2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Kutyasors- és hűség

Írta: | Kulcsszavak: kutyák . állatmenhely . önkéntes munka

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az idei év az önkéntesség éve az Unióban. Ezért én is törekszem rá, hogy valahol hasznomat vegyék, ha már munkanélküliként időmilliomos vagyok. Ahol tudok, segítek. Bár most sikerült túl sokat képzelnem magamról... Nem hittem volna, hogy a kutyamenhelyi önkéntes munka ennyi érzelmi energiát fog kivenni belőlem. Alig tudtam hazajönni, és itthon egyből két órára lekapcsolt a testem és az elmém. A menhelyi munka pont annyira húzós mint például a kórházi betegek ápolása. Jelenleg a békéscsabai menhelyen 216 kutya várja, hogy végre normális élete lehessen, és valaki magához vegye. Annak ellenére, hogy a menhelyi önkéntesek mindent megtesznek értük, amit csak tudnak. Leesett állal figyeltem az odaadó munkájukat, miközben zöldfülűként a kisebb kutyákat dögönyöztem, sétáltattam, majd vizet hordtam a kennelekhez. Én ennyitől kifeküdtem. :( Pedig nem vagyok egy mimóza, és ennyitől tényleg nem szabadott volna teljesen kimerülnöm. Odaadtam a kutyáknak a napi adag érzelmi energiámat, de ez csak csepp lehetett a tengerben és kevésnek is bizonyult.
A teljes K.O. ellenére értékes és érdekes tapasztalat volt. Jól esett megfigyelni a kutyák viselkedését, hagyni, hogy az egyik kisebb eb az ölembe telepedjen szeretet hiányában, a másik labdázzon velem és így tovább.
Ha össze tudom kaparni magamat, és visszatöltődik az érzelmi energia készletem, jövő héten ismét kimegyek, mert a legtöbb kutya nagyon szimpatikus és barátságos. Igaz rájuk, hogy hűséges barátjai az embernek. Kár, hogy az ember lett hűtlen hozzájuk. :(

Hozzászólások

(#1) Algieba


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

A menhely honlapjáról töltöttem le Buksi fotóját. Ő volt az, aki állandóan a cipőim elé rakta a labdát és szenvedélyesen ugatta. Amint elrúgtam, hozta vissza. Van egy olyan érzésem, hogy ha egyszer leállnék vele labdázni, én fáradnék ki hamarább. :)) Pedig Buksi egy kutya aggastyán, kb. 15 éves.

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#2) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valamit nem jól csinálsz. Inkább töltődnie kéne érzelmi energia szintednek, mint kimerülni.
Adsz, csak kérdés, hogy elfogadni tudsz-e.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Algieba válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Semmi gond. Visszatért a normális szintre az érzelmi energiám. :)
Az a baj, hogy a menhelyen túl sok a sóvárgó lélek, hiszen a kutyáknak és van lelke. :( Ezt még egy olyan sok érzelmi energiával rendelkező ember se győzi egyszerre kezelni, mint én.

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#4) Vakegérke válasza Algieba (#3) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a sajnálat uralkodik el rajtad, ezért érzed úgy, hogy érzelmileg kimerülsz.
Ha odafigyelsz, érezned kell a kutyákból áradó önzetlen szeretetet. Már csak az a kérdés, hogy a sajnálat tölti ki teljesen a lelked, vagy hagysz egy kis helyet a szeretetüknek is.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Algieba válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs bennem negatív élmény nyom. Egyszerűen kimerített a túl sok inger. A kutyák csaholása, könyörgése, reménykedése. :( Tényleg hihetetlen volt, hogy a legtöbbje farok csóválva várta, hogy végre foglalkozzanak vele. A több mint 200 kutya közül a legtöbb barátságos, és csak kevés "veszélyes" egyed van. Ők is csak azért veszélyesek, mert nem lettek szocializálva és félelmükben támadnak.

Az ölemben összegömbölyödött keverék kölyök nagyon aranyos volt, akár egy macska pont úgy élvezte a helyzetet. :DDD

Ha az ember picit is tudja enyhíteni egy másik élőlény bánatát, már nem élt hiába. :))

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#6) danih válasza Algieba (#1) üzenetére


danih
(PH! kedvence)

Pofijára van írva hogy
"What... the... FUCK IS THAT?!"

(#7) zolikaDB válasza Algieba (#5) üzenetére


zolikaDB
(PH! kedvence)

Utolsó mondatod "lájkolandó"! Buksi meg egy tündérvirág így első ránézésre. Kiskoromban mindig a "szép" fajtatiszta kutyákat csodáltam, majd eltelt pár év, és egy igazi, belevaló, tökös kis ágrólszakadt eb került hozzánk, akiben nagyon sok örömet leltünk, és mióta elment közülünk, nagy űrt és sok fájdalmat hagyott maga után. Pedig csak egy kis kócos, törött lábú kutyus volt, de nekünk a legszebb. És azóta csak olyanra vágyok, aki "mosolyogva" (mert ezt ők is tudják) vár reggel és este, amikor megjövök, aki kócosan, büdösen, esetlenül okoz boldog perceket, pedig nincs elit pedigréje! :)

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.