tehetjük lakásunkat. Ez pedig az, hogy spontán is bekapcsolhatjuk a fényeket, ám ilyenkor csak a szivárványos sémát tudja játszani az óra.
Engem nagyon szokott zavarni, hogy este a fejem mellett világít az óra LCD kijelzője. Szerencsére a Lenco erre is talált megoldást. Az LCD kijelző három fokozatban állítható: Magas-közepes-kikapcsolt háttérfény

Az előzőekben már említettem, hogy az óra fel van szerelve AM/FM rádióval. Ehhez egy mono hangszóró párosul. Szerintem ez a kis hangszóró nagyon jól teljesít szolgálatot. A hangolás menetét kézzel tudjuk nyomon követni. A rádióvezérlő egysége a jobb oldalon kapott helyet. Az antennára nem lehet egy rossz szavam sem. Majdnem másfél méter antennát szereltek az órába.
Mint azt már sok órában megszokhattunk, itt is megfigyelhető, hogy a készülékbe tehetünk 2db. AAA elemet, és így áramszünet esetén az óra megőrzi az addigi beállításokat.

[

Végszó

Már jó ideje a birtokomban van a készülék, és magamon is észreveszem, hogy a reggeli kelések sokkal kellemesebbek, mint eddig. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szeretné megváltoztatni a reggeli hangulatát, illetve azoknak, akiknek már sok a Philips ébresztője, és olcsóbban szeretnének venni egy minőségi anyagokból készült órát.

Specifikáció

A terméket az alábbi linken tekinthetitek meg a Lenco hivatalos honlapján...

Hozzászólások

(#1) olbaidhun


olbaidhun
őstag

"jó ideje a birtokomban van a készülék, és magamon is észreveszem, hogy a reggeli kelések sokkal kellemesebbek, mint eddig.."

Tehát magadon és az ébresztő órán is észrevehető a különbség. :DDD
Magyarán nincs összetörve. ;]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#2) Bork77


Bork77
újonc

Na és hol lehet ezt megtapogatni és megvenni 13000ért?
Kéne. Nagyon.

(#3) g@bo válasza Bork77 (#2) üzenetére


g@bo
veterán

én most veszek ilyent az olx-ről 6 k ért.

kiváncsi vagyok...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.