2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

emachines E732ZG

Kipróbáltam az Acer-Emachines új laptopját...

[ ÚJ TESZT ]

Emachines E732ZG

Elősző

Még 2007 októberében, az Acer felvásárolta a Gateway-t ,hogy ezzel is nagyobb piacra tegyen szert. A Gateway-el együtt megszerezte a emachines-t is. Ki nem mondott tény,hogy az Acer a két másik márkája között nagy különbséget tesz. A PackardBell lett a felső-kategória, az Acer a felső-, és a középkategória, és az Emachines a közép, ámde olcsó kategória.

A tesztben szereplő gépet az Aqua electromax biztosította számomra a teszt erejéig.

A teszt apropója a következő... Az Aqua electromax megújította a Pólus Centerben lévő üzletét. Az új üzlet nyitásához nyitási akció dukált. A tesztben szereplő laptopot 40.000Ft.-os árelőnnyel lehetett megvásárolni november 19-én, 20-án, és 21-én.

Külső

A gép doboza a környezetvédők igényeit szolgálja. Újrahasznosított papír, a legkisebb anyaghasználattal. A gépet alig tudtam kivarázsolni belőle. A doboz nem sok kiegészítőt tartalmaz, de ami benne van, az a végletekig össze van zsúfolva.

A kibontott doboz tartalma: laptop, adapter, tápkábel, akkumulátor, garanciajegy,

Mivel az Acer márka belépő szintű kategóriájáról beszélünk, ennek megjelennek elég nyilvánvaló jelei, mint az egyszerű formavilág, nagy fekete műanyag felületek, kemény felszínek, amelyek egymással érintkezve (Pl. DVD tálca és készülékház) kicsit kopogós hangot adnak.

Amire nem lehet egy szavam sem, az a kijelző és a körülötte lévő rész. Ez megmenti az egész laptopot az olcsónak mondható megjelenéstől, és egész elegánssá teszi a gépet. A zsanérok feszesek, a képernyő körülötti műanyag minőségi anyagból készült, illetve csillogása eltér a gép anyagtól.

Amikor kinyitottam a laptopot elém tárult egy feketére festett Acer Aspire 5736-os laptop. Az előzőekben többek között ezért is utaltam vissza a tulajdoni viszonyokra, mivel jól látszik, hogy ez egy Acer noti, ám a belseje nagyon Hp alapokon nyugszik. Egyre több laptopnál látom,hogy a belsőt borító műanyagban elég komoly domborminták vannak. Nekem ez a minta teljesen a Hp G62-ot idézte.

Az Emachines rájött arra, amire sok gyártó még nem. Ez pedig az, hogy a kijelző mögé nem érdemes csatlakozókat helyezni, mivel nem könnyű dolog a hátsó részbe menő vezetékek kezelése. Ezért a laptop oldalán található mindaz, amit hátulról elvettek. A gép bal oldalán található egy USB port, HDMI kimenet, Ethernet aljzat, VGA kimenet, a táp csatlakozója, és a hűtés kivezetése. A hűtést azért kellett a jobb oldalra rakni, mivel az akkumulátor az egész hátsó részt lefedi.

A jobb oldal már ezzel szemben kevesebb kimenetet,és portot kapott. Itt található egy kensington zár a DVD meghajtó, és két USB port.

Mind belül, mind kívül a fekete, és a szürke színek dominálnak, bár a ledek kék színei számomra a gaestone blue sorozatot idézték.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.