2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Jetart/Trust notebook hűtő tisztítás

Írta: | Kulcsszavak: Jetart . Trust

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Körülbelül egy - két éve vásároltam egy laptop hűtőt, mivel a gépem eddig nem látott melegedést produkált. Egy hónapja a laptopom mobil módon használom, így az asztalt nem látta. Most, hogy visszatértem a desktop használthoz, rákötöttem a gépet a külső hűtőjére. Az első egy órát kibírta, de utána ciripelő hangokat adott ki. Nem tudtam mire vélni, azt hittem ,hogy csapágyas lett.

Jetart np8800

El is kezdtem szétszerelni. Nem volt nehéz. Összesen négy csavart kellett kicsavarni. Elég feltűnő volt, hogy gyárilag a műanyag részek nem voltak teljesen összeillesztve, így a csavarok kicsit nehezen forogtak. Ekkor jöttem rá, hogy elfelejtettem fényképezni... :) Az első fotó elkészítése után már láttam, hogy a projekt nem olajozás lesz, hanem mezei tisztítás. Mivel a ventilátor, illetve a külső borítás sötét fekete, így nem láttam, hogy tiszta por belül minden.

A burkolat eltávolítása után láttam, hogy a ventilátor azért adott ki furcsa hangokat, mivel a rajta lévő por mennyisége teljesen lehúzta a teljesítményében is. Mivel a porra szó szerint allergiás vagyok, így sűrített levegővel nem próbálkozhattam. Maradtam a porszívónál.

A ventilátor tisztítása nem tartott tovább 2-3 percnél, de a burkolattal meggyűlt a bajom. Olyan mélyedések vannak benne, ahonnan a port még a porszívó sem tudja kiszívni, így 30 percre forró vízbe beáztattam. Ázás után a festék szerencsére nem károsodott, ellentétben azzal a kosszal, ami a mélyedésekben volt.

A tisztítást polírozással fejeztem be... Szinte mindent amit megveszek, vagy a dobozból kiszedek azonnal polírozok is. Laptopot, órát, telefont, pendrive-ot fél évente szoktam. Ez a plusz védőréteg megvédi a festéket a kopástól, illetve a karcoktól. A polírozásról majd egy következő cikkemben bővebben írok.
A cikke címében azért írtam Trust-ot is, mivel a két termék gyakorlatilag ugyanaz, de elméletileg a márka más...
Szerintem a végső összkép nagyon jó lett, olyan mintha most vettem volna ki a dobozból...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.