2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

286 vs. Pentium II

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pakolgatom a gépeket a kiállításra, közben számolgatok. A hely korlátozott, de a gépek bővülnek folyamatosan... És arra jutottam, hogy már-már túl sok gépet vinnék fel...
De akkor mi maradjon itthon?
Én bírom a 286-osaimat, azok nagyon adják a retro feelinget, és jobban is megnézik, mint egy a 90-es évek végi 2000-es évek elei P2-P3-ast. Éppen ezért úgy gondolnám, hogy a P2-P3 vonalról kéne kiszedni gépet, hogy több 80-as évekbeli vas férjen el. Igen ám, de amikor az ember leül egy CGA vagy EGA monitors 286-os elé... szívesen nyomkodja... úgy 3 percig. jó móka a Prehistorik, meg a Stunts és társai. úgy egy-egy gyors kör erejéig, aztán annyi. Viszont azt látom, hogy viszont a P2-P3-as gépek előtt az emberek többet időznek. Azokon már fut a Need For Seed 3, a Quake2, a GTA2, Revolt, GTA San Andreas, stb, és azokkal szívesebben tölti az időt a kedves látogató. Tehát nem vehetek ki egy ilyen gépet sem a sorból.
Ti mit csinálnátok?

Hozzászólások

(#1) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

Én innék egy sört :DDD

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#2) bacsis válasza blackrulz (#1) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Jó'van persze, de az totál alap, magától értetődik.. ez a része ezért nem merült fel :) :DD

(#3) blackrulz válasza bacsis (#2) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Szerintem egyébként kuriózumból meg szájtátósból elég egy pár, ha többen ülnek le játszani valamivel hosszabb ideig, én inkább abból tennék ki többet értelem szerűen :)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#4) ncc1701 válasza blackrulz (#3) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Szintén. Abból kell vinni többet, amit kajálnak a népek.

(#5) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

A 286-os, meg a CGA már tényleg nagyon retro, de ez is lenne a lényege, nem?

Hiába fulladna ki nálam is kb. egy-két játéknál, valahogy "töményebb" a retro feeling ami árad belőle. Hogy tk. bemutatni, hogy akkor ez volt és csak ez volt, milyen lehetett az élet egy ilyen masina mellett. A suliszámítógép érzés alapja máig egy generációnak.

Nálam épp a Pentium-nál van az a lépcső, amitől már nem érzem annyira a nosztalgiát. A feeling-je számomra megvan a mai gépekben is, csak ugye fejlettebb szinten.

Egy 486-os tennék be inkább 120MHz-es procival 16MB RAM-al és 1MB-os videokártyával és SVGA monitorral, abban kb. mindkét feeling jelen van. Nálam kb. itt van kimaxolva a PC-s retro. De persze ezek csak személyes preferenciák.

[ Szerkesztve ]

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#6) bitpork válasza bacsis (#2) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem manapság csak az igazán elvakultak mélyednek bele a régi szép dos-os időkbe. PII kell a népnek :) Meg sör, és grill ;]

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#7) kenwood válasza SunMount3r (#5) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

azon mar a Screamer is elfut :)

(#8) RexMaximus válasza kenwood (#7) üzenetére


RexMaximus
(senior tag)

poen - a napokban jatszani akarok ezzel, mar fent van a retro gepen :)

(#9) bacsis válasza SunMount3r (#5) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Kifejezetten erre a célra lesz elkülönítve egy pár gép, amin Multiplayerkedni lehet, Duke3d, GTA1, Blood. na azok a gépek kb pont enek felelnek meg... combosabb 486-osok-P1-esek :)

(#10) Tim82


Tim82
(PH! nagyúr)

Need for Speed Seed Weed. ;]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - http://hardverapro.hu/tag/tim82.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.