Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) MrChris válasza fulton (#1649) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na, hát ez érdekes, akkor öröm és bódogták! DR-t használok, SSD a rendszer+progi és HDD a videó, de eddig nem nagyon okozott várakozós problémát. Indításnál pár tizedet tölt néha azt annyi.

(#1652) liszi70


liszi70
nagyúr

Aki Movavi Video Editort használ, meg tudná mondani, hogy a kész videó elmentésénél, hogy kell beállítani a hang tulajdonságait? Vagy tényleg nem lehet kiválasztani semmit? Egyetlen állítási lehetőség van, a mintavételi frekvencia: [kép] Hangfájlként el lehet menteni többféle formátumban és beállítással is a hangot [kép], de videóval együtt csak az van, amit ő elkészít, ami egy elég kis méretű Raw AAC. Én bénázok és nem találok valamit, vagy tényleg nem lehet állítani a hang tulajdonságokat? Kínomban most azt csináltam, hogy külön elmentettem a hangot veszteségmentes wav-ban, utána a videót mkv-ban, aztán összemuxoltam őket. :) De hát ez elég csehszlovák megoldás, nem hiszem el, hogy ne lenne erre értelmes lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#1653) fulton válasza MrChris (#1651) üzenetére


fulton
addikt

hát nálam korábban pár évet elvett volna életedből meg néhány ősz hajszálat adott volna :D

(#1654) ricsip


ricsip
addikt

Sziasztok, boccs az amatőr kérdésért, nem profilom a videószerkesztés:
van egy külföldi sorozat MKV-ban, amiben az epizódok fájlneve helyett a DLNA szerver valami zavaros krikszkrakszot jelenít meg a listában.

Belenéztem MediaInfo-val, és úgy látom a title attributum-ban szerepel ez a zagyvalék szöveg, és ezt kapta fel elnevezésképpen a DLNA szerver, ezt mutatja a DLNA kliens felé. Így viszont a DLNA lejátszási listában nem lehet kideríteni milyen sorrendben vannak az epizódok a valóságban, nem lehet kitalálni az eredeti fájlnevet (amik az epizódok szerint sorrendhelyesek).
MediaInfo-val esélyes h. nem tudtam ezt eltávolítani.
VLC-vel is megnéztem a Metadata-t, ott próbáltam is kitörölni ezt a szöveget, de Save metadata után egyből visszaugrik a régi text value.
Milyen programmal (lehetőleg egyszerű, és free) tudnék ezektől a felesleges attributumoktól megazabadulni, anélkül h. bármifelé videó/audió újrakódolást is rá kelljen ereszteni ezekre a fájlokra?
Előre is köszönöm a segítséget, hamu a fejemre h. nem olvastam vissza az egész fórumot, ha lett volna már ez a téma kitárgyalva.

[ Szerkesztve ]

-

(#1655) ricsip válasza ricsip (#1654) üzenetére


ricsip
addikt

Na majd csak megoldom magam valahogy :U

-

(#1656) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

Mit ajánlotok feliratozásra? Konkrétan az a bajom a rajzolóprogramokkal, hogy nem brillíroznak élsimításban:

Balra a profi programmal készült, jobbra egy mezei rajzprogram kimenete. A slusz poén, hogy ingyenes megoldás kellene, amiben rögzíteni lehetne a felirat pozícióját, hogy egy hozzá nem értő is tudjon úgy feliratokat készíteni hogy a feliratok nem indulnak vándorútra, ha belekattint a szerkesztéshez .

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1657) Blackmate


Blackmate
senior tag

4k-s P kamera állóképét lementem jpg formátumban minden 15. percben és ezeket felhasználva szeretnék timelaps videót készíteni.
1. Tudtok ajánlani ingyenes programot ami elkészíti a timelaps videót?
2. Van gyakorlati tapasztalat, hogy a 15 percenkénti kép sok vagy kevés?
365 napnyi anyagból tervezek 5-6 perces videó tartalmat.

(#1658) cigam válasza Blackmate (#1657) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Bármelyik videó szerkesztőbe be tudod húzni a képeket, és felhasználni mint képkockát.
pl. [link]

De ki is számmolhatod. 1 óra alatt 4 kép, 1 nap alatt 96, 1 év alatt 35040 50 fps-el számolva az 700mp avagy ~11perc.
De! Nem elég csak egymás után tenni a képeket, mert elég szaggatott lesz a mozgás. Érdemes egyiket átkeverni a másikba pl. disolve effektel. Ezután timeshift-el a neked tetsző hosszúságúra állíthatod.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1659) liszi70


liszi70
nagyúr

Lehetséges HDR tartalomból normál videó tartalmat konvertálni? Szóval át lehet kódolni a HDR színinformációt, hagyományos színinformációvá?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.