2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

5 regény 700 nap alatt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

45 éves nő vagyok, aki szenvedélyesen mesél magának, mert egyetlen örömöm, hogy hősök által olyan kalandokat élhetek át, amelyek egy szegény és elnéptelenedő magyar megyében nem elérhetőek. Elkövettem néhány hibát, például csak általános iskolai végzettségem van, és mindig küzdelmes a megélhetés. Magamba forduló, túlérzékeny, önbizalomhiányos mimóza vagyok, aki a képzeletébe menekül. De valamiért mégis élek, mert belső vágy hajt, hogy életben tartsam a hőseimet. Olyan hősök, akiknek történetei erőt adnak nekem. Mindegyikükről írtam már a blogon. Ötüket egyformán szeretem. Ezért egy teljesen őrült célt tűztem ki magam elé, hogy a következő 700 napban megírom mindegyikük történetét. Tudom, hogy nem lesz könnyű, nem egyszer ki fogok merülni, és fel akarom majd adni, de nem fogom, mert ez az utolsó esélyem az életben, hogy valóban átadjam azt az üzenetet, amivel a világra jöttem. Milyen üzenettel jöttem a világra? Az üzenet nagy része az élet rövidségéről és örömeiről szólt.

Az élet rövid, nehéz és igazságtalan. Annyi baj és probléma merülhet fel. De nem ez a lényeg. A kérdés az, hogy mit kezdjünk a rendelkezésünkre álló idővel, amelynek hosszát nem tudjuk. Azzal adunk értelmet az életünknek, hogy célt választunk magunknak, de ehhez ismernünk kell önmagunkat. Bármit tettem, bárhogyan próbáltam alkalmazkodni, nem tudtam megváltoztatni a természetes énemet. Egy élénk fantáziájú mesélő vagyok, akinek üzenete van. Középkorú nőként belépve a dantei erdőbe, számomra csak egy út létezik. Elmesélni a hőseim történeteit, amelyek valójában a saját életem dióhéjban, de olyan ügyesen átdolgozva, hogy nem ismered fel a valódi élő személyt. Bár minden történetem könnyű fantasy, mégis dupla fenekű varázsdobozok, amelyekbe emberi meglátásokat és traumákat rejtettem. A cél a szórakoztatás, de az igazi szándék az üzenet átadása. Ez olyan erős belső motivációt ad, hogy magamat is meglepem. Ne ijedj meg a trauma szótól, mert a történetmesélésen keresztül szembe tudsz nézni vele, és amit megismersz, attól már nem félsz.

Szórakoztat, hogy mekkorát akarok ugrani, mint egy igazi kis nyuszi, de a nyúl fontos és erős szimbólum. Amit el tudunk képzelni, azt meg is tudjuk valósítani. Képzelet nélkül nem lennénk emberek. Ez tart életben engem és a hőseimet. A nyúl az egyik hősöm, Nyúlszívű Merwil nevében is szerepel. Ő a főszereplője a Csillagvárosi rulett című regényemnek. Ez egy olyan történet, amely már húsz éve a fejemben van, és sokszor elkezdtem megírni, de soha nem fejeztem be. 2002-ben álmodtam meg szőke hősömet, Brad Pitt ihletésére. Tizenéves lányként rajongtam a filmsztárért. Merwil abszurd kalandjai megnevettetnek. A történet kezdetét az Instagram-fiókjában mutattam be.
A következő hősömet 2003-ban álmodtam meg. Egy narrációval kezdődő álom volt, és úgy repültem a hegyek felett, mint egy filmben. A Pegazus szíve a fiatalság reményeiről és bánatáról szól. A harmadik hősöm 2005-ben jelent meg álmomban. A DIY sötét mágia egy édes bromance, de nem hiányzik belőle a hősiesség és a szellemes humor sem.

Sok éven át gombákkal foglalkoztam, amelyek az erdei ökoszisztémák fontos részei. Erről a szakmai munkámról mindent elolvashatsz a zöld blogomban. Legnagyobb bánatomra ennek a küldetésnek vége, és ez nem túlzás, mert tényleg sokat sírtam emiatt, a klímaváltozás megöli az erdőket. És persze a természettel együtt mi is szenvedni fogunk, de ez egy teljesen más téma, és nem akarom elvenni az életörömötöket. Inkább arra akarlak inspirálni, hogy kitartsatok. Látva, hogy az erdő és a gombáim szenvednek, ahogy én is szenvedek, 2021. december 5-én álmomban egy erőteljes történet lepett meg. Másnap az ötletek elárasztottak, és ott állt előttem, teljes tragikus pompájában, a Birodalmi mágus. Írtam hozzá egy nagyon részletes ajánlót, de ez is egy összetett és hosszú történet, aminek csak egy százalékát mutatom be a cikkben. Az ötödik történet, mert az erdő szenvedései miatt érzett bánatom nem múlt el, 2022. december 19-én jutott eszembe, méghozzá ismét álmomban. A Babérliget cím esetében nem lepődtem meg, hogy a guglizáskor egy valódi temetőt találtam. De a lényeg az, hogy a Birodalmi mágushoz hasonlóan ez is egy érett, felnőtt történet, de egészen más a hangvétele.

Most magam is meglepődtem. Már halottnak kellene lennem, mégis itt vagyok, és készülök megtenni azt, amire vágytam, amire születtem, és amihez minden tehetségem megvan. A szívem úgy dobog, mint egy rémült nyúlé. Megértem őrült kihívásom összetettségét és nehézségét. Ráadásul magyar anyanyelvű vagyok, és minden jelenlegi írásomhoz online fordítót használok. És persze, klasszikus szabadúszó módjára, teljesen le vagyok égve. Azonban még mindig itt vagyok, van egy kis időm, és szeretném átadni az üzenetemet. Ha elolvasod a történetek összefoglalóit, láthatod, mennyire különbözőek és mennyire lenyűgözőek. És mind az öt egyetlen elméből fakadt. Csak megemlítem, hogy valójában negyven történetem van, de ez az öt nagyon erős, és ezek a karakterek itt kergetőznek az alkotóműhelyemben, és elég sok buli zajlik, a Csillagvárosi rulett főszereplőjének hatására. Jelenleg még azt sem tudom, kinek a születésnapját ünneplik. Koncentrálj a munkára, ne törődj a vidám káosszal. Mintha működne, mert ez az őrült zűrzavar a képzeletem, vagyis a saját elmém. Beleugrasz velem a nevető-síró örvénybe, amelynek mélyén világok és hőseik várnak arra, hogy elmeséljék nekünk az emberi történetet, mert a hősök útja a mi életünk.

Megjegyzések: A képeket a történetekhez generáltam a Dall-E 2-vel.
Az eredeti cikk angolul olvasható az írói blogomon.

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Hass, alkoss, gyarapíts. Üdv. Sanyi. 😎

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Ha költenél s van rá költség,
azt a verset heten költsék.
Egy, ki márványból rak falut,
egy, ki mikor szűlték, aludt,
egy, ki eget mér és bólint,
egy, kit a szó nevén szólít,
egy, ki lelkét üti nyélbe,
egy, ki patkányt boncol élve.
Kettő vitéz és tudós négy, -
a hetedik te magad légy.

(#3) BatchMan


BatchMan
senior tag

Istenem, micsoda tehetségek bonakoznak ki itt a logout-on!

Párhuzamosan írod az öt regényt, vagy egyszerre jönnek ki 700. napon?

(#4) Algieba válasza BatchMan (#3) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Ez csak egy utolsó, személyes projekt. A tehetségem semmiféle értelmes célt nem szolgál és nem is látom hasznát.

A 700 nap során felváltva dolgozok a regényeken a hétköznapokon. A hétvége a pihenésé lesz.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#5) pusszycat válasza Algieba (#4) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

UnA-ra gondolt. :DDD

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#6) xAttilax válasza Algieba (#4) üzenetére


xAttilax
őstag

És ezek már angolul lesznek?

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

(#7) Algieba válasza xAttilax (#6) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Az első vázlat magyarul lesz, de a végső változat angolul. :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#8) xAttilax válasza Algieba (#7) üzenetére


xAttilax
őstag

vao. gratula. majd írd meg, hogy milyen sikere lesz angolul. magyarul nem is adod ki? mert úgy lehetne egy összehasonlítás, hogy melyik ment jobban.

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.